Michal píše:Davy píše:
Napadlo me - muj bejvalej skolitel na FELu ze me obcas mami pro studentiky nejaky zadani diplomky. Nema tu nekdo nejakej podobnej kontakt na strojarne?
Jaké očekáváš z diplomky výsledky? Já ještě neviděl diplomku na takové úrovni, aby to šlo reálně použít. Diplomanti jsou většinou schopni maximálně tak udělat výcuc teorií z různých zdrojů a to je ještě musíš postrčit, aby ty dobré zdroje informací našli. Moje diplomka nebyla lepší. Moji diplomanti, co jsem vedl externě za firmu, diplomku vzdali v okamžiku, kdy jsem jim vysvětlil že ji za ně opravdu nenapíšu ani jim ji nebudu diktovat přes rameno. Raději si to o rok odložili a zkusili jinou diplomku od někoho, kdo vyměkl a s blížícím se termínem ji za ně napsal.
U nas se v ramci diplomek delaly docela pekny veci. Ale je teda fakt ze jsme byli hodne malej obor, mala skupina nadsencu. A diplomky s kterejma ja jsem jako doktorand prisel do kontaktu delali lidi co chteli dal jit na doktorandy. Co jsem zadal jako externista dopadlo tak jak popisujes v okamziku kdy ty lidi zjistili ze tentokrat nejde o tech 60 stranek, ale o realnej projekt

Ale ziskali bysme pristup k brzde
Dneska rano pri holeni (zajimavy, cloveka vetsinou neco napada v koupelne, nebo na hajzlu) me napadlo ze nevim jak to udelat se startovanim. Pokud se uhel natoceni kliky bude pocitat pomoci citace spoustenyho v definovanym miste halovou sondou a z otacek, tak jeden valec dostane svou davku v pomerne dobre definovanym okamziku, ale druhej na tom bude dost bit. Dostane davku pravdepodobne do zavrenyho ventilu. Otazka je esli to u studenyho motoru a pri prakticky nulovejch otackach bude vadit. Se starterem uz by to bylo lepsi, tam se prece jenom ten motor do nejakejch meritelnejch otacek dostane i behem startovani.
Dalsi vec co me napadla je ze ATmega, co je pouzita v tom kitu, nema prioritni system preruseni. Asi by bylo vhodny to postavit na dvou procesorech, pricemz v jednom by bezel jen jednoduchouckej kod obsluhujici preruseni od halovy sondy a od SPI kterou by dostaval data a ridil by zapalovani a vstrikovace. Druhej by meril, pocital a komunikoval po RS485, resp. USB. Procaky ktery maj rozumejsi prerusovaci system maj uz vetsinou pouzdra ktery se nedaj v amaterskejch podminkach pajet..
Asi si zacnu psat poznamky a smolit nejakou studii.