Vstřikování atd - vyděleno/sloučeno z jiných témat

Diskuze o čemkoliv
Pravidla fóra
Přátelská diskuze o čemkoliv. Žádná tématická omezení.
veverka

Re: Vstřikování atd - vyděleno z jiných témat

Nový příspěvek od veverka »

Berme to tak.
1. Kdo si hraje, nezlobi :mrgreen:
2. Proc rikat, ze to nejde, a pritom to ani nezkusit?

Na brzdu to chce nadsence. Kdyz Michal ladil na brzde novej vyfuk, vyslo to na podobny prachy, jako ten vyfuk, a to nam chlapik jeste dal trochu slevu. Pocitaj to na nejaky kacky za graf, ale treba by sla nekde dohodnout celodenni akce za nejaky rozumny penize.
белка
"hydroveverka"
Davy
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Davy »

veverka píše:Na brzdu to chce nadsence. Kdyz Michal ladil na brzde novej vyfuk, vyslo to na podobny prachy, jako ten vyfuk, a to nam chlapik jeste dal trochu slevu. Pocitaj to na nejaky kacky za graf, ale treba by sla nekde dohodnout celodenni akce za nejaky rozumny penize.
No, to este prave neni ono. Ta brzda na ktery se brzdej motorky vyuziva k zatezovani motoru jen setrvacnost valce, takze meri pri akceleraci a pri deceleraci odecita odpory. Tohle chce hydraulickej, nebo elektrickej dynamometr. Tzn. aby to umelo ten motor aktivne zatezovat.
Davy
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
host

Nový příspěvek od host »

Což zkusit s tou brzdou nějakou školu? Zcela určitě je brzda (a hned několik) na TU Liberec, sám jsem na ni coby student před lety prováděl mnohá měření. Obrátit se na Katedru vozidel a motorů. Velmi dobré vybavení je podle mých informací i na Střední automobilní škole v Ústí nad Orlici.
Dněpr MT12
Honda CM400T
Honda XBR 500
ČZ 175/1938
JČZ 150
...a další stvůry
Michal

Nový příspěvek od Michal »

Pak je možnost to měřit a ladit na notebooku ze sajdy přímo za jízdy. Vyžadovalo by to jen spolupracujícího řidiče a trochu rozumné počasí. Všechny informace, co má brzda (otáčky, zrychlení, lambda) lze cucat přímo z řídící jednotky. Stejně tak měnit za chodu směs při konstantní zátěži třeba při jízdě do kopce. :-D
Používání pouze jetých dílů z vrakovišť bych dal přednost, nové díly by nikdo nezaplatil. Motorkové díly by se měly dát sehnat z bouraček. BMW R1100 jezdí ve velkém množství 20 let, sem tam se na nich něco vysere ale neslyšel jsem, že by se někdy vysralo něco na vstřikování.
By my deeds I honor him, flat twin.
Michal "Potápka" :-)

Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.
Davy
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Davy »

Taky pravda. Bude to chtit se nad tim zamyslet a rozmyslet jak by mely vypadat jednotlivy ladici faze.
Este doplnim, chybi mi tam teplota, bawo ji bere z oleje, teplota hlav se nemeri.
To vypada ze by to fakt slo :D

Napadlo me - muj bejvalej skolitel na FELu ze me obcas mami pro studentiky nejaky zadani diplomky. Nema tu nekdo nejakej podobnej kontakt na strojarne?
Davy
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
veverka

Nový příspěvek od veverka »

Uz to vidim, jak brazdime republiku, Davy v sajde s notebookem a ladime :D
A v kazdy druhy hospode stavime dobit baterku notasu :mrgreen:

Ze strojarny je tusim Zbyna z manie, ale uz jsem o nem dost dlouho neslysela, tak nevim, jestli se tam jeste vyskytuje.
белка
"hydroveverka"
Davy
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Davy »

Eda Obornik, esli si ho pamatujes, kdysi takhle jezdil s notasem na zadech a ladil zapalovani. Presneji receno ten pocitac mu ridil zapalovani. Vetsinou nedojel :)
Davy
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
Michal

Davy píše: Napadlo me - muj bejvalej skolitel na FELu ze me obcas mami pro studentiky nejaky zadani diplomky. Nema tu nekdo nejakej podobnej kontakt na strojarne?
Jaké očekáváš z diplomky výsledky? Já ještě neviděl diplomku na takové úrovni, aby to šlo reálně použít. Diplomanti jsou většinou schopni maximálně tak udělat výcuc teorií z různých zdrojů a to je ještě musíš postrčit, aby ty dobré zdroje informací našli. Moje diplomka nebyla lepší. Moji diplomanti, co jsem vedl externě za firmu, diplomku vzdali v okamžiku, kdy jsem jim vysvětlil že ji za ně opravdu nenapíšu ani jim ji nebudu diktovat přes rameno. Raději si to o rok odložili a zkusili jinou diplomku od někoho, kdo vyměkl a s blížícím se termínem ji za ně napsal.

Davy
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Davy »

Michal píše:
Davy píše: Napadlo me - muj bejvalej skolitel na FELu ze me obcas mami pro studentiky nejaky zadani diplomky. Nema tu nekdo nejakej podobnej kontakt na strojarne?
Jaké očekáváš z diplomky výsledky? Já ještě neviděl diplomku na takové úrovni, aby to šlo reálně použít. Diplomanti jsou většinou schopni maximálně tak udělat výcuc teorií z různých zdrojů a to je ještě musíš postrčit, aby ty dobré zdroje informací našli. Moje diplomka nebyla lepší. Moji diplomanti, co jsem vedl externě za firmu, diplomku vzdali v okamžiku, kdy jsem jim vysvětlil že ji za ně opravdu nenapíšu ani jim ji nebudu diktovat přes rameno. Raději si to o rok odložili a zkusili jinou diplomku od někoho, kdo vyměkl a s blížícím se termínem ji za ně napsal.
U nas se v ramci diplomek delaly docela pekny veci. Ale je teda fakt ze jsme byli hodne malej obor, mala skupina nadsencu. A diplomky s kterejma ja jsem jako doktorand prisel do kontaktu delali lidi co chteli dal jit na doktorandy. Co jsem zadal jako externista dopadlo tak jak popisujes v okamziku kdy ty lidi zjistili ze tentokrat nejde o tech 60 stranek, ale o realnej projekt :) Ale ziskali bysme pristup k brzde ;)

Dneska rano pri holeni (zajimavy, cloveka vetsinou neco napada v koupelne, nebo na hajzlu) me napadlo ze nevim jak to udelat se startovanim. Pokud se uhel natoceni kliky bude pocitat pomoci citace spoustenyho v definovanym miste halovou sondou a z otacek, tak jeden valec dostane svou davku v pomerne dobre definovanym okamziku, ale druhej na tom bude dost bit. Dostane davku pravdepodobne do zavrenyho ventilu. Otazka je esli to u studenyho motoru a pri prakticky nulovejch otackach bude vadit. Se starterem uz by to bylo lepsi, tam se prece jenom ten motor do nejakejch meritelnejch otacek dostane i behem startovani.
Dalsi vec co me napadla je ze ATmega, co je pouzita v tom kitu, nema prioritni system preruseni. Asi by bylo vhodny to postavit na dvou procesorech, pricemz v jednom by bezel jen jednoduchouckej kod obsluhujici preruseni od halovy sondy a od SPI kterou by dostaval data a ridil by zapalovani a vstrikovace. Druhej by meril, pocital a komunikoval po RS485, resp. USB. Procaky ktery maj rozumejsi prerusovaci system maj uz vetsinou pouzdra ktery se nedaj v amaterskejch podminkach pajet..
Asi si zacnu psat poznamky a smolit nejakou studii.
Davy
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
Michal

Nejjednodušší provedení - halovka pro zapálko bude dávat hrany tak jako u rejží - náběžnou při úhlu maximálního předstihu, závěrnou při úhlu minimálního předstihu, který je u Dněpra zhruba v horní úvrati. V tom okamžiku má druhý válec střih ventilů, tedy výfukuvý se zavírá a sací je z půlky otevřený. V tom okamžiku může jeho vstřikovač otevřít na definovanou dobu. Po zbytek doby sání bude suchý vzduch vířit bohatou směs ve válci.
Lepší, jak pro zapálko tak pro vstřikování, by bylo mít krokový snímač úhlu. Buďto indukční čidlo nebo halovku přiložit k ozubení setrvačníku u strojů co mají startér, nebo kolečko s výřezama a optočidlo na vačku v místě původního zapalování.

Davy
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Davy »

Prave ze ten ozubenej venec vsichni nemaj. Ale co vsichni maj jsou ozubeny kola rozvodu :)
Optickou zavoru bych nerad, to neni vec ktera by se mi na motorce libila.
Davy
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
fapeko
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od fapeko »

No pokud bych tam měl to bezdotyk zapalko tak by se teoreticky dal použit ten snímač otaček co je k tomu zapalku dodáván a použit ho pro ty vstřiky taky . Prostě ten bezkontakt skorigovat nějak s tím vstřikováním dohromady,vždyt tám ty výstupy přece jsou tak proč je nepoužít ?? Je to jen má teorie tak mě tady neukamenujte za to :lol:
Zapalko2.jpg
Naposledy upravil(a) fapeko dne 24 bře 2013, 15:31, celkem upraveno 2 x.
Dněpr moto servis Ostrava
Opravy motocyklů M72,Dněpr,Ural
773035554
fapeko@seznam.cz
Davy
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Davy »

fapeko> urcite, Michal to pise o dva prispevky vejs
Davy
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
fapeko
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od fapeko »

Dave ,Michal , musíte to psát trochu jednodušeji pro nás laiky :P nebo pro mě :cry:
Dněpr moto servis Ostrava
Opravy motocyklů M72,Dněpr,Ural
773035554
fapeko@seznam.cz
Davy
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Davy »

Ono to s tema signalama od zapalovani nebude tak jednoduchy, musel by se tam dobastlit este jeden zub, jako reference. Takhle by RJ nevedela kterej valec ma zrovna strih a kterej kompresi. A tudiz este jeden snimac, pokud by melo zustat stavajici zapalko. To ale neni zas az takovej problem, stacil by treba S01 od VAPE.

Narazil jsem na jinou zaludnost, tentokrat financni. Palivovy cerpadla ktery se nemusej montovat do nadrze a daj potrebnej tlak nejsou uplne bezny zbozi a stojej docela raketu. Uvazoval jsem o nahrade Pierburgu co dela pro S1203 Airtex, 3 atm. podle katalogu da, ale je za nejakejch 3500,-. Nejlevnejsi co jsem nasel ve sleve bylo neco neznackovyho za 1600,- (sleva z 4300,-), ale docela krava. Pak me napadlo z Afriky, ale to je primarne podavaci a nevim jakej da tlak, nikde se to neuvadi. A hlavne stoji 4500,-.
Cerpadla co se montujou do nadrze a nejsou moc velky na tom cenove nejsou o moc lip. Treba nahrada pro BMW R1200 stoji 2600,-.
Takze asi vrakac, coz neni uplne idealni reseni, pokud by ten system chtelo stavet vic lidi.
Davy
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
Odpovědět