vymena ulozeni kyvky dnepr
Pravidla fóra
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
- hipik634-750
vymena ulozeni kyvky dnepr
Kdyby se nekdo chystal vymenovat gumove ulozeni zadni kyvky, tak sem napisu postup:
priprava - prostrikat parkrat WD čepy, gumy, vsechno kam se dostanete, aby trochu povolily nanosy bahna
1) sundat kolo, tlumice, blatnik, prevod, vyndat hridelku brzdy ulozenou v kyvce (mozna neni potreba, ale usnadni manipulaci)
2) povolit a vyndat srouby stahujici cep v kyvce. ten bliz ramu lze nechat na miste, ten vzdalenejsi je potreba vyndat (fixuje cep). lze namlátit nějaký sekáč do díry, aby se trosku roztahla
3) pripravit si pripravek na vylisovani - kousek trubky odpovidajiciho rozmeru a jedno starsi lozisko a delsi M10 pevnostni sroub a par podlozek a matek. Vylisovat čep ven. Postup s vyuzitim kladiva mi nesel ... kyvku vysunout smerem dolu a vypáčit ji ven. Vyměnit gumy (4 ks).
4) je dobry jeste ocistit ty cepy a nanosy bahna a rzi z funkcnich ploch.
Navic jsem pri te prilezitosti provedl i navrtání čepu v kyvce 2 mm vrtakem pro budoucí mazání tlakovou maznicí v polovině mezi gumami. bude na to potřeba provrtat stahovací šroub a umístit mazničku. alternativa je sundavat pokličku, namazat a složit.
5) skladani je opačným postupem casova narocnost cca 3 hodiny podle stupne zareznuti spojovaciho materialu
priprava - prostrikat parkrat WD čepy, gumy, vsechno kam se dostanete, aby trochu povolily nanosy bahna
1) sundat kolo, tlumice, blatnik, prevod, vyndat hridelku brzdy ulozenou v kyvce (mozna neni potreba, ale usnadni manipulaci)
2) povolit a vyndat srouby stahujici cep v kyvce. ten bliz ramu lze nechat na miste, ten vzdalenejsi je potreba vyndat (fixuje cep). lze namlátit nějaký sekáč do díry, aby se trosku roztahla
3) pripravit si pripravek na vylisovani - kousek trubky odpovidajiciho rozmeru a jedno starsi lozisko a delsi M10 pevnostni sroub a par podlozek a matek. Vylisovat čep ven. Postup s vyuzitim kladiva mi nesel ... kyvku vysunout smerem dolu a vypáčit ji ven. Vyměnit gumy (4 ks).
4) je dobry jeste ocistit ty cepy a nanosy bahna a rzi z funkcnich ploch.
Navic jsem pri te prilezitosti provedl i navrtání čepu v kyvce 2 mm vrtakem pro budoucí mazání tlakovou maznicí v polovině mezi gumami. bude na to potřeba provrtat stahovací šroub a umístit mazničku. alternativa je sundavat pokličku, namazat a složit.
5) skladani je opačným postupem casova narocnost cca 3 hodiny podle stupne zareznuti spojovaciho materialu
Naposledy upravil(a) hipik634-750 dne 15 čer 2014, 22:11, celkem upraveno 1 x.
-------------
КM3 К-750М р.1967 Хиппр - уникальная передвижная мастерская
Jawa 634 boeing r.1973 Bojing
Jawa 559/18 sport r.1964 Bílá
Jawa 353 r. 1956 vráček
---
місцевий VIP
Jawa 353 r. 1956 vráček
---
місцевий VIP
Re: vymena ulozeni kyvky dnepr
Jen drobný dotaz, čím chceš mazat ty gumy? Nic olejového na ně nesmí.
Při montáži používám instalatérskou bílou pastu (tuba za pár korun v každém hobbymarketu), ale ta maže jen chvíli, než zatuhne.
Při montáži používám instalatérskou bílou pastu (tuba za pár korun v každém hobbymarketu), ale ta maže jen chvíli, než zatuhne.
By my deeds I honor him, flat twin.
Michal "Potápka" :-)
Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.
Michal "Potápka" :-)
Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.
- hipik634-750
co treba grafitem? kdyz do te instalaterske pasty rozpustis molyku, tak by to mohlo mit pozadovany efekt. O ne/odolnosti vuci oleji nevim ... je to hypoteza nebo fakt ? asi spis zalezi na vyrobci, ne ?
-------------
Jawa 353 r. 1956 vráček
---
місцевий VIP
Jawa 353 r. 1956 vráček
---
місцевий VIP
Neodolnost gumy vůči oleji je fakt - věř Michalovi patří mezi pár velmi dobrých a pečlivých mechaniků. Speciální guma odolná oleji se samozřejmě také vyrábí (většinou gumová těsnění), ale obávám se že ty siletbloky jsou z obyčejné gumy.
- hipik634-750
jelikoz jsem to pri montazi uz namazal, tak se uvidi, dam vyhledove vedet, jestli odolne jsou nebo ne 
-------------
Jawa 353 r. 1956 vráček
---
місцевий VIP
Jawa 353 r. 1956 vráček
---
місцевий VIP
Tahle guma odolná ropným produktům určitě nebude. Já to mazal silikovovou vazelínou. Ta gumu nenaleptává.
Jawa 350/640
Jawa 250/353
K-750
Jawa 250/353
K-750
Také jsem to namazal silikonovou montážní pastou co používají elmontéři na VN spojky.
- hipik634-750
Pripustme ze je potreba vycistit tu gumu po kontaktu s vazelinou, cim?
-------------
Jawa 353 r. 1956 vráček
---
місцевий VIP
Jawa 353 r. 1956 vráček
---
місцевий VIP
Tvl neřeš to !! Ta vazelína je to poslední co té motorce škodí .
Tady si hrajete na fajšmekry co dávají všude jen nej. věci aby se tomu nic nestalo a přitom jak s tím vyjedete do terénu tak s tím jezdíte jako ho*ada kde ku*víte celou motorku a to vám nevadí že........??
Ta vazelína je během 5 min. vytlačená ven s toho uložení po složení kyvky, protože tam jsou takové přesahy na těch gumách,čepech a proto ji tám zůstane minimálně. Doporučuji si zahýbat s tou kyvkou po složení a sami uvidíte ,že s tím nepůjde pohnout ikdyž jste tam předtím tu vazelínu dávali
Hodte si ten gum. silenblok do vazelíny a sledujte kdy začne nabobtnávat ........určitě to není v řádu hodin ,ale několika dnech a to kdoví jestli
Tady si hrajete na fajšmekry co dávají všude jen nej. věci aby se tomu nic nestalo a přitom jak s tím vyjedete do terénu tak s tím jezdíte jako ho*ada kde ku*víte celou motorku a to vám nevadí že........??
Ta vazelína je během 5 min. vytlačená ven s toho uložení po složení kyvky, protože tam jsou takové přesahy na těch gumách,čepech a proto ji tám zůstane minimálně. Doporučuji si zahýbat s tou kyvkou po složení a sami uvidíte ,že s tím nepůjde pohnout ikdyž jste tam předtím tu vazelínu dávali
Hodte si ten gum. silenblok do vazelíny a sledujte kdy začne nabobtnávat ........určitě to není v řádu hodin ,ale několika dnech a to kdoví jestli
Dněpr moto servis Ostrava
Opravy motocyklů M72,Dněpr,Ural
773035554
fapeko@seznam.cz
Opravy motocyklů M72,Dněpr,Ural
773035554
fapeko@seznam.cz
Buď v klidu taky jsem to mazal grafitkou a v pohodě.hipik634-750 píše:Pripustme ze je potreba vycistit tu gumu po kontaktu s vazelinou, cim?
Viděl bych to jako fapeko. Silikonovou vazelínu jsem použil jen proto že ji mám, jinak bych to máznul čímkoliv jiným, abych to tam nacpal.
Jawa 350/640
Jawa 250/353
K-750
Jawa 250/353
K-750
taky jsem to namazal silikonem, protože to používám v práciSoptík píše:Viděl bych to jako fapeko. Silikonovou vazelínu jsem použil jen proto že ji mám, jinak bych to máznul čímkoliv jiným, abych to tam nacpal.
Z nerezove oceli jiz v kyvce nezarezne. Jako material byl pouzity cep pasu z nejakeho moderniho bagru.