http://veverka.boruvkova.cz/foto/2013/B ... n_2013.htm
Albánie 2013
Pravidla fóra
Vyhlašujte zde plánované vyjížďky a akce s otevřenou účastí. Pochlubte se zde zážitky a fotkami z Vašich cest.
Vyhlašujte zde plánované vyjížďky a akce s otevřenou účastí. Pochlubte se zde zážitky a fotkami z Vašich cest.
Albánie 2013
Už je to týden, co jsme se vrátili domů, i boty už skoro vyschly, takže je čas se pochlubit se zážitky
белка
"hydroveverka"
"hydroveverka"
Re: Albánie 2013
tak jsem to pročetl a klobouk dolů, v tom dešti by mě nikdo nikam nedostal ani heverem 
Ural Ranger 2008, 22tis km
Silnice v horách jsou v Albánii opravdu zajímavé, zvláště ty vysekané do svahu skály. Hory v Albánii jsou drolivé, takže zezhora silnici zasypávají šutry, z druhé strany se postupně sesouvá do údolí. Asfaltovat v těchto podmínkách by bylo zbytečné. Prostě po každé zimě musejí cestu vyhrnout buldozerem a zasekat do skály znovu. Když takhle jedete po cestě, do které jsou vykousané sesuvy a koukáte někdy až 500 výškových metrů pod sebe do propasti, v klidu vás udržuje jen myšlenka že se to pod váma neutrhne, když se to neutrhlo pod náklaďákem co tam dnes určitě nějakej jel. Mě se to líbilo, není to ale nic pro lidi co mají strach z vejšek. Mimochodem na používaných "silnicích" v horách je nějaký ten pomníček zhruba každých 100 metrů. Občas jsem si říkal dávej pozor na řízení ať tu nemám taky jeden.
Ural mě trochu zazlobil. Občas něco odejde, nad míru se opotřebuje, to je normální. Většinou se tak děje rozprostřeně během roku, tentokrát si hned několik věcí vybralo svůj čas během odjezdu na dovolenou. Asi jsem tomu pomohl tím, že jsme pro nedostatek času jeli 200km po schodišti místo abychom jeli 2x tak dlouho okolo po normální silnici. Nejvíc mě ale pozlobila moje vlastní Moskvičovo-škodovková spojka. Nešla seřídit tak aby neunášela. Hlavní vinu měl studený neprovařený svár. Třičtvrtě roku držel a povolil zrovna v den odjezdu. Nedokonalostí tam mám v konstrukci více, tentokrát motor nesložím dokud nebude vše perfektně vyřešené.
Motorka je buďto naprosto perfektní, není už co zlepšit a nebo práce není hotova. Nevím, jestli budu mít někdy hotovo, ale rozhodně se o to budu pokoušet.
Ural mě trochu zazlobil. Občas něco odejde, nad míru se opotřebuje, to je normální. Většinou se tak děje rozprostřeně během roku, tentokrát si hned několik věcí vybralo svůj čas během odjezdu na dovolenou. Asi jsem tomu pomohl tím, že jsme pro nedostatek času jeli 200km po schodišti místo abychom jeli 2x tak dlouho okolo po normální silnici. Nejvíc mě ale pozlobila moje vlastní Moskvičovo-škodovková spojka. Nešla seřídit tak aby neunášela. Hlavní vinu měl studený neprovařený svár. Třičtvrtě roku držel a povolil zrovna v den odjezdu. Nedokonalostí tam mám v konstrukci více, tentokrát motor nesložím dokud nebude vše perfektně vyřešené.
Motorka je buďto naprosto perfektní, není už co zlepšit a nebo práce není hotova. Nevím, jestli budu mít někdy hotovo, ale rozhodně se o to budu pokoušet.
By my deeds I honor him, flat twin.
Michal "Potápka" :-)
Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.
Nic víc nemá cenu říkat, tak jen palec nahoru.
No, pro lidi se strachem z výšek to v Albánii není, ale když se pohybujete po cestách širokých na auto, což se sajdama je vždycky, dá se to na solo motorce zvládnout. Za předpokladu, že svůj strach dokážete ovládnout a nehysteřčíte
Už Černá Hora je na tohle docela záhul, ale tam jsou silnice asfaltové a celkem kvalitní.
Na sajdě bych to tam určitě nedala, jako řidič vůbec, jako pasažér bych asi občas opouštěla vozidlo. Koukat z nakloněné motorky dolů mi vadí i na pětimetrovém náspu.
Jen pro ilustraci, částečně sesunutá cesta, jen tady na fotce je svah pozvolný, jinde bylo hůř

Na sajdě bych to tam určitě nedala, jako řidič vůbec, jako pasažér bych asi občas opouštěla vozidlo. Koukat z nakloněné motorky dolů mi vadí i na pětimetrovém náspu.
Jen pro ilustraci, částečně sesunutá cesta, jen tady na fotce je svah pozvolný, jinde bylo hůř

белка
"hydroveverka"
"hydroveverka"
Smekám před vaším výkonem
Dněpr moto servis Ostrava
Opravy motocyklů M72,Dněpr,Ural
773035554
fapeko@seznam.cz
773035554
fapeko@seznam.cz
Jaký výkon? To byla dovolená, tedy ve své podstatě relaxace! Já jsem si to náramně užil a v příštích letech se tam určitě podívám znova a důkladněji. Snad jen kdyby ti dva blbouni netáhli posledních 1500km na českou hospodu jak nadrženej pes za hárající čubou, neměl bych teď namožený šlachy a poškozený klouby prstů levé ruky. Ale to už skoro nebolí, za další týden to bude zapomenuto.
Pro pobavení již tradiční stav Uralu po dovolené
Pro pobavení již tradiční stav Uralu po dovolené
- Přílohy
-
- m1110937.jpg (38.38 KiB) Zobrazeno 9042 x
By my deeds I honor him, flat twin.
Jsem si dneska opět připoměla, že líp na cestách snesu déšť, než vedro. Takže díky za tu vodu, kdyby bylo 40°C ve stínu, bylo by hůř.Němec píše:tak jsem to pročetl a klobouk dolů, v tom dešti by mě nikdo nikam nedostal ani heverem
Akorát kdyby můj japonský motocykl přestal být vybíravý na počasí... V dešti nejede, v horku se přehřívá
белка
"hydroveverka"
"hydroveverka"
- zdeněk
- Kontaktovat uživatele:
Připojuji pár poznatků z cesty:
Po zkušenosti z Ukrajiny jsem vyrazil zcela nalehko a na hmotnosti to bylo znát
Pro Michala relaxace ale pro mě velká dřina – tělo nestíhá zátěž v terénu
Každodenní ranní činnost – DOTAŽENÍ VŠECH MOŽNÝCH I NEMOŽNÝCH POVOLENÝCH ŠROUBŮ
Poruchy:
Motor – levou zadní
Spojka – Moskvič/BMW/Ferodo/soustruh – levou zadní
Převodovka – na volnoběh – rumpál a 4ka kvílí jako siréna
Třetí hlavní převod – zvládá Burala levou zadní
Sajda – provalená v silentblocích (doma zesíleno úhelníkem a zavařeno
)
Nové tlumiče Sachs – levou zadní
Spotřeba 7,8 na 100km
Najeto celkem 4279km
Pár foto je na
http://zdenek800.rajce.idnes.cz/Albanie_2013/
Po zkušenosti z Ukrajiny jsem vyrazil zcela nalehko a na hmotnosti to bylo znát
Pro Michala relaxace ale pro mě velká dřina – tělo nestíhá zátěž v terénu
Každodenní ranní činnost – DOTAŽENÍ VŠECH MOŽNÝCH I NEMOŽNÝCH POVOLENÝCH ŠROUBŮ
Poruchy:
Motor – levou zadní
Spojka – Moskvič/BMW/Ferodo/soustruh – levou zadní
Převodovka – na volnoběh – rumpál a 4ka kvílí jako siréna
Třetí hlavní převod – zvládá Burala levou zadní
Sajda – provalená v silentblocích (doma zesíleno úhelníkem a zavařeno
Nové tlumiče Sachs – levou zadní
Spotřeba 7,8 na 100km
Najeto celkem 4279km
Pár foto je na
http://zdenek800.rajce.idnes.cz/Albanie_2013/
zdeněk
Dněpr K750 r.v.1968
Ural Tourist SWD 750 r.v.2001
Dněpr K750 r.v.1968
No promin , ale na takovou jízdu bych se mohl z vysoka vy..... !! Neinvestuji pokaždé desitky tisic korun do GO motorky po takové ....... jízdě a to nemluvě , že mi to rve mým motorkářským srdcem takhle ku..... motorku.
Njn asi to je vše o penezích a ne lásce k danému stroji , anebo spíše ja už senilním
Njn asi to je vše o penezích a ne lásce k danému stroji , anebo spíše ja už senilním
Dněpr moto servis Ostrava
773035554
fapeko@seznam.cz
773035554
fapeko@seznam.cz
- Davy
- Kontaktovat uživatele:
fapeko, motorka je na jezdeni a ne na lesteni, ne?
Zdenku, ty to nicis schvalne abys mel co opravovat a vylepsovat, ze?
http://zdenek800.rajce.idnes.cz/Albanie ... 290620.jpg mam takovej dojem ze tuhle hospodu znam
Zdenku, ty to nicis schvalne abys mel co opravovat a vylepsovat, ze?
http://zdenek800.rajce.idnes.cz/Albanie ... 290620.jpg mam takovej dojem ze tuhle hospodu znam
Davy
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
- zdeněk
- Kontaktovat uživatele:
….neřekl bych, že schválně ničím
To určitě ne ale proč nevyužít vlastnosti daného stroje na maximum
I v těžkém terénu se dá jet bez ku….í . Největší investice do stroje byly tlumiče ale ty byly špatné hned od začátku. Davy hospůdku určitě znáš a jaká je tam teď pěkná pinglice 
zdeněk
Dněpr K750 r.v.1968
Dněpr K750 r.v.1968
- Davy
- Kontaktovat uživatele:
a proc jsi ji nevyfotil? Obsluhu si nepamatuju, ale vim ze tam prselo.
Davy
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
Vzhledem k tomu, že motocykly Ural Ranger i Tourist SWD jsou předurčeny pro jízdu v terénu, myslím , že se o žádné ničení nejedná. Tudíž žádné motorkářské srdce nemusí krvácet.