BMW R71 nebo M72 ??

Diskuze o čemkoliv
Pravidla fóra
Přátelská diskuze o čemkoliv. Žádná tématická omezení.
fapeko
Kontaktovat uživatele:

BMW R71 nebo M72 ??

Nový příspěvek od fapeko »

Dněpr moto servis Ostrava
Opravy motocyklů M72,Dněpr,Ural
773035554
fapeko@seznam.cz
Benďa

Re: BMW R71 nebo M72 ??

Nový příspěvek od Benďa »

Tohle jsem našel někde na netu, třeba to pomůže.
Přílohy
dnepr.jpg
M72 1952
K-750 1959
arno77

Nový příspěvek od arno77 »

Překuchaná emka, někdo si hrál ;)
chtělo by to více fotek, zatím to vypadá, že z bmw je víčko nádrže. Nádrž se mi zdá nějaká šišatá z pohledu řidiče, je jistě taky překuchaná , znaky jsou úplně jinde umístěny, než mají být. jinak nosič a zadní světlo budou určitě repliky ala bmw. Motor, převodovka, př. světlo a blatník jednoznačně emka, čili co je z toho vlastně BMW? snad ten replikový znak :lol:
Tady jde jednoznačně vidět, kam vede to, když si majetel koupí emku s tím, že z toho udělá bmw. Nastříká ji černým lakem s linkama, nádrž osadí modro bílou vrtulí a přikoupí pár replik na bmw. Nastrká do toho spousty peněz. Po čase mu to leží v hlavě, že to vlastně není bmw, i když všem ostatním to tvrdí, sám ví, co má doma.
Teď ji prodává..
Kdo ji koupí?
Ten, kdo se v tom nevyzná a najednou vidí inzerát BMW R-71 za 125 000,-!!! není to paráda? to musím mít! :D
Pro mě je ten prodejce jednoznačně PODVODNÍK.
Jinak by tam napsal, že se jedná o repliku bmw, nebo přestavbu z M-72. Ale vsadím, se že když by na něj někdo vybafl, že ví o co jde, ihned by byl prodejcem konfrontován, že vlastně neví o co jde a bude dělat překvapeného. Schválně, ať někdo zkusí prodejce kontaktovat, zajímalo by mě co by řekl.. ;)
M-72
serpico-3

Nový příspěvek od serpico-3 »

Jelikož je to ve stínu, moc vidět to není. Chtělo by to zvětšit foto, nebo si vzít silnější brýle /já/.Co Tě arno 77 nejvíc zarazilo? Já na tu dálku repliky nepoznám, ten lak a linky vzhled blatníků zkresluje, jen ty sedla jsou vidět, že jsou ruská.. :)
serpico-3

Jo, teď jsem si všiml, že má ovladače na řídítkách jinak.. :)
bert

Nový příspěvek od bert »

řekl bych, že je to M72 možná s nějakým dílem BMW nebo upravením originální. Už jen gumy na nádrži, řadička, šrouby u spínačky nějak moc náhod :D
K-750M
stavba M72
arno77

Tak gumy na nádrži měla R 71 stejné, nemají tam být žádné s nápisy "BMW" ale přsně jaké má emka, takové měla i R71.
Ale pokud bych to vzal odpřeu, tak díly ze kterých je to možné určit na první pohled i z takového obrázku jako se uvádí výše z odkazu:
přední blatník, ten je normální nízký z emky, žádné bmw, přední světlo jak již bylo řečeno - 3 šroubky na spínačce - ruská lampa, horní brýle, ovladače na řídítkách by měly být na druhé straně a jinak uspořádáné, nádrž je nějaká baňatá a emnlémy sklouzly poněkud dolů.. ruské sedlo..
motor- má nálitek-rus, převodovka to samé + navíc dvoupáka, ovládání spojky horem, sací kolínka mají sytič jako ruské mota..
zadní replika světla bmw, z kterého vedou dva dráty ke dvouvláknové žárovce, replika nosiče bmw, a možná zadního blatníku, ještě víčko nádrže a emblémy nádrže. Toť můj pohled. Ale věřím, že seznam by byl daleko daleko rozsáhleší, co na motorce není BMW, až by jsme došli k tomu, že seznam co na motorce originál BMW je je mnohem kratší, byl by li vůbec nějaký ;)
M-72
bert

Nový příspěvek od bert »

S tou gumou jsem myslel že má být taková ta mřížkovaná, ne s čarý jak emka. Je zajímavé jak jsou v ty motorky rozdílné nakonec i když je v detailech.

Jinak doporučuji tuto stránku. http://histor.ws/bmwr71/
K-750M
stavba M72
serpico-3

Arno 77 - A ty jsi si ten obrázek zvětšil, nebo máš takový zrak, já viděl úplné ho.no..Jen pro zajímavost, R 71 neměla 3 šroubky, ale starší Bosche je měly také..Je to tajuplný ostrov ta M 72 a R 71..A ty blatníky, to máš pravdu, ty linky je tak opticky změnily, že jsem si nebyl jist.Ale BMW je má hlubší i když emka je má hezčí.. :)
serpico-3

Berte- krásný snímek, škoda že německý text není pro mne to pravé..Mám právě přední blatník, kde je vidět, jak někdo zaretušoval příchytky nahoře na blatníku na značku, ale má malou lopatu bez díry na vzpěru /stojánek tam uchycený/.Takže je to patrně z emky. Je to detektivní práce rozlišit díly německé a ruské.. ;)
arno77

ne, mřížkované opěrky patří na jiný typ.
Obrázek jsem nezvětšoval, jen vím kam se mám dívat :) S těmi světly máš pravdu, ty se třemi šroubky také existovaly původně v německé verzi a používal je tuším zundapp mimo jiných na svých některých modelech. Pravděpodobnost však, že tohle bude tento případ je minimální, když tu motorku vidím s jakou "pečlivostí" je předělaná :shock:
S německým textem není problém. Adresu nakopíruješ do Google překladače z němčiny do češtiny a je to:
http://translate.googleusercontent.com/ ... QpMvjcaV7g

Jinak moc pěkná stránka, také jsem ji nedávno objevil.
S těmi díly, rozlišit německé a ruské to není obtížné, možná když by se ti do ruky dostala nějaká ruská válečná součástka z emky, ale těch je jako šafránu..
M-72
fapeko
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od fapeko »

Tahle stránka je ještě lepší s origo china BMW dílama :) http://www.changjiang750sidecar.com/all ... t-001.html
Dněpr moto servis Ostrava
Opravy motocyklů M72,Dněpr,Ural
773035554
fapeko@seznam.cz
bert

Nový příspěvek od bert »

Ještě mám jednu stránku i když v polštině http://www.wild-sovietboxer.pl/index_pliki/Page398.htm taky je tam spousta zajímavých věcí, i o Káčku.

Jinak Číňan se dá myslím poznat rozdíl na první pohled, nějak mu chybí Sovětská bytelnost nebo ladnost Němce. :)
K-750M
stavba M72
drumbas

Nový příspěvek od drumbas »

tak sem psal prodejci o vicero fotek
napsal že moto je prodane
jinač si taky myslim že je to skladanka
viděl sem už toliko skladanek že ted co někdo nazve bmw je pro mě skladane z emky
ikdyž už sem vyděl origo 100procentně a bylo to hnedka poznat
hlavně kostra děla z motorky bmw
serpico-3

arno 77- díky, a třeba rozdíl v ráfcích jsem nezaznamenal , u kardanu si nejsem jist,, mám různé typy,sice jsem s lupou ještě nehledal, zatím dělám velké díly, ale třeba uřízlý váleček na zámek řízení mne moc mrzí, když udělám nový a navařím ho tam, bude podezření, že jsem jej tam přidal a že tam nebyl...Když člověk nenajde značku a nemůže poměřovat s originálem, kolikrát tápe..To u R 12, tam takovéhle problémy nejsou. ;)
Odpovědět