Jinak co se týče ráfků, nevím jak to mají ty s kytkama, ale na hladké bubny patří ráfky s pěti příčnými prolisy (jest to německý patent, který rusové převzali na starých emkách, slouží proti pootočení duše). Jinak špice na těch kytkových kolech jsou hrubší. Vnitřek uložení kol je též jiné.
Ten difer z odkazu, není z emky je to novodobá reprodukce, nedal bych zato moc, že je to z té čínské CJ 750.
Na starou (poválečnou) emku patří difer s kluzákem s jedním žebrem (ne se dvěmi jako v odkaze). Ten by ale ostatně měl být na motorce co majitel kytek chce předělat na hladké bubny. Mělo by sedět ostatně z difru vše včetně kardanu, jen jedna věc je potřeba vyměnit a tou je hliníková skříň dirfu. Jen ještě jedna věc mne napadla a tou je ložiskové uložení unašeče v difru. Tam bude asi rozdíl, poněvadž starší emky používají uvnitř kluzné ložisko, novější by tam měly mít už valivé a sice jehličkové ložisko, ovšem nevím, zda to není už záležitost káček. S tím by měli poradit majitelé novějších Emek.
Takže tohle chce na motorce ještě zkontrolovat. Ale předělat to lze.
Proto není třeba tak utratit deset tis. za komplet novoý nepůvodní a neemkový diferák. Jen koupit starou hliníkovou část, pak do přední vidle štít starého typu a na pravý spodek kluzáku přivařit učko jako záchyt reakce. pak dát dohromady kola s hladkými bubny, namontovat. (Pakny by dle mě měly být taky jiné kytky/kulaté bubny, novější by měly být širší, nemýlím-li se)
Toť vše, netřeba nic víc.
jinak Honzo, přidal jsem tě na seznam zdejších emkařů, s tebou nás je již 22