5. ročník "ZIMNÍ EXTREM MOTO SRAZ"

Plánujete jízdu, sraz, napište to sem. Nebo se pochlubte zážitky a fotkami z cest.
Pravidla fóra
Vyhlašujte zde plánované vyjížďky a akce s otevřenou účastí. Pochlubte se zde zážitky a fotkami z Vašich cest.
Lasky

Re: 5. ročník "ZIMNÍ EXTREM MOTO SRAZ"

Nový příspěvek od Lasky »

Jinak musím ještě nějak vyřešit kování na ten opravdu uježděnej sníh.
Mám sice řetězy z osobáku,ale obávám se, že mi budou k ničemu. V 17" není výběr pneu tak bohatej jako jsem byl doposud zvyklý v 18". Moje jinak na těžký endura oblíbená, osvědčená a levná guma Michelin AC10 se v tomto rozměru nedělá. Takže jsem dozadu objednal Mitas C-02, gumu u které je již pochybnost zda je primárně určena na motocykl,nebo na traktor. Do sněhu bude výborná,ale díky velkým špalkům asi jakejkoliv řetěz pozbyte platnosti,když bude schovanej mezi těma 2cm vysokýma špalkama.
Na předek jsem objednal Mitas C-19.
zdeněk
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od zdeněk »

Lasky klídek, vždycky jsme se tam všichni dostali :D Je fakt že jednou nám pomáhal profi sněžný skútr ale i to je řešení. Z vlastní zkušenosti vím pokud chci použít řetězy tak je ideální úplně sjetá guma a pak to funguje, řetězy se nemají kam schovat :lol: Co se týká cesty tak nejspolehlivější je to přes Litvínov, Klíny do Českého Jiřetína a pak výjezd do slepé odbočky na Horní Ves „ a je to“ :mrgreen: Jinak budu na telefonu 608778000 a vše vyřešíme :mrgreen:
zdeněk
Dněpr K750 r.v.1968
Ural Tourist SWD 750 r.v.2001
hipik634-750

Nový příspěvek od hipik634-750 »

ja po dnesni anabazi s prehazovanim kola necham tu gumu co mam a vezmu sebou maximalne lopatu, chybi mi na nahradnim kole nejaka prilozka a ztrata casu generovana prezouvanim je nad moje soucasne usili. zkusim asi proste omotanou snuru, kdyby bylo nejhur
-------------
КM3 К-750М р.1967 Хиппр - уникальная передвижная мастерская
Jawa 634 boeing r.1973 Bojing
Jawa 559/18 sport r.1964 Bílá
Jawa 353 r. 1956 vráček
---
місцевий VIP
Michal

Nový příspěvek od Michal »

Lasky, drapák na ledu sice zabírá jen průměrně, ale vždycky stačí zajet ke kraji vozovky do hlubšího měkčího sněhu. Ve sněhu s drapákem vyjedeš všechno. Řetězy jsou zbytečné, čerstvý drapák je sám o sobě účinnější.
By my deeds I honor him, flat twin.
Michal "Potápka" :-)

Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.
Němec
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Němec »

Když jsem viděl Zdeňka s řetězama na výjezdu tý vrstevnice na Pavlově srazu v Lošticích, tak mi naopak přišlo, že celkem fungujou. Lano jsem zkoušel - nikdy jsem neviděl, jak to má pořádně vypadat, tak jsem prostě vzal doma kus lana a spirálovitě namotal na kolo jen kvůli záběru na ujetým sněhu na silnici - vzhledem k blízkosti kardanu nejde použít nic silnějšího a to, co tam bylo, se z části zamačkalo do vzorku a zabíralo to do chvíle, než se na lano namačkal sníh/led a začlo to klouzat taky.
Já jsem letos totálně nepřipraven - nepřezuto, zimní výbava se válí někde zaházená a nefungujou mi hefty řidiče + už mám na odchodu baterku :)
Ural Ranger 2008, 22tis km
Jirka-MT9

Nový příspěvek od Jirka-MT9 »

:D No doufám soudruzi, že zabezpečíte kameramana na výjezdu a podělíte se o záběry. Pro nás co se nezúčastníme to bude alespoň motivace k účasti na dalším ročníku. Doufám že Vám vydrží počasí a vy si to náramně užijete. Držím Vám palce! :P
Lasky

Michale je pravda,že na to jsem spoléhal.Když to nepůjde jinak,tak to musí jít po kraji,nebo vedle cesty.

Jinak jak tady píšete o té šnůře,to by mělo funguvat. Já jsem okoukal od skandinávských šoférů kamionů,že na čistý ledovce namotají do kola kurtnu a docela to pomáhá.A tihle hoši o jízdě na sněhu opravdu něco ví. Jeden by si myslel,že v tak vyspělých zemích jsou cesty udržované v bezvadném stavu. Hlavní tahy ano,ale na zbytek tam kašlou. Jsou rádi když to někdo protáhne radlicí, posypat? To je zbytečný. Oni to asi berou tak,že každej s tím počítá,tak ať se na to vybaví.
veverka

Nový příspěvek od veverka »

Moc to řešíte. Letos na Ukrajině jsme se přesvědčili, že na dostrkání sajdy někam, kam sama jet nechce, stačí dva a půl člověka. Na sněhu možná tři člověci. A nás tam bude víc.

Já přípravu na zimu zahájila včera zakoupením termohrnku, aby mi venku moc rychle nechladnul grog. 8-) Vlastně ne, už v neděli, naložením zázvorového likéru, což je pití, který asi bude rozmrazovat i umrzlíky :mrgreen:
белка
"hydroveverka"
Davy
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Davy »

Problem je v tom ze ja sice vahove vydam za 1,5 cloveka, ale vykon tomu jaksi neodpovida a stejne mi furt 1 az 1,5 cloveka na vystrkani sajdy kam se ji nechce chybi. Snad se nejak potkame s Hipikem.

Lasky, docela obdivuju tvoje nadseni pro vec. Predstava ze bych mel vyjet s cestovnim endurem na led a snih me docela desi. Zvedat takovou kravu, to by skoro chtelo pribalit nahradni zada :) Kdyby bylo naledi a nechtel by sis to otlouct, tak bys moch dojet po hlavnich do Lovosic, nechat Afriku u me a ja bych ti na tech zbejvajicich 60 km pujcil trindu. S tou se da mlatit o zem dle libosti.
Davy
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
zdeněk
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od zdeněk »

Mám čerstvou zprávu z místa srazu – 40 cm sněhu v místě pro stany. Pro leštěnky je připraveno 7 míst v garáži :mrgreen:
Naposledy upravil(a) zdeněk dne 01 říj 2016, 09:28, celkem upraveno 1 x.
zdeněk
Dněpr K750 r.v.1968
Ural Tourist SWD 750 r.v.2001
veverka

Nový příspěvek od veverka »

Zdenku, a chlapi si taky musej vzít s sebou chlapa v termoprádle? :shock:
белка
"hydroveverka"
Davy
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Davy »

Jindrichohradeckej rum u nas nemaj. Tak to je zly, asi umrznu.
Davy
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
Lasky

Davy díky za nabídku. Já právě už jinou možnost nemám,jelikož výprodej garáže je zdárně dotažen do konce. Včera si pán odvezl Jawu se sajdou. Chci na ní jet hlavně protože mám v plánu se zastavit v Praze u pána,který bude stavět sajdu, tak aby se na to už podíval a začali jsme se nějak domlouvat.Na tý motorce jsou docela masívní padáky.Abych to neomlátil,tak chci na každou stranu padáku přikurtovat jednu sjetou pneumatiku.Jako loď v přístavu. Jak už jsem psal výše,tak čeho se se trochu bojím je nečekaná ledovka. To by mohlo znamenat průser. Chtěl bych ale jet už v pátek ráno,nebudu blbnout s nějakýma venkovskýma silnicema po kterých bych jel za dobrého počasí. Hlavní silnice snad budou v pořádku,tak to radši vezmu na jistotu. Kdyby na posledním úseku byl opravdu nějakej nářez,tak je myslím reálný těch 20km vykadlovat po krajnici na jedničku s nohama na zemi.
Vyjížďku snad nějak zvládnu když nechám v kempu veškerou bagáž. Koukal jsem na videa myslím,že by to mělo jít. Na Africe jsem už dřív jezdil,takže si to tak nějak dovedu představit co mě asi tak čeká.
Zvažoval jsem ještě variantu jet na bratrovo Yamaze TT600S s kterou se taky smí mlátit o zem dle libosti. Jenže bratr má dost laxní přístup a musel bych si udělat technickou,koupit gumy,vyměnit olej,řetězový kolečko a tak nějak celej servis. Samozřejmě za svoje.
Enduro jinak jezdím na šestistovce,je sice lehčí než Afrika,ale taky s náma jeli kluci na Tenerkách a šlo to. Mám i průpravu z vyjížděk kdy nás vedli kluci na ostrých endurech,oni projeli a my jsme pomalu sunuli motorku dolů kameným korytem,které bylo problém sejít pěšky. Rychlostí 200m za hod a během toho náběh na 3 infarkty.
Problém je fyzická kondice. Ani ne tak se zvedáním motorky ale udržet jí aby vůbec pokud možno nepadala. To se sice nepovede,ale pokud se mi podaří udržet přední kolo,tak smyk zadního kola snad nebude až takovej problém.Sice lehne,ale jde jí přece jen už tak nějak ladně odložit a pokud tam budu mít ty pneumatiky,tak bych jí ani zničit nemusel.
Navíc jak jsem tak koukal,tak díky rozjíždění se jednotlivých motorek do kopců musí ostatní chvilku počkat a to už je k dispozici pár minut na nabrání sil. Uvidíme,kdybych to nikdy nezkusil,tak tak bych nevěděl jestli to zvládnu.

Hele a ty nechceš jet na vyjížďku proč? Že jsi sám? Jestli by to bylo jen z toho důvodu,tak klidně přijeď a já Ti budu dělat negra tlačiče. Mě by to i bavilo. Já jel v sajdě jen jednou v životě,když mě vezl Peterson v Uralu. Jinak to znám jen od řidítek.
Davy
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Davy »

Ja vyjizdku nestihnu. Jinak bych jel. Kdyz je parta tak jde vsechno. Problem pro me je prijezd tam. Vybejcit sam tu triapulmetrakovou mrchu do namrzlyho kopce v dobe kdy budou vsichni na vyjizdce. Si dam do sajdy pytel sterku na podsipavani :)
Davy
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
hipik634-750

Nový příspěvek od hipik634-750 »

ja zvolim presun k dejvakovi v patek v noci a prespim a rano vyrazime spolecne
-------------
КM3 К-750М р.1967 Хиппр - уникальная передвижная мастерская
Jawa 634 boeing r.1973 Bojing
Jawa 559/18 sport r.1964 Bílá
Jawa 353 r. 1956 vráček