5. ročník "ZIMNÍ EXTREM MOTO SRAZ"

Plánujete jízdu, sraz, napište to sem. Nebo se pochlubte zážitky a fotkami z cest.
Pravidla fóra
Vyhlašujte zde plánované vyjížďky a akce s otevřenou účastí. Pochlubte se zde zážitky a fotkami z Vašich cest.
Michal

Re: 5. ročník "ZIMNÍ EXTREM MOTO SRAZ"

Nový příspěvek od Michal »

Zdeňku, označení Bural jsem nevymyslel, to je běžně používaný název pro křížence těchto dvou značek :-)

Ke srazu: Máme si vzít nějaké jídlo, nebo vše zajišťuje hospoda?
By my deeds I honor him, flat twin.
Michal "Potápka" :-)

Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.
zdeněk
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od zdeněk »

Michale s tím označením jsem se nikdy nesetkal ale je velmi výstižné :) V Barboře je zajištěno stravování včetně snídaně na vidličku. K ohni by to možná chtělo něco vzít sebou :mrgreen:
zdeněk
Dněpr K750 r.v.1968
Ural Tourist SWD 750 r.v.2001
veverka

Nový příspěvek od veverka »

Taky jsem do té doby označení Bural neznala...
белка
"hydroveverka"
Jirka-MT9

Nový příspěvek od Jirka-MT9 »

:D BURAL je fakt hezké a výstižné, ale myslím že je fakt jedno s čím kdo přijede. Spíše záleží kdo jaký je. Mně osobně nedá spát Dněpr motor Franty Buřvalda a časem se budu snažit vyladit ten náš na stejnou úroveň. :lol:
hipik634-750

Nový příspěvek od hipik634-750 »

kdo umi, umi :)
-------------
КM3 К-750М р.1967 Хиппр - уникальная передвижная мастерская
Jawa 634 boeing r.1973 Bojing
Jawa 559/18 sport r.1964 Bílá
Jawa 353 r. 1956 vráček
---
місцевий VIP
zdeněk
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od zdeněk »

Tak s Frantovýho Dněpra mám stejný pocit jako Ty Jirko, ten motor jde jako ďas – to bude komprese, to bude vostrá vačka, to bude……………. :shock:
Jinak jsem se naivně pokoušel prorazit trasu přes Krušné hory od nás přes Adolfov na místo Extrem srazu ale ouha 50 cm neprojetého (pouze lyžařská stopa) sněhu a závora mě nepustila dál jak 15 km :mrgreen:

Pár fotek a video je na
http://zdenek800.rajce.idnes.cz/5_Extrem_priprava/#
zdeněk
Dněpr K750 r.v.1968
Ural Tourist SWD 750 r.v.2001
Němec
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Němec »

zdeněk - tak to jsi měl krásný počasí, tohle se u nás v nížinách zadaří tak jednou za deset let :lol:
Ural Ranger 2008, 22tis km
veverka

"Garant jakosti" koukám pořád drží :mrgreen:
белка
"hydroveverka"
hipik634-750

jak tak koukam na tvoje spalky na zadnim kole, jsou zdibicek vetsi nez moje 5mm :) v nejhorsim me deadman zas odtahne :)
-------------
Jawa 353 r. 1956 vráček
---
місцевий VIP
Lasky

Nový příspěvek od Lasky »

Tak u mě je zase všechno jinak. Jako obvykle . Myslel jsem,že se vrátím až těsně před srazem a najednou už jsem doma. Teď tedy jen doufám,že do příštího víkendu nebudu muset zase odjet. Snad ne.
Tím pádem mám dostatek času připravit stroj.

Chci se tedy zeptat Zdeňka jak moc tvrdé jízdní podmínky tam budou? Potřebuji totiž vybrat vhodné gumy. Zvládne to tam Afrika obutá na Mitas E-09 aniž bych se musel neustále válet? Samozřejmě počítám s tím,že v případě potřeby okovám gumu řetězem. Vím,že E-09 není zrovna nejlepší guma do terénu.Je ale dobrá i na silnici a dost vydrží. Kdybych to tam neměl tak daleko,tak neřeším a koupím rovnou krosovou gumu. Jenže při takový dálce bych při nevhodným výběru mohl přijít o vzorek už při cestě tam.
Ono totiž v 17" není zas až tolik na výběr. Mám jednou osvědčenou a docela lacinou gumu na těžký endura,ale nevyrábí se v 17". Michelin AC10. Stojí lehce přes 1000kč a přitom vydrží opravdu dost.
Jediná další volba mě pak napadá Mitas C-02. Tu měl kamarád v Rumunsku,dával jí tam docela zabrat a něco i vydržela. Ovšem to bylo na nenaložené 150kg vážící Hondě XR650R. Nemám ověřeno jesli by byla schopna vydržet pod naloženou Afrikou (tedy min. o 100kg víc) cestu 300km tam,nějakou vyjížďku a 300km zpátky.
I když to vydrží tak předpokládám,že pak už bude na vyhození,trošku dražší by byla ta cesta. Proto bych raději obul E-09 a vím,že na nich budu moc jezdit skoro celý rok. (Pokud tedy nakonec na sajdu nevymyslíme úplně jiná kola)

Až budu mít sajdu,tak to vyřeším rezervou obutou na terénní vzorek.Teď musím zatím trochu improvizovat.

Další komplikace,kterou jsem zjistil je, že při cestování se sajdou jsem si navykl tahat s sebou opravdu hodně krámů,neboť je to všechno kam dát. Tady mám ten prostor podstatně omezen,což je z druhé strany dobře. Alespoň si zase osvěžím v paměti jak věci zredukovat a netahat s sebou kraviny.
hipik634-750

ja teda dneska udelal sneznou zkousku a dokud se jelo, tak to guma brala, takze to asi ani na SW prehazovat nebudu, koukal jsem na vzorek a nevypada o moc hur, maximalne mozna trosku upustim. horsi je predni brzda, mozna jeste do vejletu vyrobim novy lanko ze silnejsiho bowdenu. vyrobil jsem jeste vyprostovaci oko na predek, tak az bude nejhur ...
-------------
Jawa 353 r. 1956 vráček
---
місцевий VIP
hipik634-750

hele a co na sebe? jsem se dneska nabalil a v okamziku, kdy jsem musel zapasit se strojem, tak mi pak zaclo bejt docela teploucko. jak vyresit mlzeni plexi? jak vyresit studeny oblicej? podelte se o zkusenosti ...
-------------
Jawa 353 r. 1956 vráček
---
місцевий VIP
veverka

Hipiku, na jízdu hodně slabších vrstev a odkládat přebytečné. Jak se zapotíš, zmrzneš. V loďce je to trochu jiný, než za řidítkama, jezdím většinou ve dvou vrstvách - teplý podvlíkačky, navrch šusťáky, to je na tahání Urala ze sněhu tak akorát. Ale při přesunu po silnici v loďce zalejzám, aby na mě nefoukalo.
Mlžení plexi v mrazu jsem vyřešila až helmou s pin-lockem. Jakýkoliv nemlžící úpravy plexi (sprej, folie)v mraze nefungovaly. Řešil to zabalenej ksicht (kukla, šátek) a pootevřený plexi.
белка
"hydroveverka"
Lasky

Nový příspěvek od Lasky »

Jo to že se nabalíš a pak je Ti horko to znám. Já jsem vyžranej jako prase a když se 3krát hejbnu,tak jsem spocenej.
Recept na to nemám. Buď se nehejbat,nebo si odložit.
Studený obličej řeším kuklou.Mají jí za 100kč snad v každým motokšeftě.
Mlžení plexi řeším pootevřením. Jak ho zavřu úplně a vydechnu,tak je konec. Když tam nechám centimetrovou škvíru,tak se nemlží a do helmy ještě tolik nefouká.
Ovšem předpokládám,že na sraz pojedu v motokrosovej helmě s brejlema. Na otevřenej motorce bych to neudělal,ale na Africe mám vysoký plexi a jsem tam pěkně zakrytej. Ještě to musím vyzkoušet pořádně,ale naposledy když jsem jel v dešti s úplně otevřeným plexisklem na helmě,tak mi do očí ani nekáplo.
Proto uvažuju nad motokrosovou helmou,abych neměl moc zapařenou hlavu až se začnu moc hejbat při vyprošťování.

Oblečení budu v zimě testovat poprve. Koupil jsem si v létě nové a zatím se jeví hodně teplé. Jsou do něj celkem 2 vložky. Před 14ti dny jsem je nandal komplet a z kalhot jsem je musel zase vyndat,neboť jsem byl spařenej. Teď už to bude asi akorát.
To že mám takhle teplé oblečení byla zase náhoda a vděčím za ní své postavičce. Přišel jsem do obchodu s tím,že jsem si na internetu vyhlédnul oblečení na cestovní enduro. Paní prodavačka si mě změřila zkušeným okem a povídá,že v mé velikosti nic z toho nemá a mít nebude. Nabídla mi sice jiné ale mnohom dražší,než jsem chtěl. Teď jsem tomu ale rád,že jsem si to nakonec koupil.
Dřív dokud jsem neměl tohle oblečení,tak jsem zavzpomínal na vojenská léta a nakupoval většinu výbavy v armyshopu. Tam se člověk vybaví poměrně dobře za přijatelnej peníz.

Jinak při cestách v takovým marastu nosím přes obleční takovou oranžovou reflexní bundu. Dá se koupit v prodejnách pracovních oděvů. Funguje jako nepromok,neprofoukne a hlavně jsem za deště,nebo sněžení dostatečně vidět.
Naposledy upravil(a) Lasky dne 02 pro 2012, 00:29, celkem upraveno 1 x.
Michal

Nový příspěvek od Michal »

Lasky, E-09 je do hlubokého sněhu dobrá, ale na ledu a uježděném sněhu je dost špatná. Ať pojedeš na jakékoliv gumě, připrav si svaly na zvedání motorky. Válení se po zemi k jízdě na sólovce na sněhu prostě patří.

Hipíku, ty a tvůj spolujezdec si připravte lehké dobře větrající oblečení, budete tlačit celou vyjížďku :D Na laně tě tam asi nikdo tahat moct nebude, protože všechny zajímavé úseky, a že jich tam je, i dvoukolky projíždějí s rozjezdem. S druhou sajdou na laně to vyjet nejde ani omylem. Loni to s náma dala i jedna nebo dvě jednokolky. Jenže tam byly pořádné gumy a k nim i řidič, co opravdu uměl. Sám jsem se divil, co všechno zvládl. Všechno samozřejmě záleží i sněhové nadílce. Pokud to bude slabší než loni, tak doufám trasu trochu přitvrdíme. :)
By my deeds I honor him, flat twin.
Michal "Potápka" :-)

Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.
Odpovědět