Cestování na srazy
Pravidla fóra
Vyhlašujte zde plánované vyjížďky a akce s otevřenou účastí. Pochlubte se zde zážitky a fotkami z Vašich cest.
Vyhlašujte zde plánované vyjížďky a akce s otevřenou účastí. Pochlubte se zde zážitky a fotkami z Vašich cest.
- Davy
- Kontaktovat uživatele:
Re: Cestování na srazy
Ivo> Ja bych rek ze pana Kuceru tady nikdo nepomlouva. Nekteri proste jeho pravidla neberou a na jeho srazy nejezdej. To je prece kazdyho pravo.
Davy
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
-
Dneprstein
Jirko (a Petersone): Ale dyť jóóóó...
Já taky v úplně prvnim příspěvku psal, že je to buřt a že co neni zakázáno je povoleno... Ale protože zrovna Pavel má ty pravidla nastavený celkem jasně, tak to pak schytal... - Ale uvedl jsem to jako příklad, kde nějaká omezení jsou, fungují a jsou respektována. A každý ať se s tím popere dle svého...
Naposledy upravil(a) Dneprstein dne 08 zář 2012, 23:31, celkem upraveno 1 x.
- Honda Wanderer
No, taky jsem klikl, byť tam taky není z čeho moc vybírat. Tak přidám svůj názor. Na motorkách už jedzím spousty let, moje motokilometráž už bude nejspíš šestimístná, ale na motosrazu jsem byl snad jen dvakrát, či třikrát. Nelíbilo se mi to, důvody byly napsány výše a ztotožňuju se s tím. Na sraz sajdkár či ruských strojů bych se mrknul (protože předpokládám tam jsou normálnější lidi), ale cestování po ose jsem v poslední době trochu přehodnotil. Taky jsem se na Emce vydal párkrát přes půl republiky a pokud se vybere pěkná trasa (tj. vyhnout se hlavním tahům a jet po silnicích 2. a 3. třídy) a "nesere se to", tak to nemá chybu. Já, ale většinou jezdím na rekonstrukce druhoválečných bitev (kde se taky nocuje a vegetuje jak to jde a za každého počasí) a ty jsou pořádány někdy na hodně drsném terénu. Zatím maximum pro mě byl tankodrom v Přelouči. Prvně to tam rozjezdí tankama a obrněnejma transportérama a já tam mám pak kličkovat na motorce. Jsou tam díry, kam by padla motorka celá. A ta Emka na to fakt není. Zkoušet co to vydrží a pak se na tom vydat přes půl republiky domů? Je to už letitej stroj a rád bych aby mi to chvíli vydrželo. Takže jednou jsem jel domů 150km s utrhanýma drátama v kolech a roztrhanýma plechama na kluzáku, které jsem po cestě domů dorazil. Takže jsem to přehodnotil a koupil si vlek.
Koukal jsem na fotky ze srazů Pavla Kučera a asi to není pro mě. Když bude vyjížďka po polňačkách, louce, lesem, nemám s tím problém, ale nějaké brodění řekou, těžší terén a trasa na motokros, tam to trápit nebudu. Ne, že bych se bál, že bude Emka od bláta, ale přece jenom neprojede tolik co moderní Ural s náhonem na sajdu a zabrat dostane taky mnohem víc. Kulometčíka do sajdy nemám a abych to sám tahal od někud z vody a bláta... takže pokud bude riziko, že to tam rozbiju, tak to radši přivezu za autem, ve kterém se můžu navíc vyspat. A abych jel v zimě někam 200km, tam si zajezdil a pak zpátky, měl stroj ještě dokonale prosolený, to už jsem se na těch střepech nazmrzal dost, to mě taky může škrabat na zádech.
Koukal jsem na fotky ze srazů Pavla Kučera a asi to není pro mě. Když bude vyjížďka po polňačkách, louce, lesem, nemám s tím problém, ale nějaké brodění řekou, těžší terén a trasa na motokros, tam to trápit nebudu. Ne, že bych se bál, že bude Emka od bláta, ale přece jenom neprojede tolik co moderní Ural s náhonem na sajdu a zabrat dostane taky mnohem víc. Kulometčíka do sajdy nemám a abych to sám tahal od někud z vody a bláta... takže pokud bude riziko, že to tam rozbiju, tak to radši přivezu za autem, ve kterém se můžu navíc vyspat. A abych jel v zimě někam 200km, tam si zajezdil a pak zpátky, měl stroj ještě dokonale prosolený, to už jsem se na těch střepech nazmrzal dost, to mě taky může škrabat na zádech.
Don't give in without the fight!
Myslím, a bylo to už i řečeno, že je potřeba respektovat pravidla daná organizátorem. Ono taky není sraz jako sraz, každý je o nečem jiném. Připadá mi fajn mít během roku několik akcí, které jsou vysloveně jen pro nadšence, kteří dojedou po ose, zvládnou vyjížďku a zas se po ose vydají domů. Stejně tak je fajn, že jsou srazy, na které se dá dojet autem, protože tam potkám i lidi, kteří jinam nejezdí.
Třeba na zimních srazech bych se dost nerada dočkala stavu, kdy tam nakonec bude z toho či onoho důvodu víc aut než motorek.
A vůbec, motorka má jezdit, ne být tahána za autem na podválu, a pro mě je sraz příležitost se projet, a to i přesto, že někdy jedu za tmy v děšti, v zimě, a celkem daleko.
Třeba na zimních srazech bych se dost nerada dočkala stavu, kdy tam nakonec bude z toho či onoho důvodu víc aut než motorek.
A vůbec, motorka má jezdit, ne být tahána za autem na podválu, a pro mě je sraz příležitost se projet, a to i přesto, že někdy jedu za tmy v děšti, v zimě, a celkem daleko.
белка
"hydroveverka"
"hydroveverka"
Mám k tomuto tématu jednoduchý názor: Pravidla srazu by měl určovat pořadatel, nikdo jiný.
Pokud chci udělat sraz veteránistů, pozvu tam lidi co si motorky přivezou a odvezou na vozících a v dodávkách, na srazu to jen nastartujou a nikam na nich nepojedou.
Pokud naopak chci uspořádat sraz offroad šílenců, tak udělám sraz kam se smí přijet jen po ose, uspořádám ho za nehostiného počasí a udělám drsnější vyjížďku. To mi zaručí, že tam přijedou jen tito lidé.
Zrovna zmíněný Pavel Kučera pořádá srazy pro různé druhy lidí. Jarní sraz pro leštěnkáře, zimní pro extrémisty. A podle mě je to tak dobře. Na Vstréču jezdím rád, protože tam potkám pouze šílence jako jsem já. Ostatní odradí podmínky srazu.
Žádný sraz nevyhovuje každému. Někdo tu psal, že mu vadí přitvrzující offroad vyjížďky na srazech. Mě naopak vadí velmi měkké "offroad" vyjížďky na srazech, které dokáže projet každá emka na sjetých gumách. Takovou nenáročnou projížďku si moc neužiju.
Pokud si z bohaté nabídky srazů nevyberete, uspořádejte si vlastní sraz. Litoměřice (Dněprák a Zdeněk) a Šumaváci (v podstatě jen Jirka s rodinou) s tím začli loni/předloni, ve Spáleném Poříčí začli letos. Objel jsem všechny zmíněné a všechny byly velmi dobré. Dokonce i srazový začátečník ve Spáleném Poříčí dokázal na první pokus udělat krásný sraz. Vy můžete taky.
Pokud chci udělat sraz veteránistů, pozvu tam lidi co si motorky přivezou a odvezou na vozících a v dodávkách, na srazu to jen nastartujou a nikam na nich nepojedou.
Pokud naopak chci uspořádat sraz offroad šílenců, tak udělám sraz kam se smí přijet jen po ose, uspořádám ho za nehostiného počasí a udělám drsnější vyjížďku. To mi zaručí, že tam přijedou jen tito lidé.
Zrovna zmíněný Pavel Kučera pořádá srazy pro různé druhy lidí. Jarní sraz pro leštěnkáře, zimní pro extrémisty. A podle mě je to tak dobře. Na Vstréču jezdím rád, protože tam potkám pouze šílence jako jsem já. Ostatní odradí podmínky srazu.
Žádný sraz nevyhovuje každému. Někdo tu psal, že mu vadí přitvrzující offroad vyjížďky na srazech. Mě naopak vadí velmi měkké "offroad" vyjížďky na srazech, které dokáže projet každá emka na sjetých gumách. Takovou nenáročnou projížďku si moc neužiju.
Pokud si z bohaté nabídky srazů nevyberete, uspořádejte si vlastní sraz. Litoměřice (Dněprák a Zdeněk) a Šumaváci (v podstatě jen Jirka s rodinou) s tím začli loni/předloni, ve Spáleném Poříčí začli letos. Objel jsem všechny zmíněné a všechny byly velmi dobré. Dokonce i srazový začátečník ve Spáleném Poříčí dokázal na první pokus udělat krásný sraz. Vy můžete taky.
By my deeds I honor him, flat twin.
Michal "Potápka" :-)
Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.
Ano, Přerov jako Prešov 
By my deeds I honor him, flat twin.