Cestování na srazy
Pravidla fóra
Vyhlašujte zde plánované vyjížďky a akce s otevřenou účastí. Pochlubte se zde zážitky a fotkami z Vašich cest.
Vyhlašujte zde plánované vyjížďky a akce s otevřenou účastí. Pochlubte se zde zážitky a fotkami z Vašich cest.
- Davy
- Kontaktovat uživatele:
Re: Cestování na srazy
Spatnyho na tom muze bejt to ze casem takovymu poradateli budou ubejvat ucastnici, pokud pravidla neurci rozume. Pokud to nema bejt sraz jen pro zvane, tak by mela bejt moznost dorazit jakkoliv, i kdyz treba do arealu srazu jen pesky, nebo na urcenym stroji. Min. proto ze kazdymu se muze stat ze zrovna na potvoru se mu v den srazu neco vysere. Tak kategorickej zakaz jakej jsi popsal by me asi od ucasti na dany akci bezpecne odradil, i kdybych byl schopnej podminky splnit.
Davy
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
Dneprstein píše:Mno... Mě zas ty zákazy a příkazy tak úplně scestný nepřijdou. Jednak můžu lehce vyselektovat jedince které na sraze nechci a kteří by tam stejnak akorát dělali bordel (různí MC-čkáři, kteří nemají společného s nikým nic). Jednak, pokud pořádám MOTOSRAZ (ne sjezd veteránů, závody, nebo cokoli podobného), tak myslím má smysl, aby ti drsní motorkáři taky přijeli po své ose (když už pak chrápou v chatičkách a dokonce se během víkendu i třikát sprchují teplou vodou). To by taky pak mohlo na místě být víc aut, než motorek...
Ahoj Dneprstein,
v příspěvku, na který jsi reagoval jsem napsal:
"ve chvíli, kdy se návštěvník chová v mezích slušného chování a podle daných pravidel akce"
Ale co člověk, to názor. Bylo by to na světě moc jednoduchý, kdyby se shodl každý s každým...
-
Dneprstein
Davy:
No, abych citoval Pavla stran podzimního srazu: "Pouze pro sovětské motocykly. Ostatní se ani neptejte. Příjezd autem povolen pouze matkám s dětmi a válečným invalidům." Nepřijde mi na tom nic divnýho, ani nesplnitelnýho. Pokud to má být sraz sovětských motocyklů, tak by asi bylo divný, kdyby tam bylo víc japonců, než rusů. - Nicméně. Nějací japonci tam možná ve výsledku budou, bo je spousta zasloužilých soudruhů a ex-soudruhů, co to mají povolené. Ale neděje se tak jaksi automaticky... Každopádně výše citované nijak nezakazuje možnost přijet "na čumendu" a jako jakýkoli jiný "civil" zevlovat kolem...
Peterson:
Ano - a pokud je v daných pravidlech akce kupříkladu to, že autům vjezd zakázán, tak je to nutno respektovat...
No, abych citoval Pavla stran podzimního srazu: "Pouze pro sovětské motocykly. Ostatní se ani neptejte. Příjezd autem povolen pouze matkám s dětmi a válečným invalidům." Nepřijde mi na tom nic divnýho, ani nesplnitelnýho. Pokud to má být sraz sovětských motocyklů, tak by asi bylo divný, kdyby tam bylo víc japonců, než rusů. - Nicméně. Nějací japonci tam možná ve výsledku budou, bo je spousta zasloužilých soudruhů a ex-soudruhů, co to mají povolené. Ale neděje se tak jaksi automaticky... Každopádně výše citované nijak nezakazuje možnost přijet "na čumendu" a jako jakýkoli jiný "civil" zevlovat kolem...
Peterson:
Ano - a pokud je v daných pravidlech akce kupříkladu to, že autům vjezd zakázán, tak je to nutno respektovat...
Nebo bude vůbec nejlepší, vozit své motocykly na setkání MOTOCYKLŮ na vozíku a potom i pořádat vyjížďky tímto způsobem.
Přijde mi fakt divné, jezdit na setkání motocyklů autem... Pokud se na to někdo necítí, tak ať tam nejede.
Sám jsem na K-750 projel alpy, s Emkou jsem byl na ukrajině a že by mě napadlo jet autem??? Ani náhodou...
Naopak jsem si vždy cestu užíval. Vždyť v sedle motorky je mi dobře, jezdím na ní rád a tak na ní pojedu třeba i 500km na sraz, pokud na to bude čas. Pokud ne, tak nepojedu ani autem...
A pokud někdo na sraze má nějaké pravidla, tak je budu respektovat.
Protože ty pravidla mají svůj důvod a díky tomu se spousta lidí nebojí vzít tam třeba i své děti.
Protože tam nejsou ti drsní motorkáři, ale sedí tam banda motocyklistů, co si povídají o tom, jaká byla cesta, hele mě v tom mlátí, mě víc apod.
Přijde mi fakt divné, jezdit na setkání motocyklů autem... Pokud se na to někdo necítí, tak ať tam nejede.
Sám jsem na K-750 projel alpy, s Emkou jsem byl na ukrajině a že by mě napadlo jet autem??? Ani náhodou...
Naopak jsem si vždy cestu užíval. Vždyť v sedle motorky je mi dobře, jezdím na ní rád a tak na ní pojedu třeba i 500km na sraz, pokud na to bude čas. Pokud ne, tak nepojedu ani autem...
A pokud někdo na sraze má nějaké pravidla, tak je budu respektovat.
Protože ty pravidla mají svůj důvod a díky tomu se spousta lidí nebojí vzít tam třeba i své děti.
Protože tam nejsou ti drsní motorkáři, ale sedí tam banda motocyklistů, co si povídají o tom, jaká byla cesta, hele mě v tom mlátí, mě víc apod.
Ural Ranger 750
M-72-je a bude ;)
Bylo: K-750, Dněpr- MT13,Mt-16,MT-11,Ural 650 solo,Ural M66
M-72-je a bude ;)
- Davy
- Kontaktovat uživatele:
Tohle mi proste nesedi. Sraz je od toho aby se sesli lidi. Motorky si muzou povidat v tejdnu v garazi. Aby se lidi mohli bavit o motorkach, tak je tam prece nemusej nutne tahat s sebou. Kdo nema Dnepra/Urala, nebo ho ta problematika nezajima, na takovej sraz stejne nepojede. Co by z toho mel? Taky jsem nebyl treba uplne odvazanej z toho ze jsem se dohrabal na sraz Holandskyho Jawa/CZ klubu a v kempu bylo motorek, ze by je clovek spocital na prstech jedny ruky. Ale sesli se tam lidi kteri je maj doma a chtej si o tom pokecat se stejne postizenejma. Na ukazku s sebou meli alba s fotkama. Proc ne? Me takovej pristup nevyhovuje, ale nevidim jedinej duvod proc nekomu vnucovat muj pristup k veci.
Takze ja bych na Kuceruv sraz stejne nemoch, protoze nemam sovetsky motocykl a nejsem a nebyl jsem soudruh
(no, dobře, byl jsem ve Svazarmu
)
Takze ja bych na Kuceruv sraz stejne nemoch, protoze nemam sovetsky motocykl a nejsem a nebyl jsem soudruh
Davy
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
-
Dneprstein
No vidíš. A mě zas tenhle přístup vyhovuje a to je důvod proč jezdim akorát k Pavlovi... 
Trochu se nám to otočilo jinam. Soudruhy a nesoudruhy bych sem vůbec nemotal. Kdo na tyto srazy jezdí, ví že je to pouze recese a sranda. Ale z prozatimního hlasování jednoznačně vede názor 78 % hlasů jet podle uvážení a 17% chce dodržovat tradici. Je zajímavé , že článek byl zobrazen 338 x, ale odpovědí pouze 20 a hlasovalo jen 18. Je jasné, že jsou lidi, kteří se zásadně nikde veřejně nevyjadřují, ale jen tak pro představu jaké je veřejné mínění mohli tím prstem kliknout na jednu z možností. Ale vcelku se shodneme, že pravidla určuje organizátor akce a ten kdo je nechce dodržovat prostě na tu akci nepojede. Z hlediska vyčlenění pro koho sraz je určen, souhlasím s tím, že jestli je sraz určen pro určitý typ motocyklu, nebo značky je třeba toto dodržet. Protože pokud by se nechala možnost přijet na čemkoliv, velice rychle by se to mohlo zvrhnout v klasické motosrazy, kde nikdo nikoho nezná a cílem je vyposlechnout si spousty kapel , podívat se na půlnoční striptýz a zúčastnit se vyjížďky, která když je těch motorek 300 - 700 ks není nic moc. Když jsme se Zdeňkem připravovali sraz Ural - Dněpr v Píšťanech, zvažovali jsme ještě variantu Ural, Dněpr versus BMV. Ale pouze BMV věkově v kategorii Dněprů a Uralů. Ne tedy soudobé BMV. Myslím, že to by se dalo snést.
V rámci dovolené (autem)jsem se byl podívat na srazu sidecarů v Karlovicích. Musím hodnotit jako velice perfektně připravený a provedený sraz, který pořádali Batmani. Jen škoda , že jim nevyšlo počasí. Ale jako pořadatele by mě mrzelo, že účast sidecarů byla zhruba stejná jako počet motocyklů sólo. Ale to bylo i u dřívějších srazů.
Ano, můžu říct motorkáři, který má Jawu, ale ještě nemá dodělaného Dněpra, ať klidně přijede na Jawě. Aspoň uvidí, jak to tady chodí. To je třeba letos v Píšťanech Soptík. Ale myslím, že i kdyby byla možnost volby jak přijet na sraz, nevěřím že by tam bylo přeautováno. Ať je to jak je to, na Vstreču frontovikov 2013 zase pojedu na Dněpru po ose.
V rámci dovolené (autem)jsem se byl podívat na srazu sidecarů v Karlovicích. Musím hodnotit jako velice perfektně připravený a provedený sraz, který pořádali Batmani. Jen škoda , že jim nevyšlo počasí. Ale jako pořadatele by mě mrzelo, že účast sidecarů byla zhruba stejná jako počet motocyklů sólo. Ale to bylo i u dřívějších srazů.
Ano, můžu říct motorkáři, který má Jawu, ale ještě nemá dodělaného Dněpra, ať klidně přijede na Jawě. Aspoň uvidí, jak to tady chodí. To je třeba letos v Píšťanech Soptík. Ale myslím, že i kdyby byla možnost volby jak přijet na sraz, nevěřím že by tam bylo přeautováno. Ať je to jak je to, na Vstreču frontovikov 2013 zase pojedu na Dněpru po ose.
Naposledy upravil(a) Dněprák dne 08 zář 2012, 11:47, celkem upraveno 1 x.
- Davy
- Kontaktovat uživatele:
Podle me, pokud se nepozvou kapely a nebude se poradat striptyz atp. tak se to tezko zvrhne.
Davy
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
Dněprák - tak já to tu čtu každej den všechno nový, ale kliknout moc není na co, protože tam chybí možnost Je mi to jedno
sám sebe si nedokážu představit, jak jedu na sraz autem a motorka na podvalu, to se radši svezu kolem komína a na sraz nejedu. ostatní nechť dorazí, jak uznají za vhodné - jinak ano, pokud už se lidi znaj , pak ta motorka asi není už ten hlavní účel proč někam jet.
jinak si myslím, že Pavlovy srazy je jistota, že tam budou jen ruský stroje, no to je vlastně důvod, proč tam jezdím, resp. jsem jezdil - neznal jsem nikoho kolem sidecarů, prostě jsem si tu motorku nejdřív koupil a pak zjistil, že majitelé těchhle strojů mají i sraz - takže tam jezdím nejen za lidma, ale hlavně kvůli těm motorkám, protože ruský stroje během roku nepotkávám vlastně takřka vůbec. sice poznám prd co je dněpr káčko emka, natož abych věděl něco o technice, ale i tak se rád kouknu
přesuny po jedničkách silnicích pruda jsou, když člověk maká na směny a moc nestíhá - takže jsem zažil i sprint brzo ráno, abych stihl společnou vyjížďku - a pospíchání mě na týhle motorce opravdu nebaví a technicky to ani moc nejde
jinak si myslím, že Pavlovy srazy je jistota, že tam budou jen ruský stroje, no to je vlastně důvod, proč tam jezdím, resp. jsem jezdil - neznal jsem nikoho kolem sidecarů, prostě jsem si tu motorku nejdřív koupil a pak zjistil, že majitelé těchhle strojů mají i sraz - takže tam jezdím nejen za lidma, ale hlavně kvůli těm motorkám, protože ruský stroje během roku nepotkávám vlastně takřka vůbec. sice poznám prd co je dněpr káčko emka, natož abych věděl něco o technice, ale i tak se rád kouknu
přesuny po jedničkách silnicích pruda jsou, když člověk maká na směny a moc nestíhá - takže jsem zažil i sprint brzo ráno, abych stihl společnou vyjížďku - a pospíchání mě na týhle motorce opravdu nebaví a technicky to ani moc nejde
Ural Ranger 2008, 22tis km
Omg tak to mi chcete jako říci že když tam přijedu na Nexusu (používám ho na cestování ,K750 mám jen na krátké vyjíždky) , že mě Kučera vyfakuje s toho srazuDavy píše: Takze ja bych na Kuceruv sraz stejne nemoch, protoze nemam sovetsky motocykl a nejsem a nebyl jsem soudruh(no, dobře, byl jsem ve Svazarmu
)
A doprava na podvalníku mi přijde jako úplně normální věc , neinvestoval jsem desítky tisíc korun a stovky hodin práce do renovace 40 let staré motorky abych ji tahal někde na dlouhé štreky jen proto abych splnil nějaké nesmyslné pravidla dané pořadatelem akce a to nemluvě o spolehlivosti ruských stroju!!Chodím na veteránské srazy a tam to je úplně samozřejmá věc si tahat na vozíkách motorky atd.
A taky už mám nějaké zdrav. problémy a je pro mě výhodnější jet tím autem , popřipadě i s podvalníkem na danou akci.Pokud dotyčný pořadatel srazu nebude respektovat takové důvody učástníku srazu tak at se nediví že tam bude mít méně lidi
Dněpr moto servis Ostrava
Opravy motocyklů M72,Dněpr,Ural
773035554
fapeko@seznam.cz
Opravy motocyklů M72,Dněpr,Ural
773035554
fapeko@seznam.cz
-
Dneprstein
Mnoooo, zase mi to nedá... Pravidla jsou jasná. - Bude tam mít ty, kterým respektování těch nesmyslných pravidel, daných pořadatelem, takové potíže nečiní... Hotovo. Tečka.
Já bych ještě jen dodal, že pokud si vzpomínám, tak vždy ta setkání sajdkár byla taky o tom, ukázat ostatním, že mi to jezdí a že s tím mám tak trochu odvahu i jet nějakou dálku... Ale to se bavím o časech, kdy sovětské motocykly se dali počítat na pár kousků a byl problém cokoliv sehnat a kupovali si to nadšenci...
A není to jen o sraze Pavla Kučery, ale i o těch ostatních...
A jestli si někdo chce povídat o motorkách bez motorek, tak si může pronajmout hotel a tam si zaparkovat Nexuse a povídat si tam sáhodlouze o tom, co má v garáži a co si jednou za týden nastartuje...
Jestli se to někomu nelíbí, myslím že na podzimním setkání se to může prodiskutovat. Už se mi přestává líbit, že pod nějakýma přezdívkama se tady Pavel Kučera pomlouvá jak dělá něco špatně.
Věci se mají řešit na rovinu a do očí...
A není to jen o sraze Pavla Kučery, ale i o těch ostatních...
A jestli si někdo chce povídat o motorkách bez motorek, tak si může pronajmout hotel a tam si zaparkovat Nexuse a povídat si tam sáhodlouze o tom, co má v garáži a co si jednou za týden nastartuje...
Jestli se to někomu nelíbí, myslím že na podzimním setkání se to může prodiskutovat. Už se mi přestává líbit, že pod nějakýma přezdívkama se tady Pavel Kučera pomlouvá jak dělá něco špatně.
Věci se mají řešit na rovinu a do očí...
Ural Ranger 750
M-72-je a bude ;)
M-72-je a bude ;)
rozhodně po ose a pokud to ma někdo daleko at si to hooodně rozmysli než tam pojede
a nebo přitel na telefonu
vždyd ta motorka žere to co auto takže ekonomicky to vyjde nastejno ,,,....jde o ten pocit
dojedu
nedojedu...
a nebo přitel na telefonu
vždyd ta motorka žere to co auto takže ekonomicky to vyjde nastejno ,,,....jde o ten pocit
dojedu
nedojedu...
Ivo, Dneprstein:
Pavlovo srazy jste zmínili jen vy dva. Nikdo jiný. Ostatní píší o obecných pravidlech.
Jirkovo úvodní otázka byla míněná obecně, tak bychom u toho měli zůstat.
Pavlovo srazy jste zmínili jen vy dva. Nikdo jiný. Ostatní píší o obecných pravidlech.
Jirkovo úvodní otázka byla míněná obecně, tak bychom u toho měli zůstat.