Ural na Motocyklu/Motosalonu 2011

Diskuze o čemkoliv
Pravidla fóra
Přátelská diskuze o čemkoliv. Žádná tématická omezení.
Němec
Kontaktovat uživatele:

Ural na Motocyklu/Motosalonu 2011

Nový příspěvek od Němec »

Tak jak to vidíte, bude nebude?

Mimochodem Enfieldy v letňanech budou i se sidecarama :)
VELETRHY - 3. - 6. Března nás najdete na Motosalonu v Praze Letňanech a také na Inchebě v Holešovicích. V letňanech bude hlavní expozice s výstavou sidecary.
Ural Ranger 2008, 22tis km
Michal

Re: Ural na Motocyklu/Motosalonu 2011

Nový příspěvek od Michal »

To ví asi jenom Pavel. Loni nebyl nikde? Mám dojem, že plácek na výstavě stojí řádově desetitisíce. Otázka je, kolik lidí si koupí nového Urala po té, co ho uvidí na výstavě. Obávám se, že se to finančně nezaplatí.
Navíc dost lidí je znechuceno tím přetahováním Kočkovic mafie se těmi, co stojí za motosalonem. Já poslední roky už nechodím.
By my deeds I honor him, flat twin.
Michal "Potápka" :-)

Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.
Němec
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Němec »

No jo takovej kruh kdo není vidět neprodává, a kdo chce být vidět, tak bez peněz to nejde a výsledek nejistý..
S tím rozdvojením výstav mě to taky štve - na druhou stranu co zajímá mě - enfield a triumph, to je všechno v Letňanech. Ale jestli nebude ural, tak budu hodně rozmýšlet, jestli pojedu.
Ono ten stánek uralu, to bylo pokaždý takový prima zastavení - tady koukám v roce 2009 ranger Davida, toho co to má od vás pět kiláků :)
Loni myslím nebyl

Obrázek

Ideální výstavní stroje mohly být ty naše zahnojený motorky po zimně/jarní vstréče :lol:
Ural Ranger 2008, 22tis km
Michal

A v pozadí ve smyčce promítat Bagnuvatě a Vstréču :-)

veverka

Nový příspěvek od veverka »

No právě, zahnojený stroje po vstréče... Ono stánek Urala dobrý, kouknout na naleštěnýho rangera taky dobrý, kdybych šla kolem, ráda se zastavím. Ale v případě Urala i Dněpra je na tom to nejkrásnější nastartovanej stroj, stroj v pohybu, ať už jsem jako jezdec, nebo jako divák. Nevím jak to tam Pavel měl, ale bylo by určitě dobrý pustit tam nějaký videa :D
Výstavu jsem teda stejně už několik let neviděla, nepřijde mi to tak důležitý, abych si brala dovolenou a o víkendu mi tam vaděj ty davy lidí...
белка
"hydroveverka"
Dneprstein

Nový příspěvek od Dneprstein »

Bagnuvatě i Vstréči se promítaly... Zahnojený motorky byly v plánu (Pavlův Ranger), ale nakonec se od toho upustilo, by se nemuselo odpovídat na pitomé dorazy proč tu a onde z toho teče olej a pod... Loni byl Pavel na Veteránský výstavě v Brně (nevim teď jak se to jmenovalo), dostal cenu za nejoriginálnější stánek. Letos si myslim, že nebude nic, bo děvočky potřebují tatínka doma... ;)
Michal

Přemejšlím, zda by ten stánek s pár strojema a projektorem nešel postavit jinde, než na výstavě s nájmem 50 litrů za flek. Někde, kde by to zaujalo dost potencionálních kupců.
Typický návštěvník výstavy Motocykl nebo Motosalon je vyznavač supersportů, který se na Uraly sice rád podívá, ale maximálně si o tom řekne že je to těžkej línej krám. Téhle skupině lidí nemá parametry ani jízdním projevem co nabídnout. To už bych čekal potenciálního zájemce mezi zmíněnými veteránisty, kterým zejména klasické modely nabídnou "staré poctivé železo", zatímco všechny ostatní choppery a retro motocykly jsou tvořeny převážně pochromovaným plastem a umělými neúčelnými tvary.
Další potenciální zákazníky vidím v enduristech. Ty by 2WD stroje mohly rozhodně zaujmout. Ti ale pořádají jen malé akce, jelikož nejsou oblíbeni ekology a myslivcema. Letos mi utekl "Zimní motoráj pro mastodonty", zajímavou akcí by mělo být Twinduro. Kamarád tam jezdí, tak zkusím vyzjistit víc.

Dneprstein

Opravím tě. Mezi enduristama až na pár vyjímek zájem rozhodně není. A ti co zájem mají se ještě rekrutují z těch, co mají ke krosce přibastlenou sajdkáru. Sidecary jsou hodně zvláštní a specifická sorta a ty s hnanou sajdou obzvlášť... Kdo tu sajdu chce, ať už hnanou, nebo nehnaou, tak si ji najde. Těm ostatním ji asi nemá cenu cpát... Svého času jsem si myslel, že zájem o Rangery by byl mezi adventure cestovateli, pro které jsou cílem končiny jako Mongolsko, Rumunsko, všeobecně divoký Východ, případně Afrika a pod. Zřejmě to tak není a v naprosté většině považují kohokoli kdo necestuje na GéeSu, nebo Edvenčru (kteréžto dvě skupiny se navíc většinou nesnáší) za pitomce. Cpát jim Huberta a podobné je stejně smysluplné jako házet perly sviním...
Me2d
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Me2d »

Tak to jste mi pánové pomohli, aspoň tam nemusím, chtěl jsem vidět jen Urala z celé výstavy a pořádně si ho prolézt, právě bez blbejch dotazů. no co ušetřím parkovný za kilo a mé milované Guzzinky znám.
Člověk něčím švihlej bejt musí, jinak by se z toho snad i zbláznil :-)
veverka

Dneprstein: No Michal jde na propagaci Urala po svem, doufam ze to nedopadne likvidaci stroje i posadky na nejake z akci stavene prave spise pro solo stroje :mrgreen:
белка
"hydroveverka"
Dneprstein

Což o to. Takhle Urala, či Dněpry propaguje i Pavel, svého času soudruh Patočka von Puškwortz, maršál Suchoj, Ledinský a další (účast na BMW GS rallye). Jenže, všichni spíš čučej a pak stejně prohlásej, že je to šílená kráva... Ono celkově ta sajda je tak specifický vozidlo, že to moc nelze srovnávat s ničim jinym. Jako motorka se to nechová a v terénu zvlášť, jako auto to taky nejede, čtyřkolka je taky něco jinýho... Mě osobně to vyhovuje. Vždycky jsem byl spíš na trialové pasáže než na kros, vždycky se mi líbil spíš Willys, než XTéčko... ;)
veverka

No prave. V tom mas pravdu, ze kdo se rozhodne, ze chce sajdu, tak si ji najde. Uz ta parta lidi, kteri se kolem Uralu nebo Dnepru schazej je hodne specificka.
Ale nekdy to taky "uzraje" nezavisle na vuli stastneho majitele :lol:
белка
"hydroveverka"
Dneprstein

No já teda, krom své navýsost dokonalé Kačenky, k sajdě nikoho nedokopal... :D
veverka

No me Michal prvniho soveta rozmlouval :D
белка