Rozvody, prasklinka na kole

Řešíte problém? Jak na to?
Pravidla fóra
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
Karlos

Rozvody, prasklinka na kole

Nový příspěvek od Karlos »

Zdravím všechny,

potřebuju poradit a možná Váš názor na závadu ve velkém rozvodovém kole. Při rozebírání motoru na K750 jsem zjistil že clona přefuku motoru měla držet na dvou klínkách zasazených ve velkém rozvodovém kole. Dopadlo to tak že jeden klínek jsem vůbec nenašel, druhý byl volný a obroušený provozem do špičky. Obě díry v rozv. kole byly vymačkané do elipsy a ještě hůř byly vymačkané díry v té cloně. Díry ve cloně jsem zvětšil na průměr 6mm a 8mm s tím že vyrobím na soustruhu přesné nové klínky. Díry v rozvodovém kole jsem musel zvětšit na průměr 6mm (původní 5mm) ale před úpravou jsem zjistil že z jedné díry vedou dvě prasklinky vodorovně proti sobě směrem do velkých otvorů kola. Klínek se musel asi nějak zpříčit a materiál kolem díry praskl. Díry jsem opatrně zvětšíl o 1mm a po výrobě nových klínků tyto nové klínky zalepil loctitem. Loctite dokonce vylezl po mírném zahřátí horkovzdušnou pistolí z těchto prasklinek. Clona na klínkáh sedí bezvadně bez vůle ale nevím jestli rozvodové kolo takto upravené mohu dát zpět do motoru. Jinde poškozené není, alespoň to není okem viditelné.
Jaký máte na to názor? Mám jej namontovat zpět a jezdit?

Možná to moc řeším protože na co vše jsem narazil při rozborce Dněpra by zahltilo tohle fórum.

Díky za rady a názory

Karlos
Dneprstein

Re: Rozvody, prasklinka na kole

Nový příspěvek od Dneprstein »

No, osobně bych to tam nedával. Myslím, že rozvodové kolo vyjde výrazně levnějc, než škoda, kterou by nadělalo, kdyby prasklo...
Návštěvník

Nový příspěvek od Návštěvník »

Také se mi ho tam nechce dávat zpět.
Na kolik peněz asi to velké vyjde?
Mám raději koupit i kolo rozvodu na klikovku?
Dá se koupit v Chotusicích?

Díky Karlos
bobanbob
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od bobanbob »

mno já mám na tom vačkovém rozvodovém kole díry 3.

2- jsou na stahovák

a 1- je na malý váleček 6+16 mm který drží odfukové kolo. :D
Trambus

Nový příspěvek od Trambus »

Rozhodně vyměnit. Únavovým lomem by ti to stejně dřív nebo později prasklo... Až najdu fotky co jsem vyndal za rozvodová kola z mého motoru tak budete čubrnět :D
volně navážu na tohle téma: díval jsem se na ural-zentrale.de a rozvodová kola tam mají za 40 EUR, to je v přepočtu za cca 1000 Kč. Pavel má kola Herzog za 3860,-. To už je celkem znát. Je to kvalitativně úplně někde jinde a nebo stačí koupit z německa? Scháním na Dněpra MT16... Díky za rady a poznatky...Případně se můžeme složit na poštovné... zdar
Karlos

Nový příspěvek od Karlos »

Koukal jsem na ural-zentrale, díky za radu. Určitě kola koupím obě nové. Nedovedu si představit že by se kolo úplně rotrhlo, rozmašírovalo by to celý prostor rozvodů, ostatní kola, potkal by se motor a já bych potkal asi škarpu. Budu muset koupit i tu clonu. Ta moje jak se mlela díky vymačkanému klínku tak má tu stěnu se dvěma velkými dírami asi jen milimetrovou. Původní je asi 3mm podle obrázku. Tak se to asi vyhoblovalo. Neuvěřitelné!
Zkusím 17.12. koupit v Chotusicích kola clonu a klínek. Kdyby to neklaplo a nesehnal jsem tak se ozvu a objednáme to z němec.

Díky

Kalos
Dneprstein

Nový příspěvek od Dneprstein »

No, Pavel má, pokud vím v e-shopu ty kola na Urala. Nicméně na Dněpra nebo Káčko by je mohl mít taky, ale chce se to zeptat. A cena bude určitě příznivější, než ty Herzogy, mě stálo kolečko altíku pár šušňů...
Odpovědět