nechce mi naskočit motor

Řešíte problém? Jak na to?
Pravidla fóra
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
Mira3.0.9
Kontaktovat uživatele:

Re: nechce mi naskočit motor

Nový příspěvek od Mira3.0.9 »

No tak jak nad tim přemyslim.Tak jeste dalsi vec,ze ten motor jako by psouka jako by se snazil zapalit smes,svicky jsou suchy,kdyz je vyndam.Baterie je cerstve nabita 6V.Tak me ted napadlo,jestli kdyz se pripoji dve svicky a jsou v tlaku nebere z baterky moc proudu a poklesne tomu napeti na takovou uroven,ze ta jiskra nezapali smes a proto to jen psoukne.Pred generalkou jsem meril dobijeni,davalo to 10A,ale napeti jsem pitomec nezmeril.Ono je mozny,ze muze zlobit relatko nebo neco takoveho.Kontrolka sice funguje,ale preci jen to neni znamka,ze to dobiji.Co myslite?Diky za nazor ,radu
Ural M66 rv.1972
bez hnané sajdy.
Dneprstein

Nový příspěvek od Dneprstein »

Zapoj samotný zapalko (cívky) jenom na nabitou baterku a zkus to. Celou ostatní elektriku odpoj...
Michal

Nový příspěvek od Michal »

pavel3.0.9 píše:.....Civky jsou novy 8V,zapojeny paralne,jsou ukostreny obaly.(nova elektrika),mam nomontovanej origos bezkontakt.Sem elektrikar,ale tohle vazne nechapu.
Počkejte, vy máte zapojeny cívky paralelně? Tedy přívod napětí na jeden kontakt obou cívek a drát ke kladívku na druhý kontakt OBOU cívek? Jestli ano, tak to po elektrické stránce nemůže fungovat! Cívka tvoří svojí indukčností s kondenzátorem rezonanční obvod. Pokud jsou dvě indukčnosti paralelně a nemají naprosto na 100,000% stejnou indukčnost, tak si vzájemnou interakcí vyruší kmitání. To vysvětluje, že se projevuje zátěž sekundáru jednoho válce na druhém.
Cívky jdou spojovat pouze do série. Pokud máte 12V elektriku, můžete zapojit do série dvě 6V cívky. Pokud máte 6V elektriku, tak nezbývá nic jiného, než sehnat dvouvývodovou 6V cívku.
By my deeds I honor him, flat twin.
Michal "Potápka" :-)

Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.
Mira3.0.9
Kontaktovat uživatele:

teda sem blbec:-)))Tohle me vazne nenapadlo.Preci jen v praci civky nepouzivame a ve skole nam o civkach taky moc nerekli:-))Tak jsem to s tema civkama z pionyra spatne pochopil.Tak zavadu uz mame,ale cim teda nahrazujete tu hadrovou 6V,aby se vesla bud do krytu nebo pod nadrz?Ja sem chtel po kučerovi,ale ten majen na 6v.A jeste jednou diky!!bych na tohel vazne neprisel.Ja prave mam doma novou hadrovou 6V na bezkontakt,ale na tu mi to nechtelo slapat.Zdala se mi mala jiskra atd..Ale bylo to vadou motoru..
Ural M66 rv.1972
bez hnané sajdy.
Míra

Nový příspěvek od Míra »

cívky použij normálně dvě 6V v serii, i na 6V spolehlivě pálej. jinak babeta má 4V cívku, ovšem ale taky předpotopní
zapalování typu CDI, takže těžko říct jak by chodili. další, ale dost brutální verze je ta, že se u cívek rozpertlujou rantly, daj se na vařič, pak se vnitřky vytáhnou z toho roztavenýho asfaltu, celý se to ještě za tepla smeje benzínem, přemotá se primár ( stačí udělat odbočku, či jen odmotat, vinutí to vydrží v pohodě.), a vtlačí se to do toho rozpálenýho asfaltu zpět, zapertluje, otočí se vzhůru nohama aby zatek do rantlu a utěsnil to a nechá se to vychladnout. jednou sem takhle upravoval cívku pro použití v elektrickým ohradníku, a mám zato že funguje dodnes. určitě by šla takhle upravit i stará cívka z malucha.

jinak ten primár je zvenku, takže to nejni problém. občas bývá ještě krytej plechovým pouzdrem, ale to taky nejni překážkou.
Dněpr 11 solo/side
Mira3.0.9
Kontaktovat uživatele:

Poslechl jsem Vaše rady.Dal dvě 6v do serie a už valí,vešlo se to pod nadrž.Jestě jedna otázečka.Je normalní,že ten motor jakoby hvízdá s otáčkama?Pred tim mi to nedělalo.Co jsem očumoval na youtube videa,tak některým to děla,některym ne. Je to natočený mobilem,tak se omlouvam za kvalitu.
http://youtu.be/09huJyY5aLo
Ural M66 rv.1972
bez hnané sajdy.
Michal

Nový příspěvek od Michal »

To by jsme museli asi slyšet naživo. Z toho mobilozvuku se nedá nic určit. Připadá mi to jako nějaká varianta hluku rozvodových kol. Kdybys slyšel, jak nám hrozně řvou a klepou ruská rozvodová kola na Uralech 750... Když jsem to slyšel takhle zblízka poprvé, myslel jsem že má ulámaný zuby a každou chvíli hrozí rozpad. Ale kdepak, jsou to nová sotva zajetá kola, co mají před sebou celou svou životnost. Přesnost a pečlivost broušení je ale strašná, i Dněpry mají lepší. U Dněprů je to věc náhody. Mám jedny rozvodová kola, co středně hučej a jedny co nehučej vůbec.

Pro jistotu bych zkontroloval nastavení minimální ale nenulové vůle na kole dynama. Mělo by to jít natočením dynama podobně jaho u alternátoru. Další soukolí je pohon čerpadla vzadu od vačky. Ale nevím, jak ten zní, když je s ním něco špatně.
By my deeds I honor him, flat twin.
Michal "Potápka" :-)

Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.
host

Nový příspěvek od host »

Myslím si, že by to mohlo být rozvodové soukolí či náhon dynama. Zkusit vymezit vůli (viz příspěvek výše), ale pozor - dynamo musí být svojí excentiricitou pootočeno tak, aby jeho pastorek nebyl "vtahován" pod horní rozvodové kolo. T. j. osa pastorku dynama musí být vlevo od svislé osy motoru při pohledu na motor zepředu.
Dněpr MT12
Honda CM400T
Honda XBR 500
ČZ 175/1938
JČZ 150
...a další stvůry
Mira3.0.9
Kontaktovat uživatele:

Dělalo to dynamo,pred Go sem si vyznacil puvodni polohu,ale asi jak sem dal novy loziska atd,tak ta vule je o kousek jina.Tak sem to nastavil podle sebe už to slyšet neni.Díky
Ural M66 rv.1972
bez hnané sajdy.
Odpovědět