nechce mi naskočit motor

Řešíte problém? Jak na to?
Pravidla fóra
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
Ivo

Re: nechce mi naskočit motor

Nový příspěvek od Ivo »

Na ventilech těsnění nehledej.Mají ho až uraly od r.v. 2008...Pokud ti to propouští,tak musíš vyměnit celé vodítko.
Ural Ranger 750
M-72-je a bude ;)
Bylo: K-750, Dněpr- MT13,Mt-16,MT-11,Ural 650 solo,Ural M66
Mira3.0.9
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Mira3.0.9 »

Díky za info.Znamý ještě poradil zkusit staré svíčky PAL ne Brisk.Tak sem doma vyhrabal pal N17 dal sem je tam.Střílení do saní pryč motor šel pěkně i volnoběh držel pravidelný a motor se tolik nehřál.ale po delší době zase střílení začalo,ale ono ty svíčky jsou jetý a taky by to chtělo sehnat studenější.Když to nepomuže tak asi ty vodítka.Jenže to znamená hlavy dolu nové ventily,sehnat frézky na zabroušení atd..Ten motor má 30tis není to málo na GO?
Ural M66 rv.1972
bez hnané sajdy.
Míra

Nový příspěvek od Míra »

frézy ti půjčím, ventily změřit mikrometrem, nemusí být posmrti. vodítka ti udělá každej lepší soustružník, nevim jestli pasujou jako do dněpra taky žigulácký. 30000 už je na go až až, motor byl údajně stavěnej na 20000.
ohledně brisk vs. pal, vyjde to nastejno.
Dněpr 11 solo/side
Jarda

Nový příspěvek od Jarda »

jak se nastavuje to origo zápalko?Nastaví se ryska na P a pak se hne zápalkem tak,aby čidlo bylo proti vačce?Kde že ho u nás seženu a nejvhodnější je k němu cívka od Kučery?Proč Kučera nenabízí origo zápalko taky?Má jen ten Ignitech a ten je dražší.
Jarda

koukám,že jsou v sobotu chotusice,asi zajedu na vejlet....seženu tam origo bezkontakt pro Dněpr?A ted co k tomu za cívku?Taky origo nebo tu od Pavla Kučery?Nejradši bych koupil i to jeho zápalko od ignitechu,ale budu rád,když mě rozpočtem projde to origo.
Dneprstein

Nový příspěvek od Dneprstein »

Origo cívku (tu červenou mrchu omotanou fáčem) nebrat!!!
Mira3.0.9
Kontaktovat uživatele:

pravda origos omotavany nebrat.Jak uz se tu psalo,jen pripomenu,ze je vic druhu.Na bezkontakt a s kladívkem.Liší se odporem v primaru cívky..Já sem tam dal dvě 8v cívky z pionýra a jiskra nádherná,proti origo.Mam,ale 6v,nacpal sem je pod nádrž,takze to není videt.
Ural M66 rv.1972
bez hnané sajdy.
Jarda

Dneprstein píše:Origo cívku (tu červenou mrchu omotanou fáčem) nebrat!!!
Soudruhu,kdysi jsi na svých stránkách psal cosi o Vape,tak by mě zajímalo,jak jsi na tom?
pavel3.0.9 Já myslel,že jsi dával bezkontakt?
Mira3.0.9
Kontaktovat uživatele:

Ja sem nejdriv dal kladivko,ale porade mi odchazeli svicky,blbe to startovalo atd.(to sem jeste netusil o prekvapeni v motoru)Tak sem zkusil ten bezkontakt.maka i na6v.ale jiskra se i zdala mala,tak sem sehnal origos 6v.Ale stejny(sice nova,ale kdo vi).ale jinak s tim bezkkontaktem,motor krasne drzel vlnobeh,pravidelny chod.Jen co se bojim,tak je slabsi baterka kdyz to klesne k5V.
Ural M66 rv.1972
bez hnané sajdy.
Dneprstein

Nový příspěvek od Dneprstein »

Jarda píše:
Dneprstein píše:Origo cívku (tu červenou mrchu omotanou fáčem) nebrat!!!
Soudruhu,kdysi jsi na svých stránkách psal cosi o Vape,tak by mě zajímalo,jak jsi na tom?
pavel3.0.9 Já myslel,že jsi dával bezkontakt?
Moment, to motáš dohromady několik věcí...
- Cívku mam klasickou dvouvývodovou z Malucha chycenou k hornímu držáku motoru a nacpanou pod nádrž. Maká jak z bezkontaktem z Ignitechu, tak s kladívkem. Měl by před ní být vsazený odpor (což tam teď mám), ale makalo to i bez něj a neumírala...

- Zapalování mam od Pavla Ignitech, který několik let fungoval bezchybně, pak začalo zlobit a byl celkem boj přesvědčit pány v Přelouči, aby s tím něco provedli. Ale nakonec se to díky Pavlovi povedlo a už to zase chodí...

- Vape mam alternátor. V originále se na něm dá řešit i zapalování, ale hřídel altíku pro to nelze použít. Každopádně dobíjí to zatím k plné spokojenosti a vypadá to pekelně... :D
Mira3.0.9
Kontaktovat uživatele:

Tak už mam motor v kupe.Mam nove,valce pisty krouzky kliku cepy,ventily.Cele jsem to slozil,motor se toci snad v ramci moznosti zlehka.Nejde mi nastartovat.Osadil sem karburatorama a se zapalovanim sem nic nedelal a pred tim to jezdilo.Je divny,kdyz vyndam jednu svicku,tak motor blafe obcas i chytne na par vterin.Jako by se ten motor malo otocil pri naslapavani.Mate s tim nekdo zkusenot?nebo co mam spatne?dekuji za radu Musi se ten motor nejak zabehavat?Jsem myslel,ze se to slozi a na prvni slapnuti pujde.Nasel sem tohle video :
http://youtu.be/8wspRS-iYFs
Ural M66 rv.1972
bez hnané sajdy.
host

Nový příspěvek od host »

Zbytečnost, pokud je vše složeno ze správných součástí ve správných (sovětských) tolerancích, potom hned záběh za chodu. Proč nestartuje? Někdy je nově složený motor docela tuhý a trochu trucuje při prvním statru ("nepřevalí se"), ale měl by se začít aspoň ozývat a po několika pokusech se musí chytit. Pokud ne, jde o některou ze dvou klasických závad; buď není co zapálit (benzín), nebo čím zapálit (elektrika). Můj nově složený motor SV chytil naprosto neseřízený prakticky ihned.
Dněpr MT12
Honda CM400T
Honda XBR 500
ČZ 175/1938
JČZ 150
...a další stvůry
Mira3.0.9
Kontaktovat uživatele:

Tak po dalsich pokusech se mi to natocit nepovedlo.Kouri to ,ale nechytne.Pak sem dostal sileny napad,jsme to zkouseli roztahnout a postupne to chytilo.Motor se toci o poznani snaze.Jde natocit na jeden valec i se udrzi na volnobeh.Ale oba najednou zatim nenatocim.Hreje se to jen trosku.Mel sem i sundanej valec ,zadne spony nic tam neni,ani na pistu,zadne ryhy.Tak nevim no.
Ural M66 rv.1972
bez hnané sajdy.
Ludva

Nový příspěvek od Ludva »

Já jsem řešil před týdnem stejnej problém.Na jeden válec mi to skočilo hned,ale druhej furt nešel.Zkoušel jsem všechno možný od elektriky po čištění karbce a pak to byla banalita-štelování karbce.Dal jsem pod svíčku benzín a ten válec na vteřinku blafnul.Zkus to nechat běžet na jeden a kroutit tryskou jestli se ten druhej nechytne.
Mira3.0.9
Kontaktovat uživatele:

Tak dneska sem testoval a tuhosti motoru uz to neni,karburatorama taky ne.Zjistil jsem:kdyz zapojim obe,tak to nehazi jiskru.Kdyz dam Vn kabel na levou motor normalne naskoci,ale jak pripojim pravy tak ihned zhasne.Staci i kdyz mam svicku ven a polozim ji na hlavu tak hned to umre.To same opacne.Ale kdyz mam venku svicky hazi obe dve.Nejak to nechapu,proc.Civky jsou novy 8V,zapojeny paralne,jsou ukostreny obaly.(nova elektrika),mam nomontovanej origos bezkontakt.Sem elektrikar,ale tohle vazne nechapu.
Ural M66 rv.1972
bez hnané sajdy.
Odpovědět