svičky
Pravidla fóra
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
Re: svičky
příliš bohatá směs, nebo to ukrutně odněkud bere olej. co sací ventily? nemaj vůli ve vodítkách? nastavení volnoběžný směsi? příliš mnoho oleje ve vzduchovým filtru?
Dněpr 11 solo/side
Mam taky problém ze svíckami.Dneska jsem se jel projet.Asi po 10km proste zacane motor vynechavat ztrati vykon.(svicka bud jedna nebo druha prestane palit,nebo se udela pecka)Hlavne ,kdyz je v tahu do kopce.Staci chvilku pockat,nebo vymenit svicky a jede se dál.Zapalovani serizeny podle stroboskopu,novy kabely civky,motor po GO.Mam tam N15Y.Nekde jsem tu cetl o zhaseni jiskry olejem po go.Motor se neprehriva,jen sem musel zvednout jehlu opti drivejsku o jeden zarez.Volnobeh bezi pekne.Premyslim o nejake alternative tech Brisek,mam s nima jen spatny zkusenosti.Co používate?Po kolika km měníte olej po GO a pak?Díky
Ural M66 rv.1972
bez hnané sajdy.
bez hnané sajdy.
Zdravím, nevíte jaká má být svíčka (označení) v dněpru 650 OHV myslím 77.rok
Předem děkuji za odpověď.
Předem děkuji za odpověď.
Jen cesta může být cíl
Moj Geroj! -Dněpr 650 OHV R.V. 1977
Např. Brisk N15YC. Pojede to i na studenější 14, nebo na odrušenou NR. Studenější je vhodná do zatěžovaného motoru v dobrém stavu seřízeného na chudší směs co nesaje olej do spalovacího prostoru skrz netěsná vodítka a pístní kroužky. Což je u Dněprů "obvyklý" stav.
By my deeds I honor him, flat twin.
Michal "Potápka" :-)
Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.
Díky za odpověď. Jelikož je motor těsně před GO zvolím tedy raději N15YC.
Zkoušel jsem N12YC ale vždy jsem najel max 50km a domů jsem už dojížděl jen na jeden válec a to i když jsem dal po cestě ty samé nové.
Zkoušel jsem N12YC ale vždy jsem najel max 50km a domů jsem už dojížděl jen na jeden válec a to i když jsem dal po cestě ty samé nové.
Jen cesta může být cíl
12 je moc studená, nedokáže vypálit karbonové úsady z bohaté směsi a oleje. Ta je vhodná jen do Uralu 750 a to ještě jen dokud je seřízen chudě "na emise" od výrobce. Jakmile ho seřídíte tak aby správně reagoval na přidání plynu, chce o stupeň teplejší svíčku také.
By my deeds I honor him, flat twin.
Díky za vysvětlení. Svíčky jsem tedy koupil N15YC. Nyní je jen otestovat. Až se tak stane dám vědět výsledek.
Ještě jednou děkuji.
Ještě jednou děkuji.
Jen cesta může být cíl
-
mirda
Zdravím ve spolek.
Se svíčkami Brisk,jsem měl jen špatné zkušenosti.Po zakoupení a ujetí pár kilometru,vždy jedna odešla. A to se opakovalo.Na to jsem objednal svíčky
NGK BP6ES (Dněpr 11).Mám je tam už asi šest let a pořád to jezdí. V nabídce měly
na všechny druhy rusů.Cena okolo 60kč/kus.
Se svíčkami Brisk,jsem měl jen špatné zkušenosti.Po zakoupení a ujetí pár kilometru,vždy jedna odešla. A to se opakovalo.Na to jsem objednal svíčky
NGK BP6ES (Dněpr 11).Mám je tam už asi šest let a pořád to jezdí. V nabídce měly
na všechny druhy rusů.Cena okolo 60kč/kus.