karburátory pekar K-68
Pravidla fóra
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
karburátory pekar K-68
Poradí někdo jaké ja základní nastavení šroubu volnoběhu (o kolik otáček povolit po přitažení) a zdvihací šroub šoupátka. Z ruských stránek mi kamarád poslal nějakéinformace z ruského časopisu, které jsem doplnil google překladem, ale informace o základním továrním nastavení (před seřizováním na moto) chybí.
- Přílohy
-
- pekar.docx
- (212.02 KiB) Staženo 422 x
Re: karburátory pekar K-68
To se liší pro každý typ a stav motoru, dokonce to vychází různě i pro roční období.
Začněte s bohatostí třeba jedna otáčka od dorazu, je to jako u Jikovu - reguluje to vzduch, tedy utažením obohacujete, povolením ochuzujete. V případě Dněpra OHV se to seřizuje aby to dobře startovalo studený, volnověh pak sice výjde oproti teorii poněkud bohatý, ale to je u těhle strojů normální.
Šroub šoupátka tak, aby to nechcíplo když pustíte plyn, tam není z čeho jiného vycházet.
Začněte s bohatostí třeba jedna otáčka od dorazu, je to jako u Jikovu - reguluje to vzduch, tedy utažením obohacujete, povolením ochuzujete. V případě Dněpra OHV se to seřizuje aby to dobře startovalo studený, volnověh pak sice výjde oproti teorii poněkud bohatý, ale to je u těhle strojů normální.
Šroub šoupátka tak, aby to nechcíplo když pustíte plyn, tam není z čeho jiného vycházet.
By my deeds I honor him, flat twin.
Michal "Potápka" :-)
Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.
Zdravím, potřebuji koupit tyto karburátory na dněpra 650 OHV. Nyní jsem bohužel odkázán na Allegro a Ebay.
Na ebay jsem našel tyto: http://www.ebay.com/itm/PEKAR-K68-NEW-P ... TA&vxp=mtr
Vyjdou s poštovným 2430,-
Chci je objednat, ale někde jsem viděl označení K68Y a někde jen to K68. Je v tom rozdíl třeba v tryskách?
Budu k nim potřebovat i jiné plynové lanka, nebo mi stačí lanka která mám nyní na karburátorech K302?
Předem děkuji za odpověď.
Hned jak si to ověřím tak je beru, jen nechci vzít špatný typ pro svoji motorku.
Na ebay jsem našel tyto: http://www.ebay.com/itm/PEKAR-K68-NEW-P ... TA&vxp=mtr
Vyjdou s poštovným 2430,-
Chci je objednat, ale někde jsem viděl označení K68Y a někde jen to K68. Je v tom rozdíl třeba v tryskách?
Budu k nim potřebovat i jiné plynové lanka, nebo mi stačí lanka která mám nyní na karburátorech K302?
Předem děkuji za odpověď.
Hned jak si to ověřím tak je beru, jen nechci vzít špatný typ pro svoji motorku.
Naposledy upravil(a) rossi dne 13 zář 2017, 19:03, celkem upraveno 1 x.
Jen cesta může být cíl
Moj Geroj! -Dněpr 650 OHV R.V. 1977
To "Y" je v azbuce "U" a znamená to variantu pro Ural 650. Čím se liší, nevím.
Děkuji moc za odpověď. Alespoň teď vím, že jsem udělal dobře že sem je hned nekoupil protože tam tedy rozdíl je.
No, ale nyní nevím jaké vzít.
I když si myslím, že bych měl vzít ty s tím "Y" když jsou pro obsah 650.
Ale raději bych kdyby mi je někdo na jisto odsouhlasil.
Předem děkuji za další rady
No, ale nyní nevím jaké vzít.
I když si myslím, že bych měl vzít ty s tím "Y" když jsou pro obsah 650.
Ale raději bych kdyby mi je někdo na jisto odsouhlasil.
Předem děkuji za další rady
Jen cesta může být cíl
Pro "650" jsou oboje, jedny pro Dněpr 650ohv, druhé pro Ural 650. To jsou jediné dva motory, pro které se dělaly. To neznamená, že nejdou použít i na SV motor K750/M72. Motory se neliší jen objemem, ale také časováním vačky, která určuje sací podtlak a spoustou dalších parametrů.
Promiň, trochu sem se v tom ztratil. Jsem v tomto nováček a narovinu přiznám, že se v této problematice ještě vůbec neorijentuji.
můj mazel je popsán a nafocen zde na fóru, odkaz:
https://uralforum.cz/viewtopic.php?f=6& ... A1%C4%8Dek
Je to dněpr 650 OHV měl by to být rok 77.
Jaký karburátor je tedy určen pro něj? Podle toho co píšeš sem nyní došel k tomu, že pro mého dněpra 650 OHV je určen K68 nikoliv K68Y. Což znamená že bych měl koupit ty co sem našel na Ebay viz odkaz víše.
Předem děkuji za odpověď a za to, že se mi věnuješ.
můj mazel je popsán a nafocen zde na fóru, odkaz:
https://uralforum.cz/viewtopic.php?f=6& ... A1%C4%8Dek
Je to dněpr 650 OHV měl by to být rok 77.
Jaký karburátor je tedy určen pro něj? Podle toho co píšeš sem nyní došel k tomu, že pro mého dněpra 650 OHV je určen K68 nikoliv K68Y. Což znamená že bych měl koupit ty co sem našel na Ebay viz odkaz víše.
Předem děkuji za odpověď a za to, že se mi věnuješ.
Jen cesta může být cíl
Dle chytré knihy se karburátory řady K-6x označovaly příponama U pro Ural, T pro Dněpr (ohv) a F pro motory SV. Vše samozřejmě v bukvicích. Nicméně K-68 jsou často prodávány bez přípony, fungují na Dněprech. Tyhle karburátory dělá více výrobců, liší se v detajlech. Např upevněním plastového čudlíku k tyčce sytiče. Konkrétní volbu vám neporadím, je to prostě loterie.
Na fotce tam máte motor Dněpr ohv.
Na fotce tam máte motor Dněpr ohv.
Děkuji moc za cenné a vyčerpávající informace. Nyní se poohlídnu po někom kdo má stejný motor jako já a používá na něm bezproblémově karburátory Pekar a koupím je tam kde on.
Moc díky za info a čas.
Moc díky za info a čas.
Jen cesta může být cíl