Rozvodové soukolí

Řešíte problém? Jak na to?
Pravidla fóra
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
Dan

Re: Rozvodové soukolí

Nový příspěvek od Dan »

Provedl jsem delší zkušební jízdu(asi 5km :-D) a po ohřátí začne jakoby z přední části vycházet zvuk jako z kafemlýnku.Nedá se to poslouchat.Při vyšší rychlosti to přestane,jak se zmenší otáčky nebo se přeřadí ,tak to začne řachtat a duté klepání jakoby do bloku.Můžou tohle dělat ty rozvody?Nebo klika.
Když to nastartuji za studena tak to klepe ,ale tak nějak v normě.Nevím co mám dřív rozebrat,nechtěl jsem do motoru sahat ale asi budu muset :-(
Dněpr MT 10
Saša

Nový příspěvek od Saša »

Ahoj, no co kdyby jsi začal tím co máš za motor, co o tom motoru víš (náběh km...) Pak tak nějak popiš co se děje. Když píšeš další zkušební jízda tak myslím že už opravy byly.
K tvému popisu. Když budu vycházet z urala. S klikou zkušenosti nemám. Jestli to jsou kola tak to s narůstajícímí otáčkami narůstá, jakoby hvízdá (mně dříve) jestli tluče kovovy zvuk (jak dlouho to dělá?) tak tam může být nějak vyběhaný prstenec co je na vačce a jde přez něj odfuk skříně. Těžko říct, zkus to popsat blíže, popřípadě nějaké foto.
Dan

Nový příspěvek od Dan »

Koupil jsem na podzim Dněpra 11.Jezdilo to,sice trochu klepaly ventily ale říkal jsem si že ty pak došteluju.Vzhledově to byl vrak ,takže jsem to do šroubku rozebral,pár nových dílů,lak a znovu sestaveno .Proto ,,zkušební jízdy,,.Do motoru jsem nesahal ,kromě sundání a vyčištění vany a sítka oleje.Tenhle rachot jsem právě zjistil až při té delší jízdě.
Dněpr MT 10
Saša

Nový příspěvek od Saša »

No s dněprem ti moc neporadím.. Snad někdo jiný. Když to vezmu obecně tak nejvetší bolest dněpra je mazání, změř si tlak kolik ti dává čerpadlo. No a pak ti asi nezbyde nic jiného než ten motor kuchnout a kouknout dovnitř v jakém je stavu.. :-)
Odpovědět