Olomoucký kraj

Plánujete jízdu, sraz, napište to sem. Nebo se pochlubte zážitky a fotkami z cest.
Pravidla fóra
Vyhlašujte zde plánované vyjížďky a akce s otevřenou účastí. Pochlubte se zde zážitky a fotkami z Vašich cest.
Hlava

Re: Olomoucký kraj

Nový příspěvek od Hlava »

My byli letos na Korsice v sestavě VS1400 2x, VS800, GS1150, Bantit 1200, Hornet 600, Shadow 750.
Kromě dvou lehčíh pádů OK. Příroda nádherná.

U GS se nám loni vysypalo to velké ložisko, co unáší náboj zadního kola (tuším 120mm venkovní a 85mm vnitřní průměr) a to tak, že se rozpadla u tohoto ložiska klec a zešrotovala gufero.

Bylo to v pátek odpoledne asi 100 km za Budapeští směrem na Rumunsko. Po rozborce jsme našli servis s tím, že se to ložisko pokusíme sehnat a když nás pustí do dílny, tak ho vyměníme. Vzhledem k času se ložisko ale sehnat nepodařilo. Nicméně, vyčistili jsme zbytky klece a zjistili, že i když jsou kuličky jenom něco přes polovinu, vůle není až tak hrozivá. Přeložili jsme spolujezdce i bagáž na ostatní motorky a opatrně s tím za průběžné kontroly dojeli až domů, aniž by to nechalo na zbytku zadku nějaké stopy.

Hlava
Stopl

Nový příspěvek od Stopl »

No ono je to na té Korsice s opravou trochu složitější.Nechtějí či neumějí mluvit jinak než francouzsky /zkoušeli jsme angličtinu a italštinu,ta trochu zabrala/.BMW servis tam je,ale ve výsledku bylo levnější /a rychlejší/dopravit motorky
domů.Taky se přiznám,že nikdo z nás není manuálně až tak zručný :) .
Aci

Nový příspěvek od Aci »

Stalinec píše:Pamatuji si že v roce 2007 na jedné hudební akci na pískovně Náklo , někdo zapálil motorku . Byl jsem kousek od toho. Bylo to káčko s hnanou sajdkou. A našel jsem video zde : http://www.youtube.com/watch?v=UTKSgE6NyaM
Tak na té akci jsem byl.
To káčko si pamatuju.

Ten borec byl úplně naprach, nebyl schopnej ani chodit, vždycky se nějak posbíral a začal na tom jezdit i mezi lidma.

Pak mu někdo vytáh něco z motorky (tuším zapalovací kabel), tak se rozhodl, že to je teplýma svíčkama, takže je vymontoval a před barem je s prominutím pochcal.

Pak do toho naložil nějakou holku, co byla naplech, někam zmizel a dál nevím.

Tuším to byl nějakej trance nebo něco takovýho.
Boldrik-1945

Nový příspěvek od Boldrik-1945 »

Tak to byl pěkný magor,akorát je mě líto motorky
Yamaha virago xv 750
Čz 175-standart 25B r.v.1938
K-750 r.v.1960
Aci

Nový příspěvek od Aci »

Jo, já jsem ještě psal kámošovi, kterej tam byl tehdy se mnou, protože je to fakt dlouho a potvrdili jsme si to.

Tak dokonce se našlo i video:

Odpovědět