Tempomat

Pochlubte se svými zlepšováky. Nebo zde hledejte inspiraci.
Pravidla fóra
Pochlubte se svými úpravami, vychytávkami, doplňky. Diskutujte o úpravách, nad jejichž provedením si lámete hlavu.
Němec
Kontaktovat uživatele:

Tempomat

Nový příspěvek od Němec »

Prima věcička na zimní ohřívání, kdy už je sytič vypnutej a volnoběh ještě poměrně nízkej.
To už nemluvím o potřebě podrbat se během jízdy za uchem nebo si při dlouhým přesunu prostě jen odpočinout bez nutnosti ubírat.
Ubrat jde i se zajištěným plynem a samotný odjištění je taky otázkou chvíle, takže bezpečnost v provozu vcelku ok.
Možností má člověk několik -
1. Originální řešení Vista cruise control za 600 káčé -
Obrázek

2. Palcový tempomat za 350,- - spíš než tempomat jako takový je to ulehčení ruce -
Obrázek

3. Aretace pomocí šroubku - to jsem zavrhnul hned, protože mi to do provozu moc bezpečný nepřijde

4. Drátový tempomat -

5. No a samodomo řešení -
http://www.volusiariders.com/viewtopic. ... 26c5bb188b
Obrázek

Mně se nejvíc líbil ten systém Vista cruise control, bohužel v ČR se sehnad nedal (možná ještě pořád nedá), takže jsem si zkusil vyrobit tempomat svůj - napadlo mě zkusit to vyrobit z nějaký rychloupínací objímky a volba padla na rychloupínák pro sedlo bicyklu. Vzal jsem tu největší velikost, co dělají a ještě bylo třeba trochu vybrat materiál z heftů, protože saita jsou docela silný.
Montáž proběhla cestou nejmenšího odporu, takže jsem to vynesl do díry v páčce brzdy - funguje ku spokojenosti, náklady do stovky :)
Obrázek
Obrázek
Ural Ranger 2008, 22tis km
krmec

Re: Tempomat

Nový příspěvek od krmec »

Zdravím pánové, udělal jsem si velkou radost a pořídil jsem si Americký tempomat na Ruský stroj.
Cena je poněkud vyší, 180dolarů +50dolarů poštovné +1300Kč clo,ale stojí to za to. Safety First, je bezpečný pri ťuknutí do páčky brzdy se vypne.Koukal jsem na různé paskvily ale tohle je jediný výrobek splnující moje požadavky.
Přikládám video odkaz. Brakeaway systém. :idea:

https://www.youtube.com/watch?v=BvnHifrXJ_c

A pár foto z reálu
https://plus.google.com/105999791482648 ... XUUrz4WFaa
Ural Ranger Urban Camo .Dněpr MT10
Davy
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Davy »

Je v tom opravdu nejakej tempomat, nebo je to taky jen aretace plynu?
Davy
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
Fort

Nový příspěvek od Fort »

Davy, nech je žít, nebuď takovej šťoura.... ;)
krmec

Nový příspěvek od krmec »

Samozřejmě je to jen aretace plynu ale má to aspon hlavu a patu :ugeek:
Ural Ranger Urban Camo .Dněpr MT10
Němec
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Němec »

mně to funguje do teď a spokojenost maximální - když není motor ještě ohřátej, na sytič už to chcípá, bez sytiče jsou otáčky neohřátýho motoru moc malý, takže si nastavím otáčky zvýšený, než vyrazím.

za mě nejen na volnoběh, ale i na cestách, skvělá věc. hlavně v létě, když jezdíme jen po okolí na jedničku dvojku s malou, tak si nastavím rychlost a jede to samo.

ad tempomat - myslím zbytečný slovíčkaření, pokud to udržuje nastavený tempo, pak to svým způsobem tempomat je :)
Ural Ranger 2008, 22tis km
Davy
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Davy »

ja nestouram, vypada to sofistikovane a je to drahy, tak jsem cekal ze by v tom tempomat bejt moch
Davy
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
Odpovědět