Offroad výfuky pro Ural750
Pravidla fóra
Pochlubte se svými úpravami, vychytávkami, doplňky. Diskutujte o úpravách, nad jejichž provedením si lámete hlavu.
Pochlubte se svými úpravami, vychytávkami, doplňky. Diskutujte o úpravách, nad jejichž provedením si lámete hlavu.
Re: Offroad výfuky pro Ural750
Nad tím jsem už přemýšlel. Muselo by se s tím trochu víc laborovat a filtr by musel mít malý průměr. Na Uralu je nad převodovkou poměrně málo místa kvůli elektrickému startéru. Na opačné straně je zase spojkové lanko. Nahoře pod rámem trčí držák nádrže. Vzducháč ze Š120 určitě někde najdu, tak to zkusím oměřit.
By my deeds I honor him, flat twin.
Michal "Potápka" :-)
Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.
Zajímalo by mě, jak u těch výfuků od Raceway Services (druhá dvojice obrázků) vyndávají zadní kolo. To tu motorku musí zvednout heverem půl metru nad zem?
Ta třetí dvojice obrázků jsou výfuky pro Ural 650. Jezdí s nimi například Pavel Kučera a co jsem slyšel, pochvaluje si je. Pro sajdy s pohonem kola musejí být mnohem více zvedlé. Pro lidi, kterým výfuk vlevo nepřekáží, ani jim nevadí přesun zadní stupačky "pod sedlo" (já na ní v terénu občas stojím) je to asi optimální řešení.
U toho posledního řešení bych se asi spálil při přepínání na rezervu. Velmi zajímavé je pak čištění/výměna vzduchového filtru.
Dávejte sem fotky zajímavých a funkčně vypadajících výfuků. Moje řešení je ideální pro mě, ale ne pro každého, protože každý má trochu jiné požadavky a priority.
Ta třetí dvojice obrázků jsou výfuky pro Ural 650. Jezdí s nimi například Pavel Kučera a co jsem slyšel, pochvaluje si je. Pro sajdy s pohonem kola musejí být mnohem více zvedlé. Pro lidi, kterým výfuk vlevo nepřekáží, ani jim nevadí přesun zadní stupačky "pod sedlo" (já na ní v terénu občas stojím) je to asi optimální řešení.
U toho posledního řešení bych se asi spálil při přepínání na rezervu. Velmi zajímavé je pak čištění/výměna vzduchového filtru.
Dávejte sem fotky zajímavých a funkčně vypadajících výfuků. Moje řešení je ideální pro mě, ale ne pro každého, protože každý má trochu jiné požadavky a priority.
By my deeds I honor him, flat twin.
Tak z pohledu účastníka provozu - plechovkáře je dlouhý výfuk hlučnější než krátký. Než jsem si na to zvykla, tak jsem koukala, kdo to proboha v Praze tůruje traktor 
белка
"hydroveverka"
"hydroveverka"
Může to souviset se směrem šíření zvukových vln. Krátký výfuk směřuje nahoru, kdežto dlouhý vodorovně, takže člověk jedoucí autem vzadu to má "z první ruky".
a nebo použit třeba toto
je to sice trochu mimo ale proč ne
http://www.youtube.com/watch?v=xK2Lx9M_ ... re=related
je to sice trochu mimo ale proč ne
http://www.youtube.com/watch?v=xK2Lx9M_ ... re=related
Peterson: To sem si taky říkala. Z pohledu jezdce je zas prý hlučnější krátký výfuk, kde jde zvuk nahoru.
белка
"hydroveverka"
"hydroveverka"
- zdeněk
- Kontaktovat uživatele:
Tak a je tam. Díky Michalovi mám výfuk podle svých představ – nepřekáží pod motorkou jako stávající (pontony) a má solidní zvuk. Motor má velmi kultivovaný průběh v celém spektru otáček. No prostě spokojenost 
Naposledy upravil(a) zdeněk dne 01 říj 2016, 09:24, celkem upraveno 1 x.
zdeněk
Dněpr K750 r.v.1968
Ural Tourist SWD 750 r.v.2001
Dněpr K750 r.v.1968
Ural Tourist SWD 750 r.v.2001
No je vidět že soudruzi konstruktéři v Irbitu mají detašované pracoviště v ČR. Kdy to začnou montovat na sériové stroje? Myslím že minimálně Ural Cross 750 / Cross SWD 750 by měl být takové řešení k dispozici, ty pontony na cross opravdu nejsou ideální
.
ještě dvě inspirace..
- Přílohy
-
- gluch-Colo.jpg (44.62 KiB) Zobrazeno 10957 x
-
- gluch-Colo1.jpg (35.63 KiB) Zobrazeno 10957 x
Ural M66 rv.1972
bez hnané sajdy.
bez hnané sajdy.
Tohle jsou originální výfuky Ural. Pavel Kučera je má a dlouhá léta s nima i jezdí na svém stroji.
Ural Ranger 750
M-72-je a bude ;)
Bylo: K-750, Dněpr- MT13,Mt-16,MT-11,Ural 650 solo,Ural M66
M-72-je a bude ;)
Bylo: K-750, Dněpr- MT13,Mt-16,MT-11,Ural 650 solo,Ural M66
Ural Ranger 2008, 22tis km
Dlouho jsem zvažoval jaký typ zvednutí výfuků zvolit a nakonec padla volba na výfuky Ural Ranger 650. Tak jsem výfuky namontoval a maximální spokojenost. Jsou trochu hlučnější , ale v normě a zdá se že motor jde daleko ochotněji do otáček. Náklady na úpravu: vyfuky lehce použité, ale jak nové z ebay.de za 90 eur, narez trubky a kolínka na prodloužení z Matezexu v HK za 250 kč, gumové stupačky pro spolujezce za 100 kč a 3 hod. práce na výrodu držáků výfuků a prodloužení. První spálení nenechalo na sebe dlouho čekat, hold něco za něco.
URAL 750 2WD
Z důvodu omlácení OEM výfuků jsem přistoupil k realizaci po vzoru Michala.... domácí výroby
Líbilo se mi spojení a vyvedení kolem olejové vany, cesta byla krásná a krom výpusti náplně převodovky, nebrání jiným servisním úkonům.
Zadní tlumič jsem použil z "Ducny" pro snížení hlučnosti, což vyvedlo k nesnesitelnému vjemů zvuků z produklce: Rozvody, Ventily a jiný nepotřebný materiál tvořící hluk....
Pro Jirku a jeho věrného "olováka", tydlitýti chlastaj Budvar
https://plus.google.com/106672518108745 ... LmgjoZodpT
Líbilo se mi spojení a vyvedení kolem olejové vany, cesta byla krásná a krom výpusti náplně převodovky, nebrání jiným servisním úkonům.
Zadní tlumič jsem použil z "Ducny" pro snížení hlučnosti, což vyvedlo k nesnesitelnému vjemů zvuků z produklce: Rozvody, Ventily a jiný nepotřebný materiál tvořící hluk....
Pro Jirku a jeho věrného "olováka", tydlitýti chlastaj Budvar
https://plus.google.com/106672518108745 ... LmgjoZodpT
Ural Ranger Urban Camo .Dněpr MT10