mazací dírky na bloku motoru
Pravidla fóra
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
-
pejsek32
mazací dírky na bloku motoru
takový dotaz přišlo mi těsnění pod válce jsou na něm vyražené dírky pro mazání válce. ale malý problém dírky jsou vyražené na pravé straně a mazací otvor na bloku je na levo. když těsnění otočím tak mi zase nepasuje na štefty tak kde je problém bud jsou vyražené blbě a nebo je to jedno kde je na těsnění vyražená díra?dík za odpověd
-
Dneprstein
Re: mazací dírky na bloku motoru
Pokud je to na Ural 650, tak ten má, tuším, přimazávaný jen jeden válec. Druhý je celkem spolehlivě mazaný rozstřikem...
- bobanbob
- Kontaktovat uživatele:
já koupil těsnění které mělo dírku na olej o půl centimetru vedle 
Pejsku s tebou to je těžký no, jak my máme vědet co máš za motor ,když píšeš jako neregistrovaný a v podpisu nemáš nic napsané a ani ve tvém prvním příspěvku jsi nic nenapsal .
U SV motoru je bud mazací otvor přímo uprostřed ,nebo mírně vpravo viz video http://fapeko.rajce.idnes.cz/Hajkys/#16280003.jpg a těsnění se dají otáčet.
Pokud ten mazací kanálek nějak ucpeš ,tak se ti odporoučí levý válec do věčných lovišt i s ohlou ojnicí kliky a máš vyděláno
U SV motoru je bud mazací otvor přímo uprostřed ,nebo mírně vpravo viz video http://fapeko.rajce.idnes.cz/Hajkys/#16280003.jpg a těsnění se dají otáčet.
Pokud ten mazací kanálek nějak ucpeš ,tak se ti odporoučí levý válec do věčných lovišt i s ohlou ojnicí kliky a máš vyděláno
Dněpr moto servis Ostrava
Opravy motocyklů M72,Dněpr,Ural
773035554
fapeko@seznam.cz
773035554
fapeko@seznam.cz
-
pejsek32
no já myslím že mám m72 hliníkové hlavy a je to spodák. a díry na mazání mám na levo ne v půli a těsnění se nedají otočit protože pak nepasuje na štefty.
Zdravím borci, mám problém se svým K750 r.v.1962 se side. Motor SV750. Po dovežení z ukrajiny jsem dal motocykl do laku, vyměnil různé potřebné věci atd. Motor zůstal v původním stavu, na tachometru 68 tis. Dnes po 4 minutách zahřátí na volnoběh a následné projížďce cca 300m se začal hřát levý válec až motor najednou zdechl. Po cca 3 minutách sem ho našlápl a frčíme zas těch 300m dom a situace se na dvoře u mě opakuje. Nedalo mi to a sundal jsem hlavu levého válce. Válec nemá žádné velké vrypy, píst bez vůle, prošlápnout lze. Ventily ok. Zkusil jsem tedy povolit kontrolní šroubek, umístěný vpředu z čela motoru(červík). Párkrát jsem motor prošlápnul, ale ani kapka oleje z něj nevytekla. A moje otázka zní, má olej výtékat při šlapání, nebo až za běhu motoru? Jsem v oboru těhle ořů velice krátce, tak budu rád za jakoukoliv Vaši radu. Díky
Na prošlápnutí ti tam nic nepoteče. Ani na volnoběh ti to asi nepoteče, až když trošku přidáš 
M72 1952
K-750 1959
K-750 1959
Tak tak jak říká Benďa až při vyšším volnoběhu Ti poteče z tohoto kontrolního štoubku olej.
Jawa 350/640
Jawa 250/353
K-750
Jawa 250/353
K-750
Fajne, vyzkouším. A ještě k tomu přehřívání..Jaký je Váš názor?
Chudá směs? Co barva svíčky? Jaký máš karby?
Jawa 350/640
Jawa 250/353
K-750
Jawa 250/353
K-750
Tak jsem před chvilkou mluvil telefonicky s mistrem Fapekem, ten mi vše řekl..nic jiného než go celého motoru mě nečeká. A jinak na tom levém válci byla svíčka černá, karburátory k302. Fapek mi sdělil skutečnosti, co tyhle karbce uměj, teda spíš neuměj. Takže hurá na půl roku do dílny a haleluja se mnou
No kdyby jsi nám hned na začátku zdělil , že ta motorka je dovoz z Ukrajiny a na motor jsi ještě ani nesáhl , tak tě hned pošlem do te dílny na půl roku 
773035554
fapeko@seznam.cz
773035554
fapeko@seznam.cz
No jo, já to myslím psal, ale jak říkám, tenhle stroj zatím objevuju. A že těch kouzel má habakuk..
Zdravím,
po delší pauze sem se opět mohl věnovat motoru v dílně a přišel sem na příčinu přehřívání. Kanálek na levém válci, kterým má přitékat olej pod píst, byl ucpaný těsněním. Nějaký profík prostě neudělal dírku. Tudíž olej nemohl proudit dál do motoru. Tahle závada myslím tady na fóru není první, tak mě napadlo zkusit juknout nejprve na tohle. Takže teď mě čeká sborka a uvidíme
po delší pauze sem se opět mohl věnovat motoru v dílně a přišel sem na příčinu přehřívání. Kanálek na levém válci, kterým má přitékat olej pod píst, byl ucpaný těsněním. Nějaký profík prostě neudělal dírku. Tudíž olej nemohl proudit dál do motoru. Tahle závada myslím tady na fóru není první, tak mě napadlo zkusit juknout nejprve na tohle. Takže teď mě čeká sborka a uvidíme
Ucpany mazací kanálek ma jen částečný vliv na přehřívání motoru . Hledej problém ve špatně nastavené směsi (mas to chudé) respektive udelej kompletní go motoru, hod tam new karbecy K 37 + bezkontaktní zapalko ,protože jak to neudelas vše najednou ,tak se budeš pořad potýkat s nejakyma problemama a hlavně se posunes o level výše
773035554
fapeko@seznam.cz
773035554
fapeko@seznam.cz