barvy civilní M72

Řešíte problém? Jak na to?
Pravidla fóra
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
fapeko
Kontaktovat uživatele:

Re: barvy civilní M72

Nový příspěvek od fapeko »

Ja ti dám torzo :x :evil: ten rám je rok 1955 úplně nový nikdy nepoužitý :P :D
ObrázekObrázekObrázek
Dněpr moto servis Ostrava
Opravy motocyklů M72,Dněpr,Ural
773035554
fapeko@seznam.cz
lub

Nový příspěvek od lub »

promiň, správně jsem měl napsat před začátkem kompletace :P , ale ta fotka bohužel potvrzuje co jsem psal, že od r.55 se mimo jiné dělala v barvě ,,тёмно-синий (почти черный),, .Skutečně by bylo zajímavé kdyby se někomu povedlo získat fotku původní černé do r.cca 53 a ještě s informací co to bylo za serii.
fapeko
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od fapeko »

Žádná černá se přece nedělala ,protože vše se do roku 55 dělalo jen pro vojsko v zelené barvě
Dněpr moto servis Ostrava
Opravy motocyklů M72,Dněpr,Ural
773035554
fapeko@seznam.cz
arno77

Nový příspěvek od arno77 »

no já mám informaci, že pro civilní trh byly Emky od roku 52, čili od tohoto roku jste si ji koupit mohli v obchodě. Do této doby to byla výsada pouze pro armádu. Čili bylo by možné, že barvy kromě zelené mohly být i hned po roce 52 včetně, ale tak moc jsem zatím nepátral. Sám jsem měl ročník 52 v zelené. Jinak jsem se kdysi bavil na jednom srazu s jedním majitelem a ptal jsem se jej v jakých barvách emky byly. Tento mi tvrdil, že byly v zelené, červené, modré černé a pak hnědé, nebo pískové. Všechny tyto barvy jsem na emkách viděl, ale zda-li byly všechny origo nemohu potvrdit.
M-72
serpico-3

Nový příspěvek od serpico-3 »

A kde šla emka koupit ? Myslíš v SSSR , ne u nás, že ? Protože když jsem byl kluk byla to rarita, měli ji jen ti "pravý", tu sehnat do soukroma bylo téměř nemožné...
lub

Nový příspěvek od lub »

Ještě jsem se snažil někde najít jestli se nedělali v jiné barvě než zelené pro jiné složky, jako třeba doprovod papalášů, ale všechno marné :( .Pokud máte někdo kontakt na nějaké emkaře v Rusku , nebo veteran klub mohli bychom to zkusit tam.Pokud to taky ještě někoho zajímá :P
bmw730
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od bmw730 »

arno77 píše:no já mám informaci, že pro civilní trh byly Emky od roku 52, čili od tohoto roku jste si ji koupit mohli v obchodě. Do této doby to byla výsada pouze pro armádu. Čili bylo by možné, že barvy kromě zelené mohly být i hned po roce 52 včetně, ale tak moc jsem zatím nepátral. Sám jsem měl ročník 52 v zelené. Jinak jsem se kdysi bavil na jednom srazu s jedním majitelem a ptal jsem se jej v jakých barvách emky byly. Tento mi tvrdil, že byly v zelené, červené, modré černé a pak hnědé, nebo pískové. Všechny tyto barvy jsem na emkách viděl, ale zda-li byly všechny origo nemohu potvrdit.
Přesně tak, Emka je vlastně válečný motocykl okopírované a upravené R71 pro potřeby ruské armády. Proto do roku 1950 nikdy nebyla představena na volném trhu. Poté již teoreticky "koupit" šla - ale jen například pro spojenecké státy pro potřeby armády, milicí atd. Určitě si ji ale jen tak někdo nemohl normálně koupit.
Až od roku 1955 kdy už se Emka zmodernizovala a situace se trochu zlepšila, bylo sice "prodáno" asi 8500ks motocyklů, ale byly stejně registrovány v armádě a v případě války by byly zabaveny...
viz: http://debian-multimedia.org/motocikly-sssr/m-72.html
M-72 r.52 side - černá
M-72 r.52 side - modrá s SPZ
M-72M r.56 side -písková
M-72M r.56 solo - černá civil
https://boxermoto.webnode.cz/
servis Jawa-ČZ
bert

Nový příspěvek od bert »

K-750M
stavba M72