eMka_hlavy
Pravidla fóra
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
eMka_hlavy
Zdravstvujtě, mám dotaz: mám tyto hlavy - páry - jsou oboje Mkové? a které mám raději dát na svoji irbitskou s kolama kopretiny
- Přílohy
-
- hlavy.JPG (43.53 KiB) Zobrazeno 6840 x
eMka - čekal jsem na ni 17 let... no a je doma bratříček spodový K 750 i vrchový Ural se k nám nastěhoval, i IŽ už tady taky bydlí.....
Re: eMka_hlavy
ahoj...
Hlavy jsou oboje M-kové. Ty hladké (řiká se jim zimní???), jsem viděl až na modernizovaných M-kách-cca po roce 52"
Ale ve tvém případě je to jen na tobě, které si tam dáš. a jestli to chceš mít zajímavý, tak dej z každý strany jinou a schválně, jestli si toho někdo všimne... .:
Hlavy jsou oboje M-kové. Ty hladké (řiká se jim zimní???), jsem viděl až na modernizovaných M-kách-cca po roce 52"
Ale ve tvém případě je to jen na tobě, které si tam dáš. a jestli to chceš mít zajímavý, tak dej z každý strany jinou a schválně, jestli si toho někdo všimne... .:
DNĚPR 11-1974, DNĚPR19-1993,3ks M72-????, a spousta dalších samohybných vejhyklů
- Honda Wanderer
Já myslím, že ta vlevo už je káčková. No kdybys tam chtěl dát ty hladké a těch žebrovaných se zbavit, tak mi dej vědět. Měl bych zájem. Případně bych je vyměnil za káčkové. Mám doma dva emkové motory, ale správné hlavy jsou jen na jednom.
Don't give in without the fight!
Těm hladkým se říká "želvy" taktéž se používá označení "Zimní". Byly na prvních káčkách ale i na posledních emkách. Jestli máš kopretiny a rok výroby někdy v druhé půlce padesátých let, tak bych se je tam nebál strčit 
Ale určitě bych nešel do toho dát na každou stranu jinou, to by pak bylo jak se říká: "Každý pes, jiná ves"
Ale jsem si jistý, že si Jirka-hk dělal jen legraci
Ale určitě bych nešel do toho dát na každou stranu jinou, to by pak bylo jak se říká: "Každý pes, jiná ves"
Ale jsem si jistý, že si Jirka-hk dělal jen legraci
M-72
opravdu jsem si dělal legraci
...Ale na funkci by to nemělo vliv...
...Ale na funkci by to nemělo vliv...
DNĚPR 11-1974, DNĚPR19-1993,3ks M72-????, a spousta dalších samohybných vejhyklů
ta napravo bude asi lepe odvadět teplo takže ...
- Honda Wanderer
Ta napravo bude líp odvádět teplo, protože je na levej válec. Ten se vždycky míň hřeje.
Já myslím, že těch pár cm čtverečních nehraje roli, jak se to rozpálí, bude to hicovat všechno stejně. 
díky za rady, asi tam dám ty žebrované, dnes jsem konečně po těch mrazech kouknul do dílny, že bych zase pokračoval na Mce. Dílnu zatím nemám vytápěnou a když vercajk přimrzá k rukám, tak nic moc.
eMka - čekal jsem na ni 17 let... no a je doma bratříček spodový K 750 i vrchový Ural se k nám nastěhoval, i IŽ už tady taky bydlí.....
- Honda Wanderer
Jo to znám, jsem na tom stejně. Na dvě hodiny do garáže a pak domů se ohřát. Je potřeba to doplńovat nějakým tekutým vytápěním. 
Zdravím pánové. Potřeboval bych poradit s opravou hlavy. Už se blížím k vítěznému konci ohledně g.o. motoru na svém káčku a tak už mi pomalu ale jistě docházejí finance. Proto bych se potřeboval zeptat, jdou nějakým způsobem opravit takto poškozené hlavy abych nemusel kupovat druhé? Myslím tím to vyvařit a pak zabrousit a vyleštit? Je to hliník nebo nějaká ďábelská slitina? Je mi jasné že to nebude mít podstatný vliv na provoz potažmo chlazení ale chci aby ta práce nějak vypadala. Je to samozřejmě káčková hlava ale nechtěl jsem zakládat další vlákno, díky za pochopení 
M72 1952
K-750 1959
K-750 1959
- Honda Wanderer
Já si tam nechal vyvařit chybějící část z jakéhosi duralu. Navařit to šlo, byť dural byl o něco měkčí, šlo to výborně vybrousit do původního tvaru.
Tyhle hlavy měla emka? A v kterém roce, jestli to jde vůbec zjistit. Překvapuje mne, co všechno se na trhu nazývá emka..Kdysi jsem schovával zničené , okousané hlavy a vyřezával z nich vhodné komponenty, které se vsadily do jiné , zavařily a hlava byla jako nová. Ale dnes je již i okousaná hlava vzácnost.. 
Honda Wanderer: Díky, tohle jsem potřeboval vědět.
serpico-3: Vždyť tam píšu že se jedná o káčkové hlavy
Bohužel nemám staré hlavy ze kterých bych to vykanibalizoval tak budu muset zabojovat jinak.
serpico-3: Vždyť tam píšu že se jedná o káčkové hlavy
M72 1952
K-750 1959
K-750 1959
Benďo , ano já to četl, ale také to, že je měly i emky a to mě zarazilo. A mimochodem každé žebro je dobré a patrně ty hlavy byly určené do severských oblastí SSSR..