spojka ural
Pravidla fóra
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
-
bakk
spojka ural
chlapi nevystavuje mi spojka na uralu nebo co to vůbec mám nové lamely a pružiny ale je to pořád natvrdo ani se to nehne poradí někdo? NEVÍM CO MÁM ZA STROJ MÁ HLINÍKOVÉ BUBNY I HLAVY 6V.ELEKTRIKU DYNAMO DÍKY za radu.
Re: spojka ural
Kdyby byla fotka stroje tak by se radilo lépe. Ale tyhle stroje mají vypínací mechanizmus stejný. Nejspíš bude blbě seřízená. Za předpokladu že Ti tam nic nechybí. Od spojky vede skrz převodovku tyčka za ní je axiální ložisko a váleček. Pak je páka. Seřízení a sestavení spojky najdeš v servis. knížce a možná i tady na foru.
Jawa 350/640
Jawa 250/353
K-750
Jawa 250/353
K-750
Někdy se stává, že je silnější drát pružiny a nejde stlačit na požadovanou míru.
Otázka - jde páčka při seřízené vůli zmáčknout rozumnou silou?
Jednou se mi stalo, že ovladací mechanismus byl po montáži nějak zpříčenej. Rozebral jsem ho zadem bez sundání převodovky, složil a fungovalo to.
Pružiny nemohou být tak silné, aby to ovládací mechanismus nezvládl. Ten funguje i s mnohem silnější talířovkou. Může se ale stát, že jsou použity pružiny rozdílné tuhosti. Pak by se talíř vypínal šikmo a stále unášel. To samé by nastalo, pokud se pružinu povedlo nějakou velkou nešikovností namontovat nějak zpříčeně.
Může být také něco křivé, že vypínací dráha (2mm) nestačí na to aby to neunášelo.
Vzácně se stane (slyšel jsem jen o jednom případu), že ložiska klikové hřídele mají díky opotřebení takovou axiální vůli, že klikovka se posune dostatečně (o víc než milimetr) aby se spojka nedostatečně vypla. Čím jsou pružiny silnější, tím víc v těch ložiskách cestuje. Tento problém jsem řešil s talířovkou.
Jednou se mi stalo, že ovladací mechanismus byl po montáži nějak zpříčenej. Rozebral jsem ho zadem bez sundání převodovky, složil a fungovalo to.
Pružiny nemohou být tak silné, aby to ovládací mechanismus nezvládl. Ten funguje i s mnohem silnější talířovkou. Může se ale stát, že jsou použity pružiny rozdílné tuhosti. Pak by se talíř vypínal šikmo a stále unášel. To samé by nastalo, pokud se pružinu povedlo nějakou velkou nešikovností namontovat nějak zpříčeně.
Může být také něco křivé, že vypínací dráha (2mm) nestačí na to aby to neunášelo.
Vzácně se stane (slyšel jsem jen o jednom případu), že ložiska klikové hřídele mají díky opotřebení takovou axiální vůli, že klikovka se posune dostatečně (o víc než milimetr) aby se spojka nedostatečně vypla. Čím jsou pružiny silnější, tím víc v těch ložiskách cestuje. Tento problém jsem řešil s talířovkou.
By my deeds I honor him, flat twin.
Michal "Potápka" :-)
Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.
Michal "Potápka" :-)
Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.
-
Návštěvník
chlapi díky za rady budu se stím nějak poprat.bakk píše:chlapi nevystavuje mi spojka na uralu nebo co to vůbec mám nové lamely a pružiny ale je to pořád natvrdo ani se to nehne poradí někdo? NEVÍM CO MÁM ZA STROJ MÁ HLINÍKOVÉ BUBNY I HLAVY 6V.ELEKTRIKU DYNAMO DÍKY za radu.
-
bakk
chlapi tak díky za rady budu to muset nějak vyřešit.dík když mi to přivezli s ukrajiny tak to byla hromada rezu i mezi těma lamelama tak nevím jestli nemám sehnat i ty kovový talíře mezi lamelama jsou dost vydřený.