Mohu se zeprat, v čem jste v tom mechanismu vymezoval vůle? Prohlížel jsem to, vydlička od řadičky má na čepu krokovací západky vůli půl milimetru (čep 8mm-, vydlička 8,5mm), vlastní krokovací západka má rozsah pohybu asi 2mm, z toho něco málo dělá asi půlmilimetrová vůle čepu, na kterém ta západka drží. Ono v té převodovce má půlmilimetrovou vůli snad úplně všechno, co se nějak vzájemně hejbe, aniž by to bylo opotřebené. Zřejmě velká mechanická rezerva pro výrobní nepřesnost.Ivo píše:Tak jelikož jsem na to měl konečně čas, tak jsem převodovku opět rozdělal. Vymezil jsem znovu veškeré vůle, na krokovacím mechanismu jsem zmenšil vůli z cca 4mm na 1mm vše několikrát zkontroloval a ejhle, ono to řadí a dokonce tak, jako nikdyV čem byl problém? Asi v tom krokování, ale opravdu nevím.
Zbytek, tedy ten plech, na kterém drží západka a o který zabírá, mi drží na spoji s hřídelí kulisy naprosto bez vůle, dokonce bych řekl, že s přesahem, protože mi ty hřídele nejdou od sebe rozpojit rozumnou silou.
Nicméně není mi zatím jasné, jakým způsobem má vůle krokovacího mechanismu vliv na zubové spojky - na neochotu zubových spojek zapadnout do sebe. Ta vůle krokovacího mechanismu zcela jasně způsobuje to, že řadící páka má dlouhý krok.