kardan
Pravidla fóra
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
kardan
Prosím o radu, ke svému stroji M72 ale s motorem K750 jsem dostal tento kardan, jaký a kde mám shánět - je to eMkový nebo Káčkový? Nyní jsem sehnal jiný motor - také Káčko ale s převodovkou se zpátečkou.
dík za názory
dík za názory
eMka - čekal jsem na ni 17 let... no a je doma bratříček spodový K 750 i vrchový Ural se k nám nastěhoval, i IŽ už tady taky bydlí.....
Re: kardan
Ahoj,
tohle není kardan na Emku, ten emkový je ze dvou kusů a ty jsou v sobě navzájem zalisovány s velkým přesahem, bez tisícihranu. tento kardan jsem měl asi ještě tak před měsícem doma, prodal jsem jej na aukru za kilo, škoda že ses neozval dřív.
tohle není kardan na Emku, ten emkový je ze dvou kusů a ty jsou v sobě navzájem zalisovány s velkým přesahem, bez tisícihranu. tento kardan jsem měl asi ještě tak před měsícem doma, prodal jsem jej na aukru za kilo, škoda že ses neozval dřív.
M-72
- bobanbob
- Kontaktovat uživatele:
je to Káčkový kardan . koupit jde bez problému na burzách doporučuji ho ale vzít sebou pro porovnání.
pokud to máš blízko do Wroclavy tak tam ho seženeš za pár zlatek.
pokud to máš blízko do Wroclavy tak tam ho seženeš za pár zlatek.
Jen tak podle fotky vypadá jako obyčejný Dněpří.
By my deeds I honor him, flat twin.
Michal "Potápka" :-)
Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.
Michal "Potápka" :-)
Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.
je to dněpří, prasknul mi hodně podobně. káčkovej má unašeč natvrdo. tohle může leda vyhodit.
Dněpr 11 solo/side
- bobanbob
- Kontaktovat uživatele:
já mám na dněpru kardan s kloubem na tvrdo .
kámoš má u mě v garáži své předrenovační káčko které vypadá že se v něm nikdo nevrtal a má přesně ten kardan jako je tu předmětem diskuze to sem z těch soudruhů blázen
kámoš má u mě v garáži své předrenovační káčko které vypadá že se v něm nikdo nevrtal a má přesně ten kardan jako je tu předmětem diskuze to sem z těch soudruhů blázen
Přesně takový mám na MT-9 i na K-750, jiný jsem ani nepotkal. Jen je údajně rozdíl v délce, když je převodovka se zpátečkou, nebo bez zpátečky, osobně jsem to neměřil. 
Ahoj.Našel jsem něco na Allegru.Zrovna před tejdnem jsem od tohohle maníka kupoval vnitřnosti na kardan.Peníze do Polska posílám v cenném dopise na adresu (ještě jednou dík za tip Vici
) a zatím vše o.k. . http://allegro.pl/dniepr-k-750-walek-wa ... 72488.html
Podélná(axiální) vůle kardanu
Nikde jsem se nedočetl jaká má být podélná(axiální) vůle té hřídele mezi křížem a vidličkou hardyspojky.Ted jak to mám na hlavním stojanu a posunu tu hřídel na doraz ke kříži tak mezi vidličkou a hardy spojkou mám cca 3mm vůle.
Je to tak v pořádku ??
Je to tak v pořádku ??
Dněpr moto servis Ostrava
Opravy motocyklů M72,Dněpr,Ural
773035554
fapeko@seznam.cz
773035554
fapeko@seznam.cz
Když jsem MOTO dovezl,nebyla tam žádná vůle, prostě vidličky natěsno na hardyspojce. Prej to skládal nějakej děda znalec. Když jsem to skládal já, udělal jsem tam taky zhruba 3mm. Ale mám v plánu při příští demontáži diferenciálu ji zmenšit na 1mm, nebo nadoraz. Myslím,že se zbytečně namáhá hardyguma při záběru.
MV650
K750
K750
-
Dneprstein
Myslet je jedna věc, vědět je druhá...
- zdeněk
- Kontaktovat uživatele:
...bez provozní vůle bych na těchto strojích nenechával nic 
zdeněk
Dněpr K750 r.v.1968
Ural Tourist SWD 750 r.v.2001
Dněpr K750 r.v.1968
Ural Tourist SWD 750 r.v.2001
Já celý ten kardan mám nový a stejně tam jsou vůle jako na starým 
Dněpr moto servis Ostrava
773035554
fapeko@seznam.cz
773035554
fapeko@seznam.cz
Dneprstein, jestli víš, tak to napiš místo geglů o prvních a druhých věcech, mě taky zajímá jak to je správně.
A něco mi říká,že víš.
A něco mi říká,že víš.
MV650
K750
K750
-
Dneprstein