PŘESTAVBY NA BMW

Diskuze o čemkoliv
Pravidla fóra
Přátelská diskuze o čemkoliv. Žádná tématická omezení.
KOVROVEC5

PŘESTAVBY NA BMW

Nový příspěvek od KOVROVEC5 »

Ahoj všichni,
zúčastnil jsem se o víkendu setkání sidecarů v Chrášťanech u Českého Brodu.Byla to celkem pěkná akce,velká většina strojů nebyla Jawa,ale sovětské produkce.
Zajímavé bylo,že tam snad nebyla jediná M 72,všechny co jsem viděl byly různě dokonalým způsobem přestavěny na
BMW,některé dokonce(a to vůbec nechápu jak je to možné,mě nechtěli komisaři dát testaci na DKW 350 kvůli chybějícímu sedadlu tandemisty) na veteránských papírech.
Také K 750 bylo možno vidět v různém stadiu úprav.
Já sám osobně bych takovou přestavbu nedělal,ale dokážu pochopit že pro spoustu lidí je to jediná možnost jak se přiblížit k vysněnému BMW,nebo se snad stydí za ruský původ stroje.
Proto zakládám tuto diskuzi,co vyna to?Ozvou se i majitelé podobných strojů?
Michal
čurda

Re: PŘESTAVBY NA BMW

Nový příspěvek od čurda »

no já mám opačný problém... mám BMW chtěl bych URALA :lol: :lol: :lol: :lol:
Honda Wanderer

Nový příspěvek od Honda Wanderer »

Můj názor znáš z akcí. Já to nechápu vůbec a je mi sympatické, jak ty zatvrzelé němce na ruských strojí dráždíš ruskou uniformou na napiglovaném čistokrevném němci. :D Někdo si myslí, čím víc znaků s točící se vrtulí, tím víc BMW. Např. nechápu, co je na tomto replikového http://uralforum.cz/viewtopic.php?f=13&t=724 a proč si někdo na něco hraje. A přitom třeba tento majitel BMW nečitelný znak na nádrži vůbec neřeší. http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2012090903 Laikovi je to jedno, a kdo do toho trošku vidí, tak to pozná. Ještě pochopím, že to mají upravené třeba hradečáci na válečné WH, protože s tím dělají na ukázkách psí kusy, jsou schopni to otočit kolama nahoru či utopit v bahně a prostě to s předělaným Káčkem neřeší, ale osobně jsou u mě všechny možné předělávky pouze karikatutou na BMW. Dotyčnej si koupí ruskej stroj a pak se za něj stydí (to si myslím je příčinou). A přitom se z toho dá udělat naprosto vyjímečná přednost, viz naše kolona na Bítově. Válečná Emka strčí všechny bavoráky do kapsy. To jsou mi milejší všemožné ruské vlajky, srpy a kladiva na sajdě (byť se mi u toho taky otvírá kudla v kapse, to je tím, že jsem tam byl tak dlouho), než když z toho někdo dělá němce. Taky se dá pochopit, jo mám Emku, ale rusy nemám rád, tak jsem si to stříknul do šeda, ale normálně to přiznám. Co je dle mě špatně, když všem tvrdí je to je čistokrevné BMW. Akorát v poslední době si neodpustím, když se nachomýtnu k nějakému "německému" stroji, kde majitel stroje dělá z lidí blbce, tak si poslechnu část "pohádky" a pak ho setřu odborným dotazem, mířícím na původ stroje. :D A kde mi to vadí nejvíc, jsou druhoválečné ukázky a válečné filmy, tam by si s tím mohli dát trochu práci. A tak se Tom Hanks ve Vojínu Ryanovi opírá v Normandii 1944 o jakéhosi Dnepra z šedesátých let a v Brestské pevnosti v roce 1941 se povalují 3 Káčka i s těma hnusnejma revmaplechama.

No, ale když to shrnu, ať si každý jezdí na čem chce. ;)
Don't give in without the fight!
Davy
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Davy »

Chtel jsem napsat svuj nazor, ale napsal bych to samy co Honda Wanderer, vcetne tech sovetskejch symbolu :) S jednou vyjimkou, myslim ze primarni duvod neni stud, ale finance.
Davy
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
KOVROVEC5

Nový příspěvek od KOVROVEC5 »

Ahoj,
tak o těch moto ve filmech by bylo na další téma!
Pochopím,že při natáčení filmu je prakticky nemožné použít tank Tiger,a proto jej zastoupí nějaká více či méně zdařilá přestavba.Podobně i v ukázkách.
Nepochopím ale,proč ve filmu,jehož rozpočet není nikdy malý si prostě produkce nezajistí originální moto?
Vždyť tam se prakticky vždy jedná jen o hladký průjezd,při tom poškození moto nehrozí!Při tom dostüpných strojů je určitě dost!
Nejlepší byl nějaký americký válečný film s naším hercem Rodenem,tam nejprve jedou s Gazem 69,potom tam projíždí jakási kejvačka bez blatníku a vrcholem je nákladní Ifa!Co bylo dál nevím,vypnul jsem to!
Naproti tomu jsem v pondělí viděl bakaláře a Ondřej Vetchý tam krásně jezdí na Zundapp KS 600,a to se to ani nemělo odehrávat za války!
Nevíte náhodou co měli v Četnických humoreskách ten novější stroj?Nějak se mi to nepovedlo jednoznačně určit!
Michal
Davy
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Davy »

V cetnickejch humoreskach meli celou dobu bedara, ne?
Davy
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
arno77

Nový příspěvek od arno77 »

Taky přídám polínko do ohně,
těch filmů je opravdu veliká spousta, kde Baworáky a Zundappy zastupují M-72,příp. káčka a to ani nijak neupravované, snad jen stříklé do šeda, a ne jen v nějakých nízkorozpočtových filmech ale i v klasických válečných z tohoto období. Filmaři se opradu nebojí sáhnout ani do poválečné produkce po typech do očí bijících. Sázka je asi na průměrného diváka, který se nad tím ani nepozastaví. Možná je to z obavy aby nepřišel stroj k nějaké újmě, kdo viděl film "Kam orli nelétají" tak je tam scéna, kdy Eastwood s Burtonem ujíždějí na motorce se side. nejdřív je to nějaký poválečný model, kdy jedou a vyhýbají se překážkám, výbuchům apod. pak na dalším záběru, s klidnou scénou hraje hlavní úlohu Zundapp :-)
Opravdu by se to dalo hodně rozebírat, min na další vlákno.
Jinak k jádru věci.
Možná jako spousta z vás, kteří vlastní Emku si ji kupovali s myšlenkou že to překopou na BMW, nebo je to napadlo když už ji doma měli. Taky já jsem si tímto prošel, trvalo to dva roky a stálo spousty peněz, než jsem dospěl k závěru, že nejlepší bude nedělat bastla. Mluvil jsem s pár lidmi co emku vlastní a vím minimálně o 4 lidech, kteří taky nejdřívě chtěli předělávat na BMW. Akorát bych ani tak neřekl, že to bylo ze studu, před ruským původem moto, ale spíš to byla cesta jak se k Vysněnému Baworáku dostat za pro mě reálný peníz, jak již to nademnou někdo podobně řekl.
M-72
čurda

KOVROVEC5 píše:Ahoj,
Nevíte náhodou co měli v Četnických humoreskách ten novější stroj?Nějak se mi to nepovedlo jednoznačně určit!
Michal
pokud si dobře vzpomínám tak tam jezdí na BSA ( znám původního majitele onoho stroje takže mohu zjistit typ i rok) a v pozdějších dílech tam tuším bylo BMW
Honda Wanderer

V Humoreskách jezdila i BSA a pak Emka v černé barvě s bílejma linkama. Pískalo jí dynamo jak sviňa, páč ho měli moc dotažené na rozvodové kolo. Bylo to slyšet i v tej televizi. :D
arno77 píše: Možná jako spousta z vás, kteří vlastní Emku si ji kupovali s myšlenkou že to překopou na BMW, nebo je to napadlo když už ji doma měli.
Já se klidně přiznám. Taky jsem to tak chtěl dělat. A ani ne tak po touze po BMW, prostě mi to v tu chvíli přišlo normální. Pak jsem si o tom něco nastudoval, začal jsem to přehodnocovat a dnes vím, že by to byla hovadina.

Ještě k těm symbolům, protože ono to souvisí i s tím vzhledem stroje. Mě to opravdu vadí. To je druhej extrém. Buď je to nedrsnější němec nebo je to počmárané jak komunistická propaganda. Když vidím, to laserem vyřezané "rolnicko dělnické nářadí" z červeného plechu přinýtované seshora na sajdu... :roll: ... nebudu dál komentovat. Pěknej, napiglovanej Ural a na něm takovej hnus. Hákenkrojc by na BMW taky nikdo nedal. Přitom zároveň nemám problém nosit lodičku s hvězdičkou a celou ruskou uniformu, protože to má nějakej historickej základ a k tomu stroji to patří.
A přitom pěkná civilní naleštěná sajda, v nějaké modré či černé a ty linky pěkně z boku a vpředu na oblouku, to je radost pohledět. A klidně může být na nádrži IMZ či zůstat prázdná a vůbec na nic si to nehraje a vypadá to skvěle.

No ještě přidám taky jeden poznatek, už je přece jen OT, ale přibližuje moje uvažování "na co si s motorkou hrát". Občas vozím v sajdě svého dvouletého syna. A jak jsem zjistil, v provozu je stále dost řidičů, co jsou v zatáčce vyvalení, že ta motorka, co se objevila na druhé straně zatáčky má sajdu a v zápětí překvapení pokračuje, protože sajda potřebuje to stejné místo jako auto. Takže jsem tu sajdu chtěl v rámci bezpečnosti nějak demontovatelně zvýraznit (ta zelená tomu taky nepřidá). Přemýšlel jsem o různých variantách a nakonec mě taky napadla vlajka, kterou bych přidal na rezervu jenom při jízdě s klukem. A teď jakou. Srp a kladivo bych nevydejchal, byť je krásně červená, nová ruská mě taky moc nebrala a byla by vidět a kdybych tam lípl hvězdy a pruhy, tak si každej bude ťukat na čelo. Nějaká husdrsno motorkářská mě taky nebere. Tak jsem to vyřešil jako patriot, vozím českou a chovám se k ní jako k vlajce. Má navíc žluté třásně dokola, tak je krásně vidět.
drumbas

Nový příspěvek od drumbas »

no vlajkou bych to neřešil
vzal bych si reflexni vestu
spousta motorkařu takhle jezdi
mno ale když budeš mit tu ruskou uniformu tak s vestou asi ne a českou vlajku...
Honda Wanderer

V uniformě samozřejmě bez vesty a bez vlajky. ;)
čurda

[quote="Honda Wanderer"]V Humoreskách jezdila i BSA a pak Emka v černé barvě s bílejma linkama. Pískalo jí dynamo jak sviňa, páč ho měli moc dotažené na rozvodové kolo. Bylo to slyšet i v tej televizi. :D

máš pravdu na to pískání si pamatuju...ale nebyl na ty motorce znak BMW????nejsem žádnej odborník na tyhle stroje takže sem se řídil znakem...
jinak v sajdě vozím děti 2 občas si připadám jako v cirkuse...předjíždějící auto najednou začne brzdit a jede souběžně a celá posádka vpravo hled...o protijedoucích ani nemluvím, to je děs... jezdíme raději okresní cesty kde je slabej provoz ;)
Ludva

Nový příspěvek od Ludva »

Já si taky myslím,že to je Emka.Už jak sem na to koukal v televizi tak mě tam praštil do očí ten zadní blatník.Jinak já(a hlavně dcera) už se taky nemůžu dočkat až vyjedeme na cesty.Dnes má přijet komisař na prohlídku tak držte palce :) .
Honda Wanderer

No držme se tématu. ;)
čurda

Ludva píše:Já si taky myslím,že to je Emka.Už jak sem na to koukal v televizi tak mě tam praštil do očí ten zadní blatník.Jinak já(a hlavně dcera) už se taky nemůžu dočkat až vyjedeme na cesty.Dnes má přijet komisař na prohlídku tak držte palce :) .
držím palec....mám to k tobě kousek tak pak můžeme dát nějakou projíždku ;) ;)
Odpovědět