vačka
Pravidla fóra
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
Re: vačka
tak jedině že bych měl jinou vačku, protože ta má měla najeto kolem 50 tkm a výšky palců se pohybovaly od 33,9 do35,2 mm
Vůbec by mě nepřekvapilo, kdyby byla každá vačka z výroby nabroušená jinak. 
By my deeds I honor him, flat twin.
Michal "Potápka" :-)
Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.
to mě taky ne, ale že by v nich byli až takový rozdíly to se mě nezdá 
Změřil jsem si na té své spodní průměr a je 28,3mm. To dělá zdvih 5,3mm. Nevím jestli je to dost nebo málo, ale je to jediný významný rozměr. Vlastní průměry nemají do určité míry žádný vliv.
By my deeds I honor him, flat twin.
tak já mám základní kružnici 29mm takže zdvih mám 6,4mm
tenhle zdvih je už po opravě a chtěl sem mu to jít vyreklamovat ale když vidím že mám zdvih větší než vačka která má 10tkm tak se na to asi vykašlu a namontuju ju.
zvhledem k převodu vahadel, který zvyšujou zdvih na ventilu, bych se bál, aby při zvětšení zdvihu nebyly vahadla namáhaný moc velkou silou, nebo nevyjížděli mimo odvalovací plochu co se odvaluje po dříku ventilu, nebo aby nepraskaly pružiny. v nejhorším případě by se ti i mohli potkávat ventily. přecejen zdvih ventilu se při zvýšení zdvihu vačky o 1,1mm zvedne určitě o něco kolem 2mm i zdvih ventilu. zas na druhou stranu by to mohlo o něco zvednout výkon motoru, stejnětak ale zhoršit starty (změna časování, větší střih ventilů), a taky max otážky, protože při větším zdvihu vačky bude zrychlení na součástech rozvodu větší, ale setrvačný hmoty zůstavaj stejný. proto má MT10-36 lehčí zdvihátka s pomocnýma vratnýma pružinama. tohle všechno bych radši před finální montáží alespoň skusmo ověřil.
Dněpr 11 solo/side
pokud mě brusič nezmenšil základní kružnici (řikal že nezmenší) tak by to mělo být v cajku, protože jeden palec kterej byl ojetej měl výšku 35,2 a teď mají všechny od 35,3 do 35,4, jinak mě nezbývá nic jinýho než se modlit aby to jelo 
jo a na zdvihátkách žádný vratný pružiny nemám, je tam jen vačka, zdvihátko, zdvihací tyčka, vahadlo, a ventil s pružinou