zadní kolo
Pravidla fóra
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
zadní kolo
Zdravim, pánové, jak vyndaváte zadní kolo ? je na to nákej fígl ? dycky s tím strašně bojuju, vím že je to docela debilní otázka, ale nebaví mě s tím tak zápasit. Díky 
Re: zadní kolo
Noo, ono taky záleží na tom, u které motorky to děláš
Zlaté časy, kdy to mělo vzadu na blatníku panty
ale jednoduše je lepší si ten zadek zvednout o něco výš na heveru a pak to jde samo 
Ural Ranger 750
M-72-je a bude ;)
Bylo: K-750, Dněpr- MT13,Mt-16,MT-11,Ural 650 solo,Ural M66
M-72-je a bude ;)
Bylo: K-750, Dněpr- MT13,Mt-16,MT-11,Ural 650 solo,Ural M66
Jak na čem. Na Uralu mi to jde snadno. Postavím motorku na hlavní stojan na pevném podkladu, vytáhnu osu a kolo vytáhnu vlevo dozadu. Je to o těsnotu, mimo dostatečně pevnou plochu je nutné přizvednout motorku heverem. Stojan musí být sklopený tak jako tak. Pak také nesmí origo výfuk trčet víc dozadu, než je nutné. V případě delšího neorigo výfuku to může být normálním způsobem neproveditelné, pak jedině zvednout heverem hodně vysoko. U drapáků rozměru 110/90 pak musím mít i nalevo ořízlé dva boční špunty, aby se guma protáhla mezi tlumičem a paknou.
U Dněpra "čopjera" v Kievě předepsali slušivou 120 širokou gumu. Ta se kolem paken neprotáhne ani vyfouklá, tam už je jediný způsob vytáhnout kolo i s hlavním převodem. Guma normální šířky 4" by měla projít bez toho. Mezi blatníkem a "čopjer" výfukem se protáhne.
U Dněpra "čopjera" v Kievě předepsali slušivou 120 širokou gumu. Ta se kolem paken neprotáhne ani vyfouklá, tam už je jediný způsob vytáhnout kolo i s hlavním převodem. Guma normální šířky 4" by měla projít bez toho. Mezi blatníkem a "čopjer" výfukem se protáhne.
By my deeds I honor him, flat twin.
Michal "Potápka" :-)
Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.
Michal "Potápka" :-)
Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.
-
Dneprstein
U Vepříka bez sajdy (blatník mám místo origo zástěrky ukončený a prodloužený nerezovým plechem) to dělám tak, že motorku dám na hlavní stojan, následně vyklopím boční a opřu o něj (takže stojí na hlavním i bočním stojanu zároveň
). Kolo pak jde normálně vytáhnout směrem dozadu a dolu, aniž by cokoli překáželo... Se sajdou to pochopitelně nejde. Tam buď musim odšroubovat ten nerezový plech a nebo (jakože se mi to nikdy dělat nechce) podložit hlavní stojan nějakým prknem, nebo cihlou. Pak to jde (s menším či větším množstvím násilí) ven taky...
díky chlapi, jinak se jedná o Dněpra MT-10