Zdravím. Nemáte někdo nějaký tip, jak utěsnit ten "ony bazmek" na předním čele převodovky, kterým se dopíná vratná pružina startpáky? Po zkušebních jízdách mi tamtudy strašně teče (a nechci se smířit s často používaným "...je to sovětský stroj..."), přestože jsem použil pro opakované přetěsnění silnější O kroužek. Teče i pod šrouby, protože závity jsou durch do oleje, tady by snad pomohla jemná vlákna koudele, ale pod tou přírubou jsem bezradný. Tmel se tam dát nedá, protože se při otáčivém pohybu k napínání pružiny všechen setře.... Spíš přemýšlím nad nějakým celkově jiným řešením toho uzlu. Štve mě to, protože zbytek stroje je na pováženou suchý!
Díky za každý námět.
Utěsnění převodovky
Pravidla fóra
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
Utěsnění převodovky
Dněpr MT12
Honda CM400T
Honda XBR 500
ČZ 175/1938
JČZ 150
...a další stvůry
Honda CM400T
Honda XBR 500
ČZ 175/1938
JČZ 150
...a další stvůry
Re: Utěsnění převodovky
Ahoj, mi se to povedlo přetěsnit jen pouze papírem, a díky bohu je to suché, ale vím, že kamarád co skládal převodovku, tak mu to prochcávalo, tak to dal na tmel, dal jej i pod hlavy šroubů, dotáhl..
jen se to musí dávat na odmaštěný čistý povrch
jen se to musí dávat na odmaštěný čistý povrch
M-72
Na závity Loctite 222 a na to víčko klasický motorářský silikon. Zatím to sice vrčelo tak cca hodinu, ale po demontáži sucho.
M-72, 1952
Pod tim bazmekem má bejt okroužek. pokud už je tvrdej tak těsnit nebude - vyměnít.
Dněpr 11 solo/side
Děkuji všem za reakce; snad vyřešeno. Na vstupní hřídel jsem navlékl SPEEDI-SLEEVE pouzdro, "bazmek" podložil ještě tlustším O kroužkem, závity zalepil lepidlem Loctite 603 na ložiska a po ujetí 25 km je to suché. Ještě jsem při této příležitosti provedl jednu úpravu, a to za účelem zamezení vytékání oleje okolo "pístku" tlačné vypínací tyčky spojky. Pokud se to osvědčí po delším provozu, podělím se o zkušenosti ve "vylepšeních". Zatím je to naprosto dobré, ale sleduju, zda to bude skutečně dlouhodobě fungovat.
Dněpr MT12
Honda CM400T
Honda XBR 500
ČZ 175/1938
JČZ 150
...a další stvůry
Honda CM400T
Honda XBR 500
ČZ 175/1938
JČZ 150
...a další stvůry