nechce mi naskočit motor

Řešíte problém? Jak na to?
Pravidla fóra
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
Dneprstein

Re: nechce mi naskočit motor

Nový příspěvek od Dneprstein »

Tak pokud jsou ty značky takhle, tak pak by měl platit ten postup jak to děláš (rozevřený závažíčka, atd...). Ono totiž Uraly (ale i Dněpry) mívaly značky i tři, nebo jen dvě, ale kousek od sebe. Podle těch se to pak nastavovalo na volnoběh (tudíš se zavřenýma závažíčkama)... A jen tak mimochodem: Ty tam máš tu cívku co máš vidět na tý fotce s novym zapalkem? Takovou tu hadrem omotanou oranžovou mrchu vpředu pod krytem? Já jen, že ta dokáže setsakra zlobit...
Mira3.0.9
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Mira3.0.9 »

Jo mam tam tu starou civku jak je na té fotce.Bylo to tam origoš i s tím odstrředivým regulátorem to na prvni fotce.Diky za typ ,tak už vím,že si mam sehnat novou.Jinak jsem si našel chvilku na to serizení s stroboskopem.Mám to ted nastaveny tak,ze na volnobeh nebo v malych otackach z okenka vykukuje 0 od horni uvrate a pri vysich otackach asi nad pul plynu je tam ta druha presne proti rysce na bloku.Chyta to sice trosku hur(musim pridat plyn)ale to prisuzuju karburatorum.Diky za pomoc,snad se to nakonec naucim:-)
Ural M66 rv.1972
bez hnané sajdy.
Mira3.0.9
Kontaktovat uživatele:

Je dneska mi volal kamos,ze ho zlobi babetta ,ze uz nevi co s ni,že uz vyměnil cely zapalovani a pořáde mu ten motor vynechava a chcipa atd..Tak sem mu promeril cely bezkontakt..pak me napadlo,sundat fajfku a jiskra jako víno.Proč to píšu...hnedka me to trklo a změril sem si fajfky na mem uralu a jedna ma preruseny odpor..Tkaze asi duvod odchazeni svicky a taky problemy s tim chodem...
Ural M66 rv.1972
bez hnané sajdy.
Mira3.0.9
Kontaktovat uživatele:

Byl jsem v sobotu na burze,koupil origio bezkontakt.Namontoval.Jiskra je mnohem vetší.Pripojil sem stroboskop,a uz pěkně blika jak má.Ale ted jak to zase nastavit.V manálech a na videu http://youtu.be/hPAQhco0SFc mají na rotoru značku.ale já jí tam nemam a o stroboskopu se jen píše,ale na jakou značku je to dobre se nepíše.Ja to ted v otačkach mam pred horni uvrati (sipka s nulou) a kdyz natačím desku,tak se na znacku P nemuzu dostat(uz me deska dál nepusti).Jak to tedy je?Prominte,že sem tak natvrdlej.
Ural M66 rv.1972
bez hnané sajdy.
Jarda

Nový příspěvek od Jarda »

kolik tam stálo zápalko,jestli to není tajné?to je celá sada?je to stejné na Dněpra?
Mira3.0.9
Kontaktovat uživatele:

No jsem pitomej,protoze sem mel koupit celou sadu.Já chtel usetrit tak sem vzal jen sadu bez civky(rotor snimac ,elektronika a deska) Nechal mi to za 1300kc.Za celou sadu i s civkou chtel 1800
Ural M66 rv.1972
bez hnané sajdy.
Jarda

no,to jde,co to je za značku?To je nějaký origo?Náš Ignitech stojí 3600,- to je celkem rozdíl.
Mira3.0.9
Kontaktovat uživatele:

mělo by to byt origoš ,je to prestavbova sada a číslo to má
135.3734 12B
http://www.goodkarmaproductions.com/htm ... ystems.pdf
.Prý funguje dobře.Jen sem se pitomec zapomnel zeptat českeho kolegy co ho kupoval taky jakou pouziva civku..
Ural M66 rv.1972
bez hnané sajdy.
Míra

Nový příspěvek od Míra »

zápalko na dobijeni.webpark.cz stojí taky 1300,- najeto asi 1000km a zatím spokojenost. jen mě jednou pozlobilo čidlo mazání, to to pak nejede, poněvadž to zápalko hlídá, a když to nemaže, nejde to točit přez 1500ot/min.
Dněpr 11 solo/side
Jirka-hk

Nový příspěvek od Jirka-hk »

Ahoj Palvle... potkali jsme se na burze...
odskoušené mám zapalko na dněpru (altík, 12V najeto cca4000tis). cívku tam mám dvouvývodovou od Kučery
Na M72 mám to samý, a dvě indučky z pionýra pod prsama motoru, ale osmivoltové ( šestivoltové se mi hřály),
Jinač by měla jít použít cívka od vape co dodávaj na šestivoltový jawy.
Toto zapalko má výhodu, že si podle otáček přidává předstih.
základní nastavení je na statickou "nulu"
-měl jsem problém, že se mi to při jízdě do kopce hřálo až skoro do zadření, ale to jenom proto, že jsem měl nastavenej základ asi na čtyři stupně, nula opravdu souhlasí....
to co jsem kupoval teď, to budu bastlit do R51
Tej origo cívky nelituj- opravdu za moc nestojí....funguje jenom chvíly
DNĚPR 11-1974, DNĚPR19-1993,3ks M72-????, a spousta dalších samohybných vejhyklů
Mira3.0.9
Kontaktovat uživatele:

Je to jsem rad.Diky za info,jsem se chtel na to prave zeptat a nejak ses mi ztratil.Mam prave Urala jen chvilku a snazim se ho ozivit a vdechnout mu nový zivot.Dneska sem to naladil predstih na volnobeh na tu nulu.Slape to i silu to ma,ale porade bojuju ze strilenim do saní v pravem valci.Uz jsem i o zarez zvedl jehlu,je to lepsi ,ale obcas si praskne.Nevim jestli je to normalni,ale prijde mi,ze se ten motor hodne hreje.
Ural M66 rv.1972
bez hnané sajdy.
Jarda

tak tady bych si dovolil svojí amatérskou poznámku-bych řekl,že to máš chudý na karbecu,směs chladí.
Jirka-hk

Nový příspěvek od Jirka-hk »

I já si dovolím poznámku....
1, chudá směs
2, přisává si to někde pod karburátorama vzduch (v dusledku netěsné, nebo prasklé příruby)
3,hodně volné výfukové potrubí....
DNĚPR 11-1974, DNĚPR19-1993,3ks M72-????, a spousta dalších samohybných vejhyklů
Mira3.0.9
Kontaktovat uživatele:

Jo o te směsy jsem už četl.levy je ok.pravy střílí,mam už o zárez zvedlou jehlu nez u leveho a 2,5 otacky bohatost.Tesneni mam nove mezi tou podložkou mezi K68 a hlavou,zkusim to jeste přetahnout,to same výfuk.Ale nejspis to bude delat ta civka,nejspis blbe pali ta leva svicka.Zkusim tam jinou a uvidime.S tim ohrivanim vazne nevim,jestli je to normalni,nebo ne.Vcera sem s nim chvilku jezdil po zahrade a trenoval jizdu ze side.Trapil sem ho na 1-2 pomalou jizdou tak do 30km/h.Asi po 15min sem ny hlavach neudrzel ruku a chladnul pak asi dve nebo 3 hodiny
Ural M66 rv.1972
bez hnané sajdy.
Mira3.0.9
Kontaktovat uživatele:

Tak jsem o vikendu zase testoval.prohodil jsem karbece vsechno
dotahl.nove svicky.Stejne mi strili do sani sem tam pravy valec.s jehloou sem.delal pokusy,ale spis to vic huli.prijde mi ze spis vynechava svicka.kdyz ji vyndam,tak je sucha,ale ocouzena.Tak me napada,ze propousti symerikg na ventilech .puvodni majitel s tim taky bojoval,kdyz mel strahny zavit v te hlave asi od caste vymeny svicek.daji se sehnat nebo z neceho pasuji?mel jste nekdo s tim zkusenost?
Ural M66 rv.1972
bez hnané sajdy.
Odpovědět