nechce mi naskočit motor

Řešíte problém? Jak na to?
Pravidla fóra
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
Dneprstein

Re: nechce mi naskočit motor

Nový příspěvek od Dneprstein »

Eeeee, nejsem z toho moc moudrý. Na tom spodnim obrázku máš regulátor stejný jako v Dněpru (aspoň tedy v 11-ce a 16-ce), na tom hornim (červenym) máš regulátor buď poskládný blbě a nebo nějaký jiný... Ale předesílám, že nevím, jestli má Ural nějaký jiný typ než Dněpr...
Míra

Nový příspěvek od Míra »

ten první regulátor dněpr má s regulátorem pramálo společnýho, je to pěknej šmejd, co mě natrápil. buď sehnat novější ve tvaru kosočtverce, nebo dát bezkontakt, třeba ten z dobijeni.webpark.cz, stojí asi 1300,- a zatím mi funguje na jedničku, motor se hodně uklidnil. každopádně bych sledoval, jestli při nasazených fajfkách nepřeskakujou jiskry na vybíječích indukční cívky. a no a pak, jak vypadá jiskra? jakou má barvu? pokud je posmrti kondík, bude mít oranžovou barvu, a na tu to nikdy nepojede, barva jiskry musí bejt modrobílá.
Dněpr 11 solo/side
Mira3.0.9
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Mira3.0.9 »

jsem se spatne vyjadril.na te prvni fotce je regulaotr cosem tam mel.na ten to diky spatnym pruzinkach chodilo spatne,ale nastavit se to dalo.Tak sem objednal novy a prisel mi ten co je na fotce te druhe fotce.Ale u nej mi na nasteveni spravného predstihu,nestaci drazky co jsou na te desce s kladivkem.Kdyz ji dostanu do spravne poloze vuci vacce a pritanu srouby mimo drazku(z venku) tak motor chyta ,jiskara pekna modrobila a i volnobeha vsechno je dobry.Tak resim zda ten regulator je z Uralu.jestli se dodavatel nespletl a neni do dnepra,kde ta vacka muze byt jina.Nebo jestli se na to vykaslat kdyz to jede a jen udelat jinde diry se zavitama a jezdit na to.
Ural M66 rv.1972
bez hnané sajdy.
Dneprstein

Jo. To na spodnim obrázku je regulátor z Dněpru. Ovšem jestli se stejný používal i v Uralech to nevím. Ono mohou být pouze jinak umístěné šroubky na přichycení té desky s kladívkem a celé je to pak pootočené trochu jinak. Což by i být mohlo, neboť základní nastavení pro bezkontakt od Ignitechu je pro Dněpra A pro Urala drobet rozdílné. Asi tak o 15°...
Naposledy upravil(a) Dneprstein dne 20 kvě 2011, 21:47, celkem upraveno 1 x.
Mira3.0.9
Kontaktovat uživatele:

jo je to tak asi.Poposunul sem o kousek desku a vypada ze je to ok.Diky za rady,jednou snad pochopim co ten muj kousek chce:-))
Ural M66 rv.1972
bez hnané sajdy.
Dneprstein

Jestli máš stroboskop, tak to nastav na stroboskopu a máš to. Kdybys jen na sraz, tak ho můžu vzít a nastavíme to tam...
Mira3.0.9
Kontaktovat uživatele:

díky.já už ho mám doma od kámoše díky moc za ochotu.Jented zkoumam jak to pripojit +12 je jasny,ale nevim kam s tou VN sondou,u aut se to dava pred rozdelovac,ale tady nevim.Jak to pripojujete vy?Na sraz nevím ono se zatím bojím někam dál než vychytám chyby a doufám,že udělám vet.papíry.
Ural M66 rv.1972
bez hnané sajdy.
Dneprstein

Píchni to na jeden ze zapalovacích kabelů (má to dvouvývodovou cívku, takže je jedno na který)...
Mira3.0.9
Kontaktovat uživatele:

Tak jsem to zkousel tim stroboskopem.Ale nejak asi blbne ,protoze blika spatne.Jinak uz nevim co s tim,vymenil sem i VN kabely a porade to nejde jak ma.Nechapu co delám špatne.Odth mám nastavenej v nejvyssim bode 5mm.Kdyz najedu setrvacnikem prvni znackou a roztahnu zavazicka tak mi zarovka zhasne.A přes to ze by to tak snad melo byt dobre,tak mi to nechce chytat,musim pridat plyn a pak to chytne,ale je to neklidny a jde jen v otackach jinak chcipa.Pri prvnich pokusech se mi povedlo to nahodou nastavit,ze to chytalo i se to udrzelo na volnobeh,až prosvicelo dobijeni.Karburatory mam Webry k 68,ale mely by byt serízeny(chodily na jiny motorce).Jediny co me vrta hlavou,ze ty vacky na tech regulatorech jsou jiný.Tak uz vazne netusim.Az mi dojde trpelivost tak koupim asi bezkontaktni a bude snad klid.
Ural M66 rv.1972
bez hnané sajdy.
Dneprstein

Při rozevřených závažíčkách se má rozsvítit, ne zhasnout... A odtrh má být 0,5mm, ne 5mm...
Mira3.0.9
Kontaktovat uživatele:

jeee ja sem dement,za to muže ještě slusná dávka alkoholu ze včera..:-))Mám nastaveno 0,5mm .Já myslel že s tou žárovkou je to opačně.Když je kladívko zavřené (žárovka svítí), tak jiskra nepřeskakuje, teprve až ve chvíli, kdy se kladívko otevře jiskra přeskočí (signalizuje zhasnutí žárovky).Já vždycky serizoval jen elektronicky zapalování.S kladívkem je to moje premiera.
Ural M66 rv.1972
bez hnané sajdy.
Dneprstein

Čéče čéče... Kup si od Pavla manuál na Dněpra, ono to základní nastavení je pro obě balšóje mašíny stejné a třeba nastavení zapalování, nebo karbců je tam popsáno hodně dobře...

Žárovku připojíš na kladívko (na ten kablík co od něj jde k cívce) a na kostru. To jen, abys to nepřipojoval nějak jinak...

Jo - a zkontroluj si vůli na ventilech, to ti taky může zlobit...
Mira3.0.9
Kontaktovat uživatele:

Tak sem na to asi přišel,měl sem otočený ten unašec,asi sem si to otocil jak sem převrtaval ty sroubky v tom víku.Vyzkousim to vic az zitra,nechci otravovat sousedy..Nejak moc mi to rve,asi neco nacpu do vyfuku.Tak snad to zitra pujde.Jeste naladit karbece a jdem:-))Dekuji vsem za pomoc.
Přílohy
unasec.jpg
Ural M66 rv.1972
bez hnané sajdy.
Dneprstein

Jen tak pro jistotu: Jak daleko od sebe máš na setrváku značky? A kolik jich tam je?
Mira3.0.9
Kontaktovat uživatele:

Mam tam dvě jedna je doprava a za 85mm je druha doleva a je pred ni 0 predpokladam horní úvrat.Dneska mi to neslo natocit a byla v haji jedna nova svicka N15,asi tema testama,pred tim sem tam mel NGK ty byly mrtvy asi za 60km,ale to nefungoval ten regulator vubec,strilelo to a nemelo to poradne silu atd..Stejne budu muset sahnout na ty karbece protoze sice drzi volnobeh,ale rekl bych ze to dost huli a zkousel sem jestli se udrzi kazdy valec zvlast.U jeden jo druhy ne.Nechci se v tom vrtat dokud si nebudu jistej tim predstihem.Ted to mam nastaveny podle rysek a multimetru,na stroboskupu uz mi to ukazuje už sipku v okenku,ale jeste to chce dostat o 15mm dolu,aby byla proti značce na bloku a snad uz to bude ok.Snad ty svicky pri spravnem predstihu vydrzi.Zatim diky moc
Ural M66 rv.1972
bez hnané sajdy.
Odpovědět