jaky olej do dnepra

Diskuze o čemkoliv
Pravidla fóra
Přátelská diskuze o čemkoliv. Žádná tématická omezení.
serpico-3

Re: jaky olej do dnepra

Nový příspěvek od serpico-3 »

Tohle je staré dilema, po revoluci sem přicházely přípravky na teflonové nebo keramické bázi /Slick, Keramic/takže jsme je zkoušeli u ojetých motorů a podvod to nebyl. /majitelé shodně kvitovali jejich ůčinek/Mám jeden osobní důkaz, kdy jsme jeli pro Citren BX benzin , kterému se "kravila hydraulika" ..Kolega sedl do vozu a se svítící červenou kontrolkou dojel do dílny..U hydrauliky bylo vše o.k. a pak jsem si všiml, po sednutí do vozu na zdviži, že svíti i malá kontrolka mazání...Tak zvednu měrku, prázdná, tak jsem tam strčil drát ,byl suchý a po povolení olejové zátky vypadlo pár kapek...Tak jsme nalili 4 litry oleje, kontrolka zhasla /velká centrální červená také/a motor ani znatelně neztichnul..Myslel jsem, že jsem se zbláznil ,ale jelikož jsem předtím viděl reklamní DVD na přípravek Slick , který jsem měl za podvod, tak jsem to považoval ze možné vysvětlení...Zavolal jsem známému,který auto majitele znal a ten nám sdělil, že se olej měnil asi před měsícem, ale že výměnu předtím tam byl aplikován Slick /plná nálož -ůdajně s trvanlivostí 80000km/...O zapomenutí nalití oleje při výměně nic neříkal./ o auto se mu staral/.Kdo nevěří ať tam běží ..Samozřejmě jde o to, jaký přípravek funguje a který ne..Ale tahle zkušenost mne pořád pronásleduje, konfrontována další, kdy jsem osobně Slick aplikoval Do Fordu Sierry 2,3 D s velkým proběhem, kdy motor byl hlučný, "rachotil" a žral olej...Po dojetí do CH jsme měli v autě jiný motor..Ztichl a předl jako kočka..Další jeho osudy ale neznám..Byl bych opatrný s odsudkem nebo horováním pro ten který výrobek.. :)
hipik634-750

Nový příspěvek od hipik634-750 »

Davy píše:ahaa, plytkou=mělkou, tenhle význam skoro ani neznám :)
To filtrování oleje přes provaz mě docela zaujalo, až k "... couple of weeks" :D
ale vis co, pred zimou vymenis olej, do jara se ti vycisti a na jare ho tam zase nalejes :)
-------------
КM3 К-750М р.1967 Хиппр - уникальная передвижная мастерская
Jawa 634 boeing r.1973 Bojing
Jawa 559/18 sport r.1964 Bílá
Jawa 353 r. 1956 vráček
---
місцевий VIP
hipik634-750

Nový příspěvek od hipik634-750 »

drumbas píše:zdravim
již delši dobu mam pod dneprem loužičku od oleja mam křivou tu plechovou vanu
ted na zimu chci rozdělat vanu a koupit tu plitkou hlinikovou
hele a jsi si jistej, ze ti tece vana ? neni to z prostoru mezi motorem a prevodovkou? ma to vyvedeny prepad dozadu za motor ...
-------------
КM3 К-750М р.1967 Хиппр - уникальная передвижная мастерская
Jawa 634 boeing r.1973 Bojing
Jawa 559/18 sport r.1964 Bílá
Jawa 353 r. 1956 vráček
---
місцевий VIP
Dneprstein

Nový příspěvek od Dneprstein »

Slick používal blácha u MB 1000. Bez výsledku. Stejně nakonec dával motor z Rapida... Já když kupoval Vepře, tak původní majitel do toho lil 10W-40 (protože ho měl v práci). Mě ta 10W-40 poměrně mizela a navíc u teplýho motoru při volnoběhu svítila kontrolka, což mě znervózňovalo. Zkusil jsem olej "zahustit" přípravkem STP Oil Treatment, ale že by to mělo nějaký zázračný účinek to zase ne. Tak jsem dal Motul 20W-50 a zlepšení bylo znát. Nicméně jsem byl načatý a stejně jsem předělal olejové čerpadlo... Pak jsem celkem dlouho jezdit na 15W-50, ale v hicu při dlouhých přesunech stejně docela mizel... Udělal jsem vodítka, kroužky a dál do toho lil 20W-50 a dokonce 20W-60 (to bylo celkem znát, ani úplně "žhavý" motor nesmrděl po oleji). Tehdy to pocitově jezdilo asi nejlíp... Jenže pak jsem udělal výbrus. Zbytečně, neb, jak se posléze ukázalo, problém byl úplně jinde. Dál používám 20W-50, olej to žere tak nějak v normě (od výbrusu mám původní ruské kroužky), nicméně to se svým nájezdem neřeším... Olej měním po 3000 (asi by se dalo i víc, ale třeba teď jsem ho vypouštěl po 2,5 roce). Odstředivku jsem čistil po 20000 ale nic v ní nebylo...
drumbas

Nový příspěvek od drumbas »

Tak vana mi tece uz dlouho byla kopnuta
Snazil sem se to utesnit origo tesnenim pak gumokorek cerveny silikon nakonec cerny od wirtu
A skoncil sem na cervenem od wirtu
Penez sem za ne vyhodil a zbytecne furt to teklo pres krivou vanu
Uz sem i zalomil par sroubu od neustaleho pritahovani
Posledni moznost vidim v plitke hlinikove vane
serpico-3

U toho Slicku byl také problém v tom, že jak je to u nás zvykem, každý všechno ví, takže se neobtěžují přečíst si návod a vzali půl nebo litrové balení/dle obsahu motoru/ a nalili to do motoru. A jelikož pikslu trpělivě nepromíchali, hlavní komponent zůstal na dně a do motoru nalili vlastně necelý litr oleje tak za 800 - 1500 kč..když jsem potřeboval do svého nebo kamarádovi , tak jsem dojel k pumpě , kouknul do kontejneru a vždy jsem 1-2 našel s teflonem na dně...A mimochodem nadávali brusiči aut. klik, vadil jim ten povlak.. :)
bobanbob
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od bobanbob »

mno já použil nějaký podobný produkt do své felicie 1,6 a rozdíl v chodu jsem nepoznal ..

ale že to rozpustilo karbon a ožralo těsnění že olej z motoru tekl jak s trabbusu je fakt :D

ještě že jsem po roce ze své vlastní debility zadřel a to celkem neopravitelně ojnice ven :D
fapeko
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od fapeko »

Soudruzi , nemůžete tady míchat jablka z hruškami a k tomu ještě s okurkou dohromady :D
Já se bavím o tom produktu co jsem uváděl výše a né o nějakých teflonech , silkatech a nevím co ještě.
Ten "med" co jsem o něm výše psal jen zvyšuje viskozitu oleje a neobsahuje žádné výše psané nežádoucí přísady
Takže se vratme zpět k tomu produktu a napište kdo ho z vás někdy použil
Jo a kdo nevěří tak at si to tam naleje a hned změní názor na to ;)
Dněpr moto servis Ostrava
Opravy motocyklů M72,Dněpr,Ural
773035554
fapeko@seznam.cz
Davy
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Davy »

takze to jsou takovy moderni dubovy piliny? ;)
Davy
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
serpico-3

Ty to nenahradí, pilina je pilina. Fapeko, já vím, že tohle je něco jiného, ale když na to přišla řeč, tak zkušenosti každého jsou zajímavé...Dokonce u nás dělali testy toho přípravku co používáš a ten byl kladný, jen se nedoporučuje u supermoderních olejů...Což není případ těchto strojů. Ty potřebují pořádný minerál a ne nějaké syntetické chcanky... ;)
Davy
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Davy »

jasne, v manualu pisou масло, takze poctivy jihocesky, nechat roztect a sup s nim tam ;)
Davy
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
fapeko
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od fapeko »

No ale ty piliny dubové jsou taky dobra přísada do *diferenciál* od žigula nebo moskviče :lol:
Dněpr moto servis Ostrava
Opravy motocyklů M72,Dněpr,Ural
773035554
fapeko@seznam.cz
serpico-3

On stačí ruský olej GHOST, který dávali do diferáků. Nezapomenu jak jsem roztahoval moskviče , který nechytl /asi baterka/ a byly extrémní mrazy asi -25 a já seděl v Zetor 50 bez kabiny/jen s rámem/ a že jej roztáhnu..Nejdřív jsem v zatáčce zahlédl, jak jde zadní kolo naopak a až při druhém okruhu okolo bloku domů se začali točit kam mají..A moskvič chytnul, jen si říkám, jak to dělali v rusku...ale asi musel chytit motor a pak už zadku nic nezbylo než se točit... :)
Drapalik13

Nový příspěvek od Drapalik13 »

Zdar. Já použil do oleje Metaltec ktrej taky zvyšuje viskozitu oleje. A u M72 se otáčky na volnoběh hned zvedli a motor běží zlehka. U noveho Urala otáčky zustali stejný. A u Felicie v naftě vždy po studenym startu zacinkal motor a po Metaltecu to přestalo. Tak snad to funguje.
Jura

Nový příspěvek od Jura »

Metaltec používal i Pavel Hanzlík co jezdil stuntriding, osobně jsem s ním o tomto mluvil a smysl to má.
On to Lil do bandita, gsxr... A jelikož jeho motory byly zatížené na max. a ve všech polohách, čerpadlu se někdy nedostávalo oleje. Tyto prodlevy měl motoru usnadnit metaltec. Funguje. On ho teda dával kapku i do benzinu.
MV650
K750
Odpovědět