Převodovka - klínky
Pravidla fóra
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
Převodovka - klínky
Takhle si včera jedu, trojka zlobila už dávno a najenou lupnutí, a začla klouzat jakoby spojka. ale spojka to nebyla, ustřihnul se klínek, co drží kola 3 - 4 kvaltu. už se to někomu stalo? z čeho udělat nový klínky? já uvažuji o 12050, ještě mi nějakej zbyl od posledka, z alternátoru.
Dněpr 11 solo/side
-
Dneprstein
Re: Převodovka - klínky
Hele, a neni lepší je koupit? Klínky se normálně prodávaj (a tohle jsou ještě ke všemu perka
) v různejch velikostech v krámech s ložiskama a kvalita materiálu je zaručená...
dneprstein: dokonce woodrufova perka
, pravda to mkě nenapadlo, zítra se dojedu zeptat do naší ložiskárny.
Dněpr 11 solo/side
-
Dneprstein
Jedinej průšvih by mohl nastat, pokud tam bolševik má nějakej atyp...
-
Dneprstein
Jo, ještě k tomu materiálu. Co mi říkal můj nástrojař, tak 12-ka ocel je v surovém stavu (tepelně neupravená) měkčí než normální 11-ka. Tvrdost má právě po kalení, cementování a podobných úpravách, které s ní narozdíl od 11-ky něco udělají... Nevím co je na tom pravdy, ze školy už jsem dlouho a třídy ocelí se mi už dávno z hlavy vykouřily...
Ocel na pera, klínky západky rohatky i na pružiny je ocel třídy12061. Po opracování je vhodné výrobek ohřát do třešňově červena a strčit do krevní soli a ještě jednou opakovat. Pružiny je třeba kalit.
Hezké vánoce Mirek
Hezké vánoce Mirek
Ahoj taky jsem to teď řešil - je to woodrufovo pero 5x6,5 DIN6888 , já je koupím v Lovosicích
tedy v převodovce MT
(měřit a hledat)
Mě třeba jeden klínek chyběl, rus asi zapoměl, možná propil
tedy v převodovce MT
Mě třeba jeden klínek chyběl, rus asi zapoměl, možná propil