Skleněná svíčka
Pravidla fóra
Pochlubte se svými úpravami, vychytávkami, doplňky. Diskutujte o úpravách, nad jejichž provedením si lámete hlavu.
Pochlubte se svými úpravami, vychytávkami, doplňky. Diskutujte o úpravách, nad jejichž provedením si lámete hlavu.
Skleněná svíčka
Zdravím , sehnal jsem si tuhle dobrou věcíčku "indikátor bohatosti směsi" , ale nevím jaká má být správná barva těch spalin v tom zrcátku 
Dněpr moto servis Ostrava
Opravy motocyklů M72,Dněpr,Ural
773035554
fapeko@seznam.cz
773035554
fapeko@seznam.cz
- hipik634-750
Re: Skleněná svíčka
normalni, měděná ... svetla je do chuda, tmava do bohata
-------------
КM3 К-750М р.1967 Хиппр - уникальная передвижная мастерская
Jawa 634 boeing r.1973 Bojing
Jawa 559/18 sport r.1964 Bílá
Jawa 353 r. 1956 vráček
---
місцевий VIP
КM3 К-750М р.1967 Хиппр - уникальная передвижная мастерская
Jawa 634 boeing r.1973 Bojing
Jawa 559/18 sport r.1964 Bílá
Jawa 353 r. 1956 vráček
---
місцевий VIP
zpětně musím konstatovat,že to mělo smysl jen tak na nastavení volnoběhu, jinak větší přínos nespatřuju, maximálně že by člověk zjistil, že to má chudý, ale to by poznal podle přehřívání.

Ural Ranger 2008, 22tis km
Sehnal jsem to úplně po haluzi na bazos.cz za 400kč.Ale musím dát za pravdu klukům tady, že to je jen na orientační měření ,protože ten SV motor si dělá opravdu co chce a neplatí na něho ty naše vychytávky jako ta svíčka nebo měření podtlaků na budíkách
Když jsem to vše seřídil (synchronizoval karbecy)na budíkách a na té svíčce tak výsledný efekt byl takový , že to bylo chudé a v nízkých otáčkách to při přidání plynu střílelo
Nějaké svíčky jsem viděl v rusku , ale trošku jsem nechápal tu cenu 1000rublu , když to stálo za komanču jen 8rublu
Kdyby byl zájem tak se pokusím přes známou z ruska něco dotáhnout , ale vůbec nejsem zatím schopen říci co by to stálo
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... t5b7fog59g
Když jsem to vše seřídil (synchronizoval karbecy)na budíkách a na té svíčce tak výsledný efekt byl takový , že to bylo chudé a v nízkých otáčkách to při přidání plynu střílelo
Nějaké svíčky jsem viděl v rusku , ale trošku jsem nechápal tu cenu 1000rublu , když to stálo za komanču jen 8rublu
Kdyby byl zájem tak se pokusím přes známou z ruska něco dotáhnout , ale vůbec nejsem zatím schopen říci co by to stálo
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... t5b7fog59g
773035554
fapeko@seznam.cz
773035554
fapeko@seznam.cz
Kdyby někdo chtěl tak je tady http://allegro.pl/inzektor-perfekcyjne- ... 74809.html
773035554
fapeko@seznam.cz
773035554
fapeko@seznam.cz
Já to taky honil, sehnal na internetu a ten pán chtěl asi 1500 kč, tak jsem to odpískal. Řekl bych že hlavní indikátor je svíčka, její barva vznikne při různých režimech motoru, což je nejobjektivnější. Akorát mne zaráží, že já mám cihlu a někdo šedou a obě barvy patrně vyhovují. Protože kdysi to bylo obdobné/hnědá/, ale postupem času a vývojem /a samozřejmě dle typu motoru/ se přecházelo na šedou, kdy to měl být ideální stav směsi a dnes v dobách stříkaček a elektroniky je barva bílá také v pořádku....Ale já zůstanu u cihlové, v dobách konstrukce motoru to tak bylo, tak to tak bude...