Vzduchový filtr
Pravidla fóra
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
Vzduchový filtr
Mám na vzduchovém filtru (plechový s motaninou uvnitř ) vývod na připojení přefuku z motoru.
Je dobré to tam připojit nebo radši svést přefuk hadičkou někam pod motorku?
Je dobré to tam připojit nebo radši svést přefuk hadičkou někam pod motorku?
Dněpr MT 10
Re: Vzduchový filtr
zdarec, lepší je to odvést pod motor.jak se to rozehřívá jde z toho voda.
kdyby jen vodašvinda píše:zdarec, lepší je to odvést pod motor.jak se to rozehřívá jde z toho voda.
je to nějaká emulze vody s olejem a rozhodně to není nic, co by si chtěl člověk pouštět na filtr - nevím jak airbox u Tvojí motorky - u novějších uralů tam sice přepážka je, takže vzducháč je od přefuku stíněnej a mělo by to jít zpátky rovnou do motoru, ale v okolí tý přepážky byl stejně filtr zahnojenej
Ural Ranger 2008, 22tis km
Pokud je to probublávací filtr, tak by to automatické doplňování oleje odfukem nemuselo být tak moc od věci.
Já ale nechám rady na někom, kdo ten filtr používá, nemám s ním žádné zkušenosti.
Já ale nechám rady na někom, kdo ten filtr používá, nemám s ním žádné zkušenosti.
By my deeds I honor him, flat twin.
Michal "Potápka" :-)
Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.
Michal "Potápka" :-)
Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.
u dněpra to řešit nemusíš, celkem to funguje. výměčne se stane že vysráženej olej steče a zaplaví vzdušníky na karbecu, ale po pár vteřinách po nastartování je to zas ok.
Dněpr 11 solo/side
-
Dneprstein
Hm... Napadlo mě, jestli je u Dněpra nějak "hmatatelně" poznat, že odfuk je vyveden do sání pravého válce, zatímco levý je toho "přimazávání" ušetřen...
no pozvat to je hlavně na karburátorech. mám doma 3 páry K302, a všechny levý maj dvakrát tak vyběhaný šoupata než pravý. motoru to bude ale asi jedno.
Dněpr 11 solo/side
-
Dneprstein
Čili takový pozitivní efekt "vrchního mazání"... 
Co máte strčené jako vložku ve filtru pro K 750 ,tu motaninu nebo drátěnky nebo co vlastně ?
Našel jsem tohle http://allegro.pl/wklad-filtra-powietrz ... 75165.html ,ale trošku mě šokla ta cena :shock:Nevíte o nějaké náhradě z nějakého auta,motorký
Nechce se mi pouštět do nových karburátorů a motoru nějaký humáč z prašných cest

Našel jsem tohle http://allegro.pl/wklad-filtra-powietrz ... 75165.html ,ale trošku mě šokla ta cena :shock:Nevíte o nějaké náhradě z nějakého auta,motorký
Dněpr moto servis Ostrava
Opravy motocyklů M72,Dněpr,Ural
773035554
fapeko@seznam.cz
Opravy motocyklů M72,Dněpr,Ural
773035554
fapeko@seznam.cz
Pokud jsou ve filtru drátěnky nebo originální vlascová vložka, má vyůstění odfuku motoru pozitivní vliv. Jestliže tam dáme bavlněnou nebo papírovou filtrační vložku , olej z odfuku ji znehodnocuje. Přemýšlel jsem o molitanovém filtru jako u krosových motorek, kterej bych nacpal místo původní vlascové vložky, i případná úprava tvaru filtru by neměl být problém. Zbývá najít tvarově podobnou vložku. V případě molitanu bych odfuk motoru k filtru nepřipojoval, jelikož z něho neteče olej určený k penetraci molitanových vzduchových filtrů. Dobrý je, ze to kdykoliv vyperete.blby zase to, ze ten bordel v kterym se to pere, něco stoji. Filtrace u molitanu není tak účinná jako u papíru či bavlny, ale pro tyto motory si myslím dostatečná.
MV650
K750
K750
Anebo toďka toto, Rozměry: D = 140 mm, d = 102 mm, H = 40 mm , cena:24€.
Ještě zkusím mrknout na nejakou levnější alternativu
Ještě zkusím mrknout na nejakou levnější alternativu
Ještě k tomu filtru co psal fapeko: Leszek uvádí životnost 100000, a každých 20000 vyprat(asi bavlna). Když ty cifry vydělím dvěma, budu zřejmě blíž realitě, ale myslím, že za šest stovek to nejni špatny. No rozhodně lepší než předraženej papírák z Ural zentrale. Vyzkouším ho
MV650
K750
K750
Jinak z několika dotázaných dovozců nikdo nenašel vhodnou náhradu. Seženu papír a v zimě zkusím vyrobit kopie. Taky si představuji cenu tak do sta.
MV650
K750
K750
Trochu mi to připadá hledání již dávno vymyšleného.. Různé modernizační úpravy vedou k neůspěchu, není lepší filtrace než přes olej, nehledě na to, že odpor sání je jedna z důležitých hodnot vůči karburátoru..Byly např. karburátorové vozy, které na jiný filtr prostě nejely, nebo u skůtrů a motocyklů největší chybu úpravce udělá, když předělá sání po "svém" a pak trápí karburátor, mění trysky, předstihy a motor pořád nejede jak má..Řekl bych , že i ten konstruktér v 30. letech věděl dobře, co dělá...