Motor 650 OHaVa
Pravidla fóra
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
Motor 650 OHaVa
Zdar, ikdyž se tu vše dá najít a když ne tady tak všude po netu je spousta návodů a triků. Po důkladné rozborce a vyčištění všech částí jsem přešel na skládání na kliku jsem dal nová ložiska a při montáži domku předního ložiska, domek nechce dosednout na blok motoru nechci to rvat násilím a ložiska sou nalisována uplně na doraz. Tak teď otázka, mám to zas rozdělat a koupit jiná ložiska? Nesetkal se stím už někdo?
Re: Motor 650 OHaVa
Použij tohle

a potom tohle, popřípadě použij stahovák na opačný způsob

a potom tohle, popřípadě použij stahovák na opačný způsob
Dněpr moto servis Ostrava
Opravy motocyklů M72,Dněpr,Ural
773035554
fapeko@seznam.cz
773035554
fapeko@seznam.cz
No jo už je tam:-) já sem to právě moc násilně dělat nechtěl ale kladivo a horkovzduška tomu pomohli.
Tak sem se opět vrátil k motoru a když už se zdálo že domek předního ložiska sedí jak má ukázal se další problém nejde otočit klikou. Zdá se jako by zahloubení v domku pro uložení ložiska bylo o 1,5mm míň, přes mazací otvory v domku je vidět že ložisko sedí až na doraz. A z druhé strany je vidět že ložisko sedí až na doraz na klice, přitom při demontáži měla klika velkou vůli dopředu dozadu.
Znova to nahřej(horkovzduška je slabá) pořádně vepředu ten domek a potom zezadu od spojky ten ložiskový domek at se uvolní to pnutí ,popřípadě to poklepej gumovým kladívkem zepředu a zezadu kliky a toč s tou klikou
Doufám ,že před nalisovaním ložisek jsi nedával na ty čepy kliky nějaké podložky !!
Doufám ,že před nalisovaním ložisek jsi nedával na ty čepy kliky nějaké podložky !!
Dněpr moto servis Ostrava
773035554
fapeko@seznam.cz
773035554
fapeko@seznam.cz
Nee žádný podložky sem tam nedával, ikdyby tam nahodou nějáké byli nedalo by mě to a sondoval bych proč tam sou, nebo bych to konzultoval po tel z P. Kučerou. Vyzkouším tak jak píšeš ale zdá se mi že budu muset koupit nové přední ložisko, po neustálím šibováni začlo nějak drhnout.