Motor 650 OHaVa

Řešíte problém? Jak na to?
Pravidla fóra
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
Libor_89

Motor 650 OHaVa

Nový příspěvek od Libor_89 »

Zdar, ikdyž se tu vše dá najít a když ne tady tak všude po netu je spousta návodů a triků. Po důkladné rozborce a vyčištění všech částí jsem přešel na skládání na kliku jsem dal nová ložiska a při montáži domku předního ložiska, domek nechce dosednout na blok motoru nechci to rvat násilím a ložiska sou nalisována uplně na doraz. Tak teď otázka, mám to zas rozdělat a koupit jiná ložiska? Nesetkal se stím už někdo?
fapeko
Kontaktovat uživatele:

Re: Motor 650 OHaVa

Nový příspěvek od fapeko »

Použij tohle
Obrázek
a potom tohle, popřípadě použij stahovák na opačný způsob
Obrázek
Dněpr moto servis Ostrava
Opravy motocyklů M72,Dněpr,Ural
773035554
fapeko@seznam.cz
Libor_89

No jo už je tam:-) já sem to právě moc násilně dělat nechtěl ale kladivo a horkovzduška tomu pomohli.
Spo.On

Nový příspěvek od Spo.On »

Dvoukilové domlouvátko většinou pomůže... :-)
Dněpr MT10-36
Libor_89

Tak sem se opět vrátil k motoru a když už se zdálo že domek předního ložiska sedí jak má ukázal se další problém nejde otočit klikou. Zdá se jako by zahloubení v domku pro uložení ložiska bylo o 1,5mm míň, přes mazací otvory v domku je vidět že ložisko sedí až na doraz. A z druhé strany je vidět že ložisko sedí až na doraz na klice, přitom při demontáži měla klika velkou vůli dopředu dozadu.
fapeko
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od fapeko »

Znova to nahřej(horkovzduška je slabá) pořádně vepředu ten domek a potom zezadu od spojky ten ložiskový domek at se uvolní to pnutí ,popřípadě to poklepej gumovým kladívkem zepředu a zezadu kliky a toč s tou klikou
Doufám ,že před nalisovaním ložisek jsi nedával na ty čepy kliky nějaké podložky !!
Dněpr moto servis Ostrava
Opravy motocyklů M72,Dněpr,Ural
773035554
fapeko@seznam.cz
Libor_89

Nee žádný podložky sem tam nedával, ikdyby tam nahodou nějáké byli nedalo by mě to a sondoval bych proč tam sou, nebo bych to konzultoval po tel z P. Kučerou. Vyzkouším tak jak píšeš ale zdá se mi že budu muset koupit nové přední ložisko, po neustálím šibováni začlo nějak drhnout.
Odpovědět