Převodovka-startpáka
Pravidla fóra
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
Převodovka-startpáka
Tak už jsem tu zas
.Teď tu převodovku skládám a mám problém se startpákou.Když převodovku složím tak se mi nevrací zpátky.Je tam nutný nějaký předpětí tý pružiny na ose nebo je problém jinde?Díky předem všem za info.
Re: Převodovka-startpáka
Při skládání převodovky, po té, co už je víko skříně přišroubováno, ze strany od spojky nasazujete plechový držák hřídele, co zapadá do té dlouhé pružiny a přišroubovává se 2 šroubky do hliníku. Tento plechový držák zastrčíte do pružiny a sikovkama ho otočíte minimálně o půl otáčky, než ho přišroubujete. Tím napružíte tu pružinu, aby vracela nakopávačku.
By my deeds I honor him, flat twin.
Michal "Potápka" :-)
Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.
Michal "Potápka" :-)
Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.
- bobanbob
- Kontaktovat uživatele:
hodně štěstí
je to pěkná pakárna když na to nemáš ten origo klíč
Když jsem to dělal sikovkama na své převodovce tak z toho vznikla solidní štěnice
ale podařilo se
Když jsem to dělal sikovkama na své převodovce tak z toho vznikla solidní štěnice
ale podařilo se
-
Dneprstein
Ono je nejlepší rozebrat převodovku tak, aby ta hřídel s napruženou pružinou zůstala v bloku. Ale to jde dost blbě ovlivnit, bo to při půlení vždycky povolí tam, kde je to míň na fest...
Tak děkuju všem včera jsem tu potvoru složil.Já jsem to původně s tý strany od spojky taky natahoval,ale před složením.No ale když to bylo napružený tak se to vyosilo a už tam nešel zadní dekl.A ten klíč na flexu se osvědčil perfektně
.
Zdravim,
vcera jsem pretesnoval prevodovku. Po slozeni jsem nasponoval pero startpaky a ted mam problem, ze startpaka pri pohybu zpatky dost hlasite "cvaka". Driv "cvakala" taky, ale mam dojem, ze ne tak hodne.
Mate nekdo prosim typ, cim by to mohlo byt?
Diky, Stepky.
vcera jsem pretesnoval prevodovku. Po slozeni jsem nasponoval pero startpaky a ted mam problem, ze startpaka pri pohybu zpatky dost hlasite "cvaka". Driv "cvakala" taky, ale mam dojem, ze ne tak hodne.
Mate nekdo prosim typ, cim by to mohlo byt?
Diky, Stepky.
http://stepky.rajce.idnes.cz/dnepr
taky mi to po složeni vydavalo zvuky co jsem dřiv neslišel
ale ted to ani nevnimam a ajji si myslim že se to uklidnilo
ale ted to ani nevnimam a ajji si myslim že se to uklidnilo
-
Dneprstein
Obyvkle to cvaká proto, že rohatka a podložky o které je přes pružinu opřená nejsou dostatečně utopené v oleji (předpokládám, že si olej vypustil). Bude možná chvíli trvat, než si to sedne zpátky. Klidně se může stát, že rohatka bude přeskakovat i nějakou dobu po nastartování, než se olej trochu ohřeje (což 100% vyřeší pouze axiální ložisko pod pružinou rohatky)... Taky je možné, že si statpáku napnul méně, nebo naopak více, než byla předtím a tím pádem jsou trochu jiné tlaky na rohatku a ta dělá jiný zvuk...
Diky Brumbas a Dneprstein. Vcera jsem nalil olej tak uvidim jak si startpaka sedne.
Po tom co jsem prevodovku pretesnil novym tesnenim a technobondem (testici a lepici silikon) tak jsem po doliti oleje dneska rano zjistil, ze olej z prevodovky stale unika
. Ma cenu to resit?
Uz netece jako predtim, ale par kapek tam je. Dalsi rozborku prevodoky si necham asi az na zimu.
Stepky
Po tom co jsem prevodovku pretesnil novym tesnenim a technobondem (testici a lepici silikon) tak jsem po doliti oleje dneska rano zjistil, ze olej z prevodovky stale unika
Uz netece jako predtim, ale par kapek tam je. Dalsi rozborku prevodoky si necham asi az na zimu.
Stepky
Odkud to prolíná? Já jsem se dlouho potýkal s netěsností právě okolo toho nešťastného pouzdra našlapovačky, teklo to po šroubech, a to velmi hodně
! Nakonec pomohlo kromě nového těsnění, pečlivého odmaštění hlavně použití nízkopevnostního anaerobního lepidla na závity - jak do závitu šroubů, tak taky na válcovou část toho pouzdra. Prostě jsem to pouzdro do skříně zalepil
. Dělal jsem to 4x, silikon napomáhal. Další únik byl kolem spojkového ložiska/tyčky - řešení jsem tady už někde popisoval.... Dále jsem do všech vystupujících hřídelí (řazení, sam. vypínání spojky....) udělal zápichy a navlékl silnější O kroužky, kde se vešlo, i 2 za sebe. Na hlavní hřídel a vidlici hardyspojky jsem navlékl tohle
http://zbozi.arkov.cz/c/1138-tesnici-te ... ure&page=1
Cena teda docela raketa, ale je to úúúplně dokonalé!
Jediné místo, které není dosud úplně suché, je vývod pro náhon tachometru. S tím mě nic rozumného zatím nenapadlo. Ale jinak ANI KAPKA!
http://zbozi.arkov.cz/c/1138-tesnici-te ... ure&page=1
Cena teda docela raketa, ale je to úúúplně dokonalé!
Jediné místo, které není dosud úplně suché, je vývod pro náhon tachometru. S tím mě nic rozumného zatím nenapadlo. Ale jinak ANI KAPKA!
Dněpr MT12
Honda CM400T
Honda XBR 500
ČZ 175/1938
JČZ 150
...a další stvůry
Honda CM400T
Honda XBR 500
ČZ 175/1938
JČZ 150
...a další stvůry
Olej prolina kolem tesneni vika prevodovky - ve spodni casti pod vypoustěcím šroubem (ten je utesnen dobre).
Dosedaci plochy jsem ocistil, odmastil, nanes technobond a mezi dal papirovy tesneni. Je to tak o 95 procent lepsi, ale stale olej pronina - budu to muset pretesnit znovu.
Jeste jsem zjistil, ze plech na kulise razeni co se dotyka spinace neutralu pri zarezenem neutralu je pryc, takze me prevodovka ceka asi komplet. Zatim jsem jen pretesnoval, do prevodovky se my moc hrabat nechtelo ale urcite ji budu muset udelat.
Dosedaci plochy jsem ocistil, odmastil, nanes technobond a mezi dal papirovy tesneni. Je to tak o 95 procent lepsi, ale stale olej pronina - budu to muset pretesnit znovu.
Jeste jsem zjistil, ze plech na kulise razeni co se dotyka spinace neutralu pri zarezenem neutralu je pryc, takze me prevodovka ceka asi komplet. Zatim jsem jen pretesnoval, do prevodovky se my moc hrabat nechtelo ale urcite ji budu muset udelat.
-
Dneprstein
Mě to z převodovky teče guferem nakopávačky. Dvakrát jsem ho měnil, ale teče furt. Až tam někdy polezu, tak ho vyměním znovu (včetně zalepení pouzdra - mám tam jiné gufera), ale dokud tam nemusím kvůli něčemu zásadnímu, tak na to kašlu. Pod motorkou je kastrol a jestli tam jednou za půl roku něco doleju, - to mě nezabije... 
Stejne to resil muj deda u Skody 100Dneprstein píše:Mě to z převodovky teče guferem nakopávačky. Dvakrát jsem ho měnil, ale teče furt. Až tam někdy polezu, tak ho vyměním znovu (včetně zalepení pouzdra - mám tam jiné gufera), ale dokud tam nemusím kvůli něčemu zásadnímu, tak na to kašlu. Pod motorkou je kastrol a jestli tam jednou za půl roku něco doleju, - to mě nezabije...
ja řešil utěsněni vany
kamoš co děla převodovky mi dones z prace těsnici tmel od wirtha ten černy
teklo to
tak znova a zase to teklo
pak sem zalepil červenym tmelem od wirtha i zavity a zase teče
už to neřešim mam tam stary pekač a do něho to kape
ale v řijnu nevim kereho je burza v brně tak skusim kupit hlinikovu vanu a doufatže bude po problemu
kamoš co děla převodovky mi dones z prace těsnici tmel od wirtha ten černy
teklo to
tak znova a zase to teklo
pak sem zalepil červenym tmelem od wirtha i zavity a zase teče
už to neřešim mam tam stary pekač a do něho to kape
ale v řijnu nevim kereho je burza v brně tak skusim kupit hlinikovu vanu a doufatže bude po problemu