programovani TCIP 4 na Dněpr
Pravidla fóra
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
Re: programovani TCIP 4 na Dněpr
Děkuji Dneprsteine, přesně tohle jsem asi chtěl slyšet..nehledat to jinde,ale věřit, že závada je v té krabici. Teď má P.Kučera teda dovolenou, ale hned potom objednám kontaktko.
Dněpr MT 11
- Davy
- Kontaktovat uživatele:
To vypada na tvarovaci vstup z toho snimace. Z nej jde ostrej impuls na obe strany a pak par drobnejch zakmitu. Pokud to vstupni komparator a filtr nevycisti, tak ridici jednotka dostane dva pulsy blizko za sebou a vyhodnoti to jako hodne vysoky otacky. Tot moje hypoteza. Duvod muze bejt treba nejaka prostrelena kapacita.
Jinak, vapacky snimace SN01 neodchazej. Je to jen indukcni cidlo a neni nijak zatezovany, nema proc odejit. Jedinej problem kterej s nima je je uklepanej dratek. To panove nejak nedomysleli, vytahnout slabej dratek z plastovyho krytu bez pruchodky v prostredi s pomerne silnejma vibracema.
Jinak, vapacky snimace SN01 neodchazej. Je to jen indukcni cidlo a neni nijak zatezovany, nema proc odejit. Jedinej problem kterej s nima je je uklepanej dratek. To panove nejak nedomysleli, vytahnout slabej dratek z plastovyho krytu bez pruchodky v prostredi s pomerne silnejma vibracema.
Davy
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
No takže by to byla stejně ta jednotka.. No do konce týdne snad dojde to kladívko, tak to zkusím vyměnit a dám vědět.
Dněpr MT 11
Tak to vážně byla jednotka.. Nainstaloval jsem kladívko a jede..akorád mi moc nejde doladit předstih ve vyšších otáčkách..ale to nějak vyřeším..
Děkuji všem za rady a postřehy!
Děkuji všem za rady a postřehy!
Dněpr MT 11
- Pavel Kučera
- Kontaktovat uživatele:
Dobrý den,
předpokládám, že je zapalování od nás, takže je to jednoduché. Na přiloženém CD/DVD je soubor "Dněpr v80.ign". Stačí spustit program na ladění zapalování, v menu "Soubor" - "Otevřít" najít tento soubor na disku a otevřít. Tímto se přepíše veškeré nastavení v programu na "tovární". Potom je potřeba toto nastavení nahrát do jednotky (tlačítko "Programovat" ve druhém řádku shora) a vyzkoušet.
Pokud by ani potom zapalování nefungovalo, jak má, doporučuji odeslat s průvodním dopisem do Ignitechu (http://www.ignitech.cz). Pošlete jim pro kontrolu i čidlo a nejlépe i zapalovací cívku. Zjistí příčinu, případně opraví. V sezóně trvá oprava o něco déle. Cena za opravu bývá kolem 500 Kč. Problém u zapalování může způsobovat vadné dobíjení/přebíjení a ježdění s "mrtvou" baterií. Je to elektronika a je potřeba respektovat určitá pravidla.
Vzdálenost čidla od výstupku na kotoučku: 0,5 až 0,8 mm
předpokládám, že je zapalování od nás, takže je to jednoduché. Na přiloženém CD/DVD je soubor "Dněpr v80.ign". Stačí spustit program na ladění zapalování, v menu "Soubor" - "Otevřít" najít tento soubor na disku a otevřít. Tímto se přepíše veškeré nastavení v programu na "tovární". Potom je potřeba toto nastavení nahrát do jednotky (tlačítko "Programovat" ve druhém řádku shora) a vyzkoušet.
Pokud by ani potom zapalování nefungovalo, jak má, doporučuji odeslat s průvodním dopisem do Ignitechu (http://www.ignitech.cz). Pošlete jim pro kontrolu i čidlo a nejlépe i zapalovací cívku. Zjistí příčinu, případně opraví. V sezóně trvá oprava o něco déle. Cena za opravu bývá kolem 500 Kč. Problém u zapalování může způsobovat vadné dobíjení/přebíjení a ježdění s "mrtvou" baterií. Je to elektronika a je potřeba respektovat určitá pravidla.
Vzdálenost čidla od výstupku na kotoučku: 0,5 až 0,8 mm
SovMotCentr | Pavel Kučera
Rozhraní 75 | 569 03 Rozhraní | Česká republika
tel.: +420 461 723 746 (Po - Pá: 8.00 - 12.00 13.00 - 17.00 hod)
e: info@ural.cz | w: www.ural.cz | fb: MotocyklyUral
Rozhraní 75 | 569 03 Rozhraní | Česká republika
tel.: +420 461 723 746 (Po - Pá: 8.00 - 12.00 13.00 - 17.00 hod)
e: info@ural.cz | w: www.ural.cz | fb: MotocyklyUral
Dobrý den,
ano dokonce jsem Vám ohledně toho psal i email. Jednotku už jsem odeslal do Ignitechu, od té doby jsem poslal panu Krejzlovi už 5 emailů, ale žádná odpověď, takže čekám..čekám..
Teď už to bohužel nezkusím, doufám, že to bude nějaká hloupost..a ano bylo to asi špatným dobíjením. Ve stejné chvíli odešel alternátor i zapalování.
Děkuji za Vaše rady
ano dokonce jsem Vám ohledně toho psal i email. Jednotku už jsem odeslal do Ignitechu, od té doby jsem poslal panu Krejzlovi už 5 emailů, ale žádná odpověď, takže čekám..čekám..
Děkuji za Vaše rady
Dněpr MT 11