indukční cívka

Řešíte problém? Jak na to?
Pravidla fóra
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
Mira3.0.9
Kontaktovat uživatele:

Re: indukční cívka

Nový příspěvek od Mira3.0.9 »

tak ona vyloženě není špatná.Normálně nastartuju vse je ok,jedu to kus projet a tak kilometru to zacne vynechavat a strilet pak zdechne a nejde natocit.Staci tak 5min pockat az schladnou svicky a jedu domu a jsou ocouzeny,obcas mokry.Jakou cívku pouzivate na tech 6v? (na burze v chotusicich sem pri nakupu toho zapalováni,narazil taky na majitele opozita,rikal ze to zapalko slape jako víno,ale ta civka co k nemu davaji mu odesla 3x,ted ma novou a ta drzi,tak sem si vzal provedeni bez civky.Jen sem se pitomec nezeptal jakou ma:-(( ).
Ural M66 rv.1972
bez hnané sajdy.
Dneprstein

Nový příspěvek od Dneprstein »

Ale to právě klidně cívka dělat může. Jednak se zahřeje a začne fungovat trochu jinak než studená, jednak teplý svíčky maj jinej odpor než studený. Ale asi na to nepřijdeš, pokud nevyzkoušíš nějakou 100% dobrou. Tohle moc nejde nějak proměřit. Ale 6V dvouvývodou cívku fakt nevim, kde by se dala splašit... Ještě, pokud máš ty svíčky začouzený, tak bys mohl zkusit ochudit směs, případně tam dát o něco teplejší svíčky, jestli to nepomůže...
Mira3.0.9
Kontaktovat uživatele:

Tak sem to dnes proveroval.Kucera ma jen 12v.6v nesezene.Dalsi dodavatel prislibil,ze snad bude.jeste me napadlo,vyzkouset civky z trabanta a bude jisto.Jde k bezkontaktu pouzit starou civku na kladivko?
Ural M66 rv.1972
bez hnané sajdy.
Míra

Nový příspěvek od Míra »

jak ke kterýmu. k cdi bezkontaktu ne, ale tam můžeš použít klidně 12V cívku určenou pro cdi, u ní na napětí prakticky nezáleží. ke klasice, tranzistorovýmu bezkontaktu můžeš použít jakoukoliv cívku ke kladívku. jinak 12V cívka z malucha, co byla montovaná S předřadným odporem bude chodit na 6V spolehlivě (samozřejmě bez odporu).
jinak když sem jezdil bez alternátoru, jezdil sem na baterku z jawky 6V a 12V cívku z malucha (co odpor nikdy neměla, tzn skutečně na 12V), chodila i při tomhle nižším napětí naprosto bez problémů.
Dněpr 11 solo/side
Mira3.0.9
Kontaktovat uživatele:

Po vcerejsim badani sem si potvrdil,ze mam slabou jiskru(strileni,smrt svicek atd).Dosla mi trpelivost a ac nove origo civky na bezkontakt a na kladivko sem odpojil a na draty propojil 2 6v z pionyra.Jiskr,ze by to zapalilo stodolu,motor chyta,pravidelny chod.Ted by me zajimalo viz predesle odpovedi.Je lepsi ty civky 8v z pionyra nebo z malucha?jeste me napadla civka z Vari nebo podobnych stroju(kvuli rozmerum). Je mi jasny ,ze jde o odpor primarniho vinuti.Mate nekdo fotku pro inspiraci umisteni tech civek,civky?Nevite jake ma rozmery ta z malucha?Projde to testaci?diky za radu
Ural M66 rv.1972
bez hnané sajdy.
Jirka-MT9

Nový příspěvek od Jirka-MT9 »

Osobně bych ji zkusil reklamovat u Pavla, pokud jsi jí kupoval u něj. Tu samou má v motorce kolega a bez problémů, jiskra slušná. Možná jsi jen chytil černého Petra :? . O cívce z Malucha jsem také uvažoval, ale když jsem viděl to hrozné těleso, tak jsem měl obavu, že to Dněpr neuveze :D - prostě na můj vkus moooc velká. Tak jsem na jarním srazu koupil od Pavla tu na kontakt i bezkontakt a až bude chuť, tak ji snad i namontuju. :roll: :P
Dneprstein

Nový příspěvek od Dneprstein »

Cívka na Malucha je velká cca jako ta na Š120. U Dněpra s hranatou nádrží se v pohodě vejde pod nádrž pod horní rámovou trubku (já ji mám přichycenou nad horním držákem motoru hned před klaksonem). Co vím, tak ale pod starou kapkovitou nádrž se prý nacpat nedá, neboť její "tunel" je příliš úzký (a kolik místa tam má Ural netušim už vůbec)...
Mira3.0.9
Kontaktovat uživatele:

Ne od Pavla ji nemám.Volal sem mu a ríkal,že ma jen na 12V na 6V neni schopný sehnat.Ale ono je to takový divný.Sehnal jsem právě origo bezkontakt píšou tam,měl by chodit od 6V-16V.Ale na tech 6V to nebylo dobry,sice to jelo,ale spatne a td..sehnal sem civku k bezkontaktu 6V odpor má 1,7ohmu,coz by melo byt dobre.Na kladívko by mela mít cívka 5ohmu(ta puvodni v motoce ma 1,7ohmu,ale je jeste puvodni B20,ale je vadna).Na tech 6V to moc neslapalo,kdyz sem napájel na zkousku 12V tak to chodilo dobre.Podle dokumentace sem zjistil,že tech origo civek je hodne a vetsina moc dobre nefunguje.Tak sem si rekl ,ze bych radsi pouzil neco jineho,funkcniho.Jenze je blby,ze se zadna nevejde na puvodni misto.
Ural M66 rv.1972
bez hnané sajdy.
Jirka-MT9

Nový příspěvek od Jirka-MT9 »

No a nebylo by lepší přejít na 12V? Já jsem se také dlouho snažil s 6V, ale neustálé problémy při denním svícení s dynamem na hranici únosnosti jsem podlehl a předělal to na 12V a mám zatím klid. Je fakt, že jsem to udělal až po testaci a 2 letech provozu. Prostě jsem se odklonil od originality ke spolehlivosti. :P Ještě když jsem bojoval s 6V rozvodem, tak jsem zvažoval toot zapalování : http://www.imfsoft.cz/hardware/produkty ... on-tci.asp - mělo by makat od 3,5V, myslím že to není špatná volba. :twisted:
Mira3.0.9
Kontaktovat uživatele:

jo nad tím sem přemýšlel,ale nechce se mi investovat ještě do altíku 9+ regulator a pak by se to asi ani nelibilo komisarum.Dneska sem zkoumal to místo.Možna se tam ty dve civky od pionyra vejdou,musim vypustit benzin a sundat nadrz a vyzkouset to.Jo po tom zapalku sem uz taky koukal,je pekny,ale ta cena jeste hezci...:-((
Ural M66 rv.1972
bez hnané sajdy.
Odpovědět