Za organizační výbor zdeněk a Ivan Varchol
3. MOTO SETKÁNÍ URAL-DNĚPR ČECHY 2012
Pravidla fóra
Vyhlašujte zde plánované vyjížďky a akce s otevřenou účastí. Pochlubte se zde zážitky a fotkami z Vašich cest.
Vyhlašujte zde plánované vyjížďky a akce s otevřenou účastí. Pochlubte se zde zážitky a fotkami z Vašich cest.
- zdeněk
- Kontaktovat uživatele:
3. MOTO SETKÁNÍ URAL-DNĚPR ČECHY 2012
Tak to vypadá, že už má zima odzvoníno a tak se můžete těšit na 3. MOTO SETKÁNÍ URAL – DNĚPR ČECHY 2012. Jak jinak než v Píšťanech u Litoměřic. Termín jsme na žádost některých účastníků posunuli do srpna od 24.8. do 26.8.. Čeká na Vás kvalitní písečná pláž přímo v místě setkání a okolní perfektní terény pro začátečníky i pro náročné jezdce. Bude-li po vyjížďce dost sil tak jsou připraveny nějaké soutěže.
zdeněk
Dněpr K750 r.v.1968
Ural Tourist SWD 750 r.v.2001
Dněpr K750 r.v.1968
Re: 3. MOTO SETKÁNÍ URAL-DNĚPR ČECHY 2012
Hlavně abychom si tam neodrovnali stroje před Ukrajinou a nemuseli pak jet na dovolenou na kolech 
белка
"hydroveverka"
"hydroveverka"
- zdeněk
- Kontaktovat uživatele:
Měl by to být samozřejmě poslední možný test našich nových stálých 12% převodů před Ukrajinou. No a to kolo jako zálohu nevylučuji (ruská technika nikdy nespí)veverka píše:Hlavně abychom si tam neodrovnali stroje před Ukrajinou a nemuseli pak jet na dovolenou na kolech
zdeněk
Dněpr K750 r.v.1968
Dněpr K750 r.v.1968
- zdeněk
- Kontaktovat uživatele:
Samozřejmě se ještě objeví upřesňující informace o využití LabeJirka-MT9 píše:Třikrát jsem si to pročetl a nenašel jsem žádnou zmínku o brodění Labe, ale já moc dobře vím proč Zdeněk zvyšoval nádrž na Uralu
(nebo že bych se mýlil?). Každopádně se k Vám těším a věřím že dorazíme ze Šumavy v hojném počtu.
zdeněk
Dněpr K750 r.v.1968
Dněpr K750 r.v.1968
Ahoj Jirko.
O brodění Labe jsi se nemohl dočíst, protože Zdeněk se chystá na novou disciplínu a to je obdoba plavení koní a to plavení Uralů a Dněprů. Ale připraven je zatím jen on. Ostatní asi skončíme u brodění, případně utopení.
O brodění Labe jsi se nemohl dočíst, protože Zdeněk se chystá na novou disciplínu a to je obdoba plavení koní a to plavení Uralů a Dněprů. Ale připraven je zatím jen on. Ostatní asi skončíme u brodění, případně utopení.
Tak jsem dnes poprvé od Želivky vyjel. Podařilo se mi odstranit závady vzniklé při minulém srazu i když pravděpodobný začátek těchto závad byl již asi dřív. Klouzající spojka na Želivce vydržela až do Litoměřic. Ale pořád se musela seřizovat. Ještě, že to nebylo tak daleko, protože několik dalších kilometrů by znamenal její konec, ale asi nejen spojky. Po katastrofických scénářích od prasklé nebo povolené kliky to byly naštěstí jen postupně se uvolňující šrouby, které drží spojku k setrvačníku. A to byla ta příčina neustále klouzající spojky. Ale moc už nechybělo ke katastrofě, protože když jsem natočil motor po výměně stěracího kroužku od Pavla Kučery(tím jsem zatím odstranil značnou kouřivost levého válce) ozvalo se po chvíli kvílení a zvuky jak se něco někde dře. Motor jsem hned zastavil, ale už jsme s nim ani nehnul. To byl právě ten okamžik, když se šrouby na spojce uvolnily do té míry že se i s přítlačným kotoučem začaly brousit o skříň převodovky. To jsme však zjistil až po demontáži převodovky. Lamely na spojce byly popraskané a částěčně vydrolené. ale pouze ta první od převodovky. To bylo asi způsobeno zahřátím spojky na zimním srazu. Ale vše se podařilo brzy sehnat díky Pavlovi Kučerovi a postupně jsem to zase složil.
A dnes jsme vyjeli s Evženem na rekognoskaci trati na sraz v Píšťanech. Podcenili jsme ale, mokrý povrch a Evžen měl s klasickými silničními pneumatikami dost problém tento úsek vyjet. To bude úsek pro teréňáky. Navíc začalo celkem slušně pršet. Takže jsme skončili dřív než jsme chtěli. Jinak se ještě podařilo Evženovi položit sajdu na bok, ale udržel ji než jsem ho vyfotil.
A teď už nás čeká Jirka a Šumaváci. Je nás tady dost a přijedem v početné skupině čtyř strojů.
A dnes jsme vyjeli s Evženem na rekognoskaci trati na sraz v Píšťanech. Podcenili jsme ale, mokrý povrch a Evžen měl s klasickými silničními pneumatikami dost problém tento úsek vyjet. To bude úsek pro teréňáky. Navíc začalo celkem slušně pršet. Takže jsme skončili dřív než jsme chtěli. Jinak se ještě podařilo Evženovi položit sajdu na bok, ale udržel ji než jsem ho vyfotil.
A teď už nás čeká Jirka a Šumaváci. Je nás tady dost a přijedem v početné skupině čtyř strojů.
Dnes jsme se Zdeňkem byli projet trať na sraz, který se blíží. Ale byl to den blbec, jeden trochu skrytý kámen se osvědčil jako odpalovací rampa a vykopl mi sajdu k nebesům. Motorka nabrala úplně jiný směr a než jsme vletěli do trnového houští ze srázu, stačila mě ještě trochu namáčknout na strom. Kdybych mohl, tak se tomu i zasměju, ale žebra a rameno se brání. Ale nic není zlomenýho, ani plexi, ani kosti. Aspoň jsme vyzkoušeli jak se osvědčí hup - cuk. A dobrý, krásně to vyrval zase na cestu. Zbytek trasy v pohodě, akorát se mi blbě zatáčelo. Ale než budou Píšťany, tak to snad bude dobrý.
Pár fotek je ještě na http://dneprak.rajce.idnes.cz
Pár fotek je ještě na http://dneprak.rajce.idnes.cz
- zdeněk
- Kontaktovat uživatele:
zdeněk
Dněpr K750 r.v.1968
Dněpr K750 r.v.1968
Si to tam vážně užíváte
Abychom si na srazu nezlikvidovali stroje před dovolenou....
A Ivane, aspoň víš, z čeho tě bolí tělo. Já takhle došla v pondělí ráno k motorce, hodila batoh na záda, že pojedu do práce a od tý doby se nemůžu hejbat. Zajímavý je, že na motorce se mi jezdí dobře, zato chodit skoro nemůžu
A Ivane, aspoň víš, z čeho tě bolí tělo. Já takhle došla v pondělí ráno k motorce, hodila batoh na záda, že pojedu do práce a od tý doby se nemůžu hejbat. Zajímavý je, že na motorce se mi jezdí dobře, zato chodit skoro nemůžu
белка
"hydroveverka"
"hydroveverka"
Ono to není tak hrozné, jak to vypadá. Zdeněk to jel všechno bez pohonu sajdy a navíc měl na Uralu značně sjetou pneumatiku. Sjezdy jsou sice někde trošku prudší, ale bez problémů jsem to sjel pouze s brzdou na zadní kolo u Dněpra. Výjezdy, pokud moc nezaprší vyjedou i jednokolky, maximálně někde zatlačí kulometčík. Jsou tam dva kameny, které umí dobře nakopnout sajdu, ale na základě včerejšího výletu mimo cestu tam pojedu krokem a ještě je zřetelně označím. Takže ani nemusíme volit trasu méně náročnou. Maximálně, pokud budou motorky bez sajdy, budou mít trasu kde se dá jet mimo terén.
- zdeněk
- Kontaktovat uživatele:
Na problémová místa mám nachystané zpomalovací praporky
Hupcuk vřele doporučuji pro každou posádku a jako vloni nezapomeňte na sadu PŘEŽÍTÍ 
zdeněk
Dněpr K750 r.v.1968
Dněpr K750 r.v.1968
Píšťany se kvapem blíží, ale proč by to mělo jít bez problémů, když to může jít s problémy. Začíná mi to připadat jako tradice. První ročník, Zdeněk vylomil zuby na talíři, druhý ročník, Zdeněk opět zuby na talíři, ja hardyspojku a hřídel. Dneska, mírný rozjezd do kopečka a křup. V diferenciálu to křuplo a už jsem stál. Na tento díl už začínám být alergický. Tak jsem myslel, že pokračujeme v tradici , že je to zub na talíři a diferák jsem sundal a rozebral. To už mi jde docela rychle. Už když jsem vypouštěl olej objevilo se pár kovových drobků. Ale kupodivu talíř i hruška v pořádku. Tak jsem hledal dál a našel. Jeden zoubek chyběl na ozubeném kole, které pohání satelity. A teď přemýšlím, co mohlo způsobit toto vylomení zubu. Uzávěrka diferenciálů nebyla zapnutá. Jediná změna oproti dřívějšku byla ta, že jsem tam včera dal na kolo sajdy drapák o rozměru 120, 80,19. Ale to podle mě nemá na namáhání tohoto ozubení vliv. Takže musím sestavit rozebraný diferák bez uzávěrky, namontovat ho a objednat díly na porouchaný. Jen doufám, že už to bylo to poslední zlo, co mě před srazem potkalo.