Ukrajina 2012

Plánujete jízdu, sraz, napište to sem. Nebo se pochlubte zážitky a fotkami z cest.
Pravidla fóra
Vyhlašujte zde plánované vyjížďky a akce s otevřenou účastí. Pochlubte se zde zážitky a fotkami z Vašich cest.
Lasky

Re: Ukrajina 2012

Nový příspěvek od Lasky »

V tomhle vám chlapi moc fandím.Zatím sovětskej stroj nevlastním,ale až ho pořídím,tak se moc rád přidám. Vlastním zatím jen Jawu se sajdou a adrenalin si vybíjím v terénu na Yamaze TT600. Na Ukrajině jsem ještě nebyl,ale jezdíme do Rumunska. Kluci co byli v Rumunsku i na Ukrajině říkají,že jde o podobný ježdění.Můžu potvrdit,že to je opravdu hodně jezdecky náročný.Taky bych s sebou nechtěl vzít člověka,kterej bojuje se základy ježdění v terénu tady u nás.Nechtěl bych ho mít na svědomí.Tam už to opravdu někdy není sranda. Na fotkách to vypadá jako mírnej kopeček,ale když se v něm člověk lehce zaškobrtne,tak se i s motorkou skutálí dolů jako kuželka. Pak vždycky když se vrátím,tak se mi ani nechce vyrazit do našeho terénu,protože mi najednou nepřipadá dost dobrej a dlouho trvá,než zase začnu naše bláto nazývat blátem a výjezd výjezdem.
Ještě to sice nějakou dobu potrvá,než pořídím Urala,ale pak se moc rád na takovou akci připojím.
Um některých jezdců se sajdou v terénu je opravdu obdivuhodnej.Když kolikrát vidím co dokážou projet,tak na to koukám s otevřenou hubou.Kolikrát totiž v podobným terénu plivu krev na enduru a oni to dají s takovým monstrem.Klobouk dolů.
veverka

Nový příspěvek od veverka »

Z toho co jsme jezdili mám pocit, že Ukrajina je trochu náročnější. V Rumunsku se na hory dostaneš po šotolince a náročnější terény aby člověk trochu hledal. Zvlášť teď, když si z unijních peněz dost silnic zrekonstruovali. Na Ukrajině jsou ty horský cesty horší, pokud se tomu ještě dá říkat cesta. Navíc když ti Rumun řekne, že neprojedeš, tak s trochou snahy projedeš. Když ti Ukrajinec řekne, že v pohodě projedeš, musíš počítat se vším :mrgreen:

A měla jsem pocit, že limitující pro sajdu v terénu je šířka cesty. Na jedný akci jsem se ale přesvědčila, že ani cesta mezi stromama, užší než sajda, nedokáže dostatečně šíleného jezdce zastavit :mrgreen:
белка
"hydroveverka"
Lasky

Rozhodně se nechci přít o tom co je náročnější,jelikož jsem na Ukrajině nebyl.
To že Rumuni postavili hodně silnic z unijních peněz je pravda,už si člověk ani nepřipadá jak v Rumunsku,když přejede hranice,ale jde spíš o hlavní tahy. Pořád ještě tam jsou cesty zakreslený v mapě jako prašná cesta a očíslovaný,ale ve skutečnosti je to takovej nářez,že se divím jak tudy vylezly ty ovce. Je pravda,že je tam hodně takových pěkných prašných hřebenových cest po kterých se to dá v pohodě mazat dost přes 100 km/h (myslím na enduru,ne na sajdě),ale určitě bych neřek,že by tam pořádnej terén člověk těžko pohledal. Zažil jsem tam hodně situací kdy už je člověk na dně se silama i psychicky a neví vůbec jestli se od tud vůbec někdy vyhrabe. To samý ti místní bačové.Se ho ptám jestli to projedu,on že žádnej problém,a pak člověk musí spouštět motorku za skály na laně. Nebo naopak ve třech lidech jednu motorku táhnout na hrbu do svahu,kterej nejde vylézt pěšky.Já osobně ty nejnáročnější terény nevyhledávám záměrně. Mám rád takovou rozumnou střední náročnost.Radši jezdím,než abych několik hodin denně kopal lopatou,každej den zničil motorku a pak se bál jestli to vůbec zvládnu opravit.(U těch japonských motorek je riziko neopravitelnosti vyšší) Ale když už se do toho dostanu,tak se nedá nic dělat a je třeba bojovat.
veverka

No je pravda, že v Rumunsku jsme terén nevyhledávali záměrně, našel si nás sám, a i tak to stálo za to. Největší výkon byl 10km za 12hodin, ale to jsem tam byla na Suzuce GS500, na enduru by to šlo rychlejc :mrgreen:
белка
"hydroveverka"
Lasky

To je ideální stroj na takovou cestu :D . Je vidět,že když má člověk snahu,tak projede na všem.
veverka

Budu letos muset říct termín dovolený v práci zavčasu :roll:
Co ty první dva týdny v září?
белка
"hydroveverka"
Michal

Nový příspěvek od Michal »

Upřesňuji, že první dva týdny v září jsou 1.9. až 15.9.
Je mezi potencionálními účastníky někdo, komu tento termín nevyhovuje?
By my deeds I honor him, flat twin.
Michal "Potápka" :-)

Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.
veverka

Kamarád při jiné příležitosti zjišťoval, jak je to s autovlakem.
Motorky a sajdy bere jen denní autovlak, nakládka ráno cca do osmi v Praze, vykládka 17:40 v Košicích.
Měli bychom mít vlastní kurty.
Jízdenky je lepší zajistit s předstihem, týden předem je prý málo.

Myslím, že se to vyplatí. S ohledem na spotřebu sovětských strojů bude asi finančně výhodnější vlak. Ceníky a info je tady: http://www.cd.cz/mezinarodni-cestovani/ ... aky/-4116/

Ušetřili bychom i čas, po ose trvá cesta Praha-Košice dva dny, když se nejede úplně na krev.
белка
"hydroveverka"
veverka

Tak kdo pojedete s námi letos 1.-16.9. na Ukrajinu?

Chceme dojet autovlakem do Košic a pak pojezdit na Ukrajině, hlavně po horách, terény a trasy budem volit podle aktuální situace na místě, plán zatím není.
Odjezd autovlakem předpokládáme 1.9. z Prahy, na návratu se ještě dohodneme, buď 15. nebo 16.9. Autovlak je potřeba objednat s předstihem.
белка
"hydroveverka"
zdeněk
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od zdeněk »

Já se hlásím :mrgreen:
zdeněk
Dněpr K750 r.v.1968
Ural Tourist SWD 750 r.v.2001
veverka

S tebou se počítá :) Potřebujem sebou nějakou cisternu na benzin :mrgreen:
белка
"hydroveverka"
veverka

Tak japonský motocykl se drsných ukrajinských hor asi lekl ještě dřív, než je uviděl. Na endurku se mi přehřívá motor a nevíme proč, snad to zvládnem do září vyřešit :roll:
белка
"hydroveverka"
Lasky

Přehrívání je nepříjemný.To se stávalo kámošovi u XR650. Každou chvíli mu foukla voda z chladiče.Jelikož tam není zrovna moc velká náplň tak svojí drahocenou vodu na pití musel dolejvat do motorky.A hlavně když se vyškrabal na nějakej dlouhej kopec,tak místo odpočinku a kochání tam musel jezdit a chladit.Taky jsme nemohli přijít na to proč.Vše se zdálo být v pohodě a zkontrolováno,chladiče,pumpa,všechny trubky průchozí,no prostě všechno co může dělat bordel,ale pořád se v kopcích hřála. My ostatní máme vzducháče,ty se sice taky můžou přehřát,ale člověk nevidí na teploměr,ani vodu stříkající z chladiče,tak je tak nějak klidnější.Když někdy jsou teploty na válci opravdu šílený.
Přeji vám ať to brzy opravíte.Stávkující stroj dokáže pěkně otrávit ten jinak příjemnej zážitek z výletu. Moc rád bych jednou vyrazil s vámi. Už jsem učinil rozhodnutí,že si pořídím nějakýho zánovního,nebo novýho Urala 750 (To musím ještě vymyslet co bude lepší). Sice jsem vždycky mě sen mít KTM990 Adventure s teréní sajdou,ale tuhle myšlenku jsem definitivně opustil.Je to taky jedna z těch nekřesťansky drahých motorek a laborování s hnanou sajdou by mohlo cenu vyhnat do astronomický výše.Navíc nikdo by nebyl schopnej zaručit zda bude výsledek stát za to.
Pořád sleduju na You Tube videa z terénu jak hokejovej trenér když kouká na hru soupeře a tak nějak docházím k tomu,že se Ural se sajdou chová v těžkým terénu líp než endura se sajdou. Takže asi postupně začnu rozprodávat svoje motorky,něco ještě došetřím a koupím nějakej pěknej Ural 750 a snad jednou vyrazím s vámi.
veverka

Nevim, neznam nikoho s endurem se sajdou a uz vubec nevim o nikom, kdo by se s takovym strojem vypravil na dovolenou :-) Sajda je pekna vec, a narozdil od jinych motorek, Ural je na provoz s tezkou sajdou postaven uz z vyroby, takze odpadaji problemy se zpevnovanim ramu motorky a hlavne s naslednou legalizaci vozidla pro provoz na silnici.
Nicmene v tezkych terenech ta motorka stejne trpi, obcas z ni nejakej periferni dil odpadne, trpi pohon, kterej neni na takovou zatez dimenzovan a tak vubec. Tezkym terenem myslim opravdu tezky offroad, ne nejakou peknou polnacku v horach. Ale ten zazitek, kdyz se ten kolos hrabe terenem, ten za to rozhodne stoji :-)
белка
"hydroveverka"
veverka

Jinak pro ucastniky, nacpala sem do mobilni GPS topografickou mapu Zakarpatsky Ukrajiny, teste se :mrgreen: Muzem otestovat, jestli se dostanem do takovych p*deli, ze kterych nas ani GPS nevytahne :lol: 8-)
белка
"hydroveverka"
Odpovědět