Neplánovaná zastávka u Znojma na cestě do Rumunska

Plánujete jízdu, sraz, napište to sem. Nebo se pochlubte zážitky a fotkami z cest.
Pravidla fóra
Vyhlašujte zde plánované vyjížďky a akce s otevřenou účastí. Pochlubte se zde zážitky a fotkami z Vašich cest.
Zula

Neplánovaná zastávka u Znojma na cestě do Rumunska

Nový příspěvek od Zula »

Ahoj, vyrazili jsme na cestu do Banátu a nepodařilo se nám zatim ani opustit republiku. Kousek za Znojem stroj vypověděl službu, tak jsme si tu na benzínce otevřeli potulnou motodílnu a nakonec jsme pravděpodobně lokalizovali problém - vadná cívka. Tak mě napadlo zeptat se tady na fóru, jestli se tu v okolí nepohybuje nějaký ural-dněpří kolega, který by nám mohl pomoct? Mám bezkontakt od Soveku (myslim, že je to typ 3). Mašina je '95 Ural 650. Díky, Zula
Přílohy
23E45F70-031D-4E16-8962-FBA8B6E139BB.jpg
15A5539F-C885-46E6-AE63-1CDE90FB7380.jpg
Michal

Re: Neplánovaná zastávka u Znojma na cestě do Rumunska

Nový příspěvek od Michal »

Zkuste najít nějakou místní klasickou mototechnu. Mohli by mít cívku do malucha, nebo něco podobného dvouvývodového. Nevím, zda má váš bezkontakt řízení proudu cívkou, tak bych raději nezkoušel cívky určené vysloveně pro bezkontakty. V nouzi jde použít i dvě šestivoltové jednovývodové cívky (např. z Jawy) a zapojit je do série (tedy jako žárovky na vánočním stromečku)

Překvapuje mě, že na takovou cestu nemáte sebou náhradní. Na Uralu 750 si na podobné cesty vozím cívku, zapálko (stačí odstředivá kladívka PM302A), ventily, kroužky, soukolí hlavního převodu, ložiska kol, ložisko spojky, dokud jsem měl origo spojku tak i lamely, hardyspojku, všechny kříže, přírubu karburátoru, jehly, jehlové ventily, nějaká gufera, dráty do kol a pak běžnou celoroční výbavu, jako jsou lanka, páčky, pojistky, hlavní žárovku, duši. Na Dněpru to samé plus alternátor, píst a čep.
A samozřejmě nářadí a přípravky na polní rozborku do posledního šroubku.
Ano, Banát není tak daleko jako třeba Albánie, ale dost daleko na to aby byl odtah zpět problematický. Těch 20 kilo jistoty se do sajdy snadno vejde.
By my deeds I honor him, flat twin.
Michal "Potápka" :-)

Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.
Zula

Nový příspěvek od Zula »

Diky moc za radu! Ta mototechna je dobrej tip. Přípravy na cestu byly dost uspěchaný, takže jsem nestihl sehnat všechny náhradní díly. Z Tvýho seznamu (kterej si btw. určitě zapíšu) máme s sebou cca 2/3 věcí a muj parťák -kterej neni uralista - si myslel, že jsem se zbláznil. Každopádně na poměry zdejších členů jsme určitě dost pankáči a zkušenosti sbíráme cestou :) Osobně jsem toho nacestoval celkem dost různě obskurníma starejma strojema, tak věřim, že nakonec vždycky nějak dojedem.
Aci

Nový příspěvek od Aci »

Na Banátu najdeš dost divnejch stop na cestách - ty jsou po mým Dněpru:)

Takže kdybys potřeboval s něčím poradit, ptej se.

Po těch letech například vím, ve které chalupě je svářečka a ve které kovář:)
Odpovědět