No já topím v garáži kamny na starý vyjety olej , mají tak výkon dle mého 25kw a v pohodě mi to vytopí dílnu o rozloze cca 50 m2 na 15 stupnu
Kamna na olej
Pravidla fóra
Přátelská diskuze o čemkoliv. Žádná tématická omezení.
Přátelská diskuze o čemkoliv. Žádná tématická omezení.
Kamna na olej
Četl jsem tady příspěvek od jednoho diskutujicího že nemůže makat v garáži přes zimu z důvodu že nejsou vytápěna , tak já se s váma podělím co já mám v garáži za vytápění.
No já topím v garáži kamny na starý vyjety olej , mají tak výkon dle mého 25kw a v pohodě mi to vytopí dílnu o rozloze cca 50 m2 na 15 stupnu
Kamna jsem dělál dle předlohy od kolegy ,který je někde koupil . Jsou to vlastně dva svářené vzduchojemy z nějakého nákladáku(může být aji zkruženy plech 3mm nebo co dům dá třeba 2ks 10kg staré propanbutanové bomby) kde je dána přepážka a další věci . Spotřeba oleje za 8 hod provozu je cca 10Litru při venkovní teplotě 0 stupnu.Komín jsem vyřešil tak že jsem si zakoupil 2 ks dvoumetrových titanzikových rour a ty napojil na kamna . Roura je vlastně okapový svod a vydží mi tak 3 roky v provozu než se rozpadne.Olej se dá sehnat zadarmo od různých kamarádů co maj autodílny a rádi se toho starého oleje zbaví.Vřele doporučuji všem kdo makají přez zimu v garážích.Kolega ty své origo kamna kupoval za 2000kč , já si je dělal sám no a vyšlo mě to na pár korun. Ještě zdůrazním , že do kamen se přívádí čistý olej z externí nádoby na které je regulační ventyl pro dávkovaní oleje a je to zatím nejspolehlivejší způsob jak dávkovat olej.Vím že to není žádna novinka ,ale možná to někomu pomůže a hlavně je to zatím nejlevnější vytápěni .
Dněpr moto servis Ostrava
Opravy motocyklů M72,Dněpr,Ural
773035554
fapeko@seznam.cz
773035554
fapeko@seznam.cz
Re: Kamna na olej
Jo mohu jen souhlasit, taky jsem něco hodně podobného (vlastně to samé) ve své dílně nedávno rozběhal. Jen je mám vyrobené z propadlé LPG nádrže.
Jawa 350/640
Jawa 250/353
K-750
Jawa 250/353
K-750
my jsme to sestrojily i s vetrakem a funguje to dobre akorat se musi dost casto vysipat nebo vysat bordel co neshori http://www.youtube.com/watch?v=CqsmVZHVzDE
Днепр 11
Jo tak ty mám v plánu jako druhou verzi. Co jste použily za zdroj vzduchu?
Jawa 350/640
Jawa 250/353
K-750
Jawa 250/353
K-750
-
Dneprstein
No, to by mě zajímalo jak to smdí (respektive co z toho jde, nebo nejde za sračky). Když se podívám na Thermobile na vyjetý olej, který má emisní zkoušky, tak ten stojí kolem 40000,-. A to nebude jen tak pro srandu...
Dneprstein ,smrdí to minimálně ,protože tam nehoří ten olej ale plyny které vznikají při vysoké teplotě hoření tzn. že při zapalování těch kamen musím použít nějakou snadno vznícejíci kapalinu stačí 1dcl(benzín,naftu,ředidlo,atd.) a tu podpálím a potom až přidávám olej do zahřátych kamen.Vypadá to složitě ,ale je to strašně jednoduchý princip hoření (vzplynování).Po 8hod. provozu vyškrábu jen malou hrst popela
Ty drahé kamna co ty popisuješ měl taky ten můj kolega ,ale nebyl s něma spokojený , byli strašně náročné na kvalitní olej+pořád se mu tam něco kazilo
Ty drahé kamna co ty popisuješ měl taky ten můj kolega ,ale nebyl s něma spokojený , byli strašně náročné na kvalitní olej+pořád se mu tam něco kazilo
Dněpr moto servis Ostrava
773035554
fapeko@seznam.cz
773035554
fapeko@seznam.cz
Ty prachy dáš právě za ten certifikát
Jinak to kouří jen asi tak 10min a to ještě jen zlehýnka. Zapaluju to trochou tech. benzínu. A nikdy jsem v okolí nic necejtil. A to jsem okolo dílny dost běhal a čuchal. Taky jsem měl strach, aby to nesmrdělo. A nic ani při inverzi.
Zatím spáleno cca 120l oleje
Jinak to kouří jen asi tak 10min a to ještě jen zlehýnka. Zapaluju to trochou tech. benzínu. A nikdy jsem v okolí nic necejtil. A to jsem okolo dílny dost běhal a čuchal. Taky jsem měl strach, aby to nesmrdělo. A nic ani při inverzi.
Zatím spáleno cca 120l oleje
Jawa 350/640
Jawa 250/353
K-750
Jawa 250/353
K-750
vzduch se tam zene vetrakem topeni z fiatu. smrdi to jenom pri zhaseni chvilku
Днепр 11
-
Dneprstein
No, já jsem na tohle dost alergickej. Sám topím dřevem v novym zplyňáku a může mě vzít čert, když vylezu před barák a cítim a vidim, co se valí z komínů okolo...
Taky mám v baráku zplynovací kotel na dřevo (Atmose). A taky jsem měl obavy že to bude cítit. ALE NENÍ. Je samozřejmě otázka co jde z komína a není to vidět. Nemusí to bejt vidět ani cítit a přesto to může být sajrajt. Jo a kolem mě to taky některem z komína pěkně kouří a smrdí.
Jawa 350/640
Jawa 250/353
K-750
Jawa 250/353
K-750
- bobanbob
- Kontaktovat uživatele:
já doma topím plynem na truhlárně dřevoplynem ..ATMOS.. a v dílně kde mám rusa mám starý petry s horkovzdušným čertem kde spaluji dříví a když jsem línej tak uhlím
Tyhle domaděly na olej nic ve zlém ale je to hnus co z toho jde pokud to opravdu není vychytané na kvalitu a hustotu oleje a to nemluvím o zapalovaní
pár lidí je v garáži u nás na vsi má .. a je to hnus. brácha je vyráběl ze starých kamínek ..petry docela to chodilo ale nic zrovna čistého to nebylo
Ale do baráku si koupil certifikovaný kotel na olej a to je mazec . jakýkoli olej a to třeba hnus kterej skoro ani neteče
bez práce jako když topíte plynem v baráku má 25 stupnů v garáži má horkovzdušnou saharu a protopí tak 2000 kč za dopravu po okolí k automechanikům atd kde má olej zadarmo . loni kdy byla tuhá zima protopil 3000. litrů.
Tyhle domaděly na olej nic ve zlém ale je to hnus co z toho jde pokud to opravdu není vychytané na kvalitu a hustotu oleje a to nemluvím o zapalovaní
Ale do baráku si koupil certifikovaný kotel na olej a to je mazec . jakýkoli olej a to třeba hnus kterej skoro ani neteče
bez práce jako když topíte plynem v baráku má 25 stupnů v garáži má horkovzdušnou saharu a protopí tak 2000 kč za dopravu po okolí k automechanikům atd kde má olej zadarmo . loni kdy byla tuhá zima protopil 3000. litrů.